IP adressen blokkeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

- wes  -

- wes -

20/03/2006 13:21:00
Quote Anchor link
ik denk dat je als vrouw ook beter naar de ballenbar kan gaan :D
 
PHP hulp

PHP hulp

15/09/2024 00:40:24
 
Renske

Renske

20/03/2006 13:28:00
Quote Anchor link
de ballenbar?
 
- wes  -

- wes -

20/03/2006 13:33:00
Quote Anchor link
http://www.ballenbar.nl/ :) bekijk commercial maar es ;P
 
Leen Strijk

Leen Strijk

20/03/2006 13:39:00
Quote Anchor link
@renske

Dat bedoel ik, als iemand het handmatig probeert en het textarea weigert bijv de ://
Krijgt die persoon het formulier terug en als deze in de gaten heeft dat er aandacht aan besteed is laten ze je wel met rust.
 
Renske

Renske

20/03/2006 13:39:00
Quote Anchor link
hahahahaha ok dan! Bier is altijd beter dan sop natuurlijk.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/03/2006 13:40:00
Quote Anchor link
LOL :)
 
Leen Strijk

Leen Strijk

20/03/2006 13:45:00
Quote Anchor link
@wes
Quote:
Wat die bots doen is scannen op vars zoals homepage , url etc. als je daar iets van maakt wat niet te maken heeft met een homepage of website, zal je zien dat je een whole load minder spam krijgt. draai het woord homepage maar es om in je inputname en je $_POST.


Kunnen ze op deze manier ook emailadressen achterhalen om voor spamlijsten te gebruiken?
 
Renske

Renske

20/03/2006 13:45:00
Quote Anchor link
@leen: hm ok ik snap je maar wat doe ik met het inputveld website dan in jouw optie? (naast dus de naam aanpassen ed en de $_POST, wat al gedaan is). Want die word ge-echooood als <a href="hierdeurluitdedatabase">website</a>

Daar ontstaat namelijk bij het probleem van die bots namelijk. Maar LET OP: probleem is dus al opgelost door de benaming te veranderen, mocht dit niet gaan helpen moet ik echt iets anders verzinnen (maar daar moet ik dus eerst nog even mee wachten tot ik weet hoe dit werkt).
 
Leen Strijk

Leen Strijk

20/03/2006 13:57:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrepen heb is dit de beste manier.
Maar ik ben ook maar een beginner dus als de experts aan of opmerkingen hebben hoor ik het graag.

Ten eerste:
<input type="text" name="hierdeurluitdedatabase" value="http://"> (De waarde value wordt denk ik al trickey. Kan je denk ik ook leeg laten en zelf toevoegen als je de record toon)
Dit is tegen de bots.

Daarnaast voor de afhandeling van het formulier een
controle dmv. een reguliere expressie.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if (!ereg("alleen wat er ingevoerd mag worden",$_POST['hierdeurluitdedatabase']))
{

echo "U heeft iets ingevuld wat wij niet graag willen zien. Alleen gewone berichten graag."
}
else
{
handle_form();//schrijf naar de database
}
?>

Dit is tegen de personen die kwaad willen.

Wat vinden de kenners?
Gewijzigd op 20/03/2006 13:58:00 door Leen Strijk
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

20/03/2006 13:58:00
Quote Anchor link
ik snap nog niet helemaal wat de bedoeling is van de benaming te veranderen?
wordt hiermee bedoelt het invulform?
 
Leen Strijk

Leen Strijk

20/03/2006 14:02:00
Quote Anchor link
Als ik het goed heb begrepen zoeken die bots naar bestanden met sleutelwoorden als b.v.gastenboek
vervolgens kijken ze of er een name="website" o.i.d. in zit. en vullen ze automatisch het formulier in met in het bericht een heleboel url's

Vervolgens komt de zoekbot van google langs en die denkt héé weer diezelfde link dat zal wel belangrijk zijn dus zetten we omhoog in de resultaten.
 
Renske

Renske

20/03/2006 14:04:00
Quote Anchor link
Het is redelijk simpel volgens mij, echter niet waterdicht.

Je hebt een input veld voor de url:
(eerst ff waarde ophalen ook bovenin zodat ie de waarde blijft echoen als er een error is)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
if (isset($_POST['etisbew'])) $etisbew = $_POST['etisbew'];
?>

<input name="etisbew" class="formelementinputsingle" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $etisbew; ?>
">

En dan bij het versturen:
$etisbew = $_POST["etisbew"];
Gewijzigd op 20/03/2006 14:06:00 door Renske
 
Renske

Renske

20/03/2006 14:05:00
Quote Anchor link
sorry ik post iets dubbel hier
Gewijzigd op 20/03/2006 14:05:00 door Renske
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

20/03/2006 14:06:00
Quote Anchor link
Helder Leen en bedankt!!

Dus met andere woorden de name's van het invulforms dusdanig veranderen dat niet url's en website en homepage e.d. wordt herkend door de bots...
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

20/03/2006 14:11:00
Quote Anchor link
Bedankt Renske ik heb hem helemaal en weet wat me te doen staat :)
 
Renske

Renske

21/03/2006 09:23:00
Quote Anchor link
Ok helaas werkt het veranderen van de input namen en de $_POST variable niet bij mij.

Ik had wel intussen ook een veld in de db aangemaakt waarin hij de proxy server ophaalt. Zou het een optie zijn om die te blokkeren? Of is dat juist gevaarlijk?

Dus kijken of het IP adres geforward word:
- zo ja, blokkeer de proxy
- zo nee, blokkeer het IP

Of blokkeer ik dan juist mensen die ik niet moet blokkeren?

EDIT: ps het email en website veld word door de bot niet meer ingevuld trouwens
Gewijzigd op 21/03/2006 09:25:00 door Renske
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.