javascript alt en title

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jer Tie

Jer Tie

25/09/2009 10:26:00
Quote Anchor link
Ik heb een aantal iconen achter elkaar staan, en wil dat als ik er overheen hover, de alt of tilte tekst van die afbeelding in een tekstvak erachter verschijnt...
Heeft iemand enig idee hoe ik dat moet doen?
Heb al een hoop geprobeerd, maar kom er niet uit!

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:03:19
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 10:29:00
Quote Anchor link
Met javascript:

image.onmouseover = function(){
document.getElementById('tekstvak').value = image.alt;
}

Een beetje opnetten (bijvoorbeeld door te werken met een JSLib waarin je kunt werken met addEvent o.i.d.) en het is wat je ongeveer wilt.
 
Jer Tie

Jer Tie

25/09/2009 11:46:00
Quote Anchor link
Super! Ik heb dit script gebruikt en uitgebreid. In safari werkt 't perfect... maar in firefox doet 't niets... kunnen jullie me vertellen wat ik fout doe, of waar dat aan ligt?

<script language="javascript">
faciliteit.onmouseover = function(){
document.getElementById('faciliteittekst').value = faciliteit.title;
};
</script>

<script language="javascript">
faciliteit.onmouseout = function(){
document.getElementById('faciliteittekst').value ="";
};
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jer Tie
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 16:38:00
Quote Anchor link
Quote:
maar in firefox doet 't niets... kunnen jullie me vertellen wat ik fout doe, of waar dat aan ligt?
Normaal doet FF dan aan terugkoppeling. Dus die geeft aan wat er fout is gegaan. En wat ik me dus afvraag is: waar komt die variabele faciliteit vandaan? Toch niet het idee van van:

<input id="faciliteit" type="button" value="Klik op mij en ik ben magic!" />
<script>faciliteit.onclick = ....;

In dat geval moet je netjes consistent document.getElementById('faciliteit') gebruiken...
 
Jer Tie

Jer Tie

25/09/2009 16:47:00
Quote Anchor link
Nee, faciliteit komt van een <img> met name='faciliteit'
.... het werkt in IE en safari netjes... alleen FF dus niet...
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 17:43:00
Quote Anchor link
Quote:
Nee, faciliteit komt van een <img> met name='faciliteit'
.... het werkt in IE en safari netjes... alleen FF dus niet...
Zal best kunnen dat het netjes werkt, maar het is uiteraard niet netjes...
Daar hebben ze namelijk ook een leuke functie voor:
document.getElementsByName('faciliteit')[0].onmouseover....

Dit voorbeeld laat gelijk zien waarom het niet netjes is: er kunnen meerdere elementen zijn met dezelfde naam. FF en andere browsers die zich wat beter aan de standaard houden, weten hierdoor niet welke jij bedoelt. Dus is dit ook niet iets wat browsers eigenlijk zouden moeten implementeren. Laat ik het zo zeggen: Bij de ID kan ik me dat beter voorstellen, maar dat is ook iets wat ze niet moeten implementeren, omdat het conflicteert met javascript zelf (stel bijv. dat ik een element de id `cookie` o.i.d. geef -> document.cookie gebruikt javascript zelf al).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.