[JS] URL als form element

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam

Sam

11/02/2007 10:32:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende scripje om alle checkboxen in een form te selecteren en te de-selecteren:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function inverse($o) {
for ($i=0; $i < $o.elements.length; $i++) {
if ($o.elements[$i].type == "checkbox") {
$o.elements[$i].checked = !$o.elements[$i].checked;
}
}
}
</script>

Ik roep deze functie nu aan met:

<input type="button" name="CheckAll" value="Inverse"
onClick="inverse(this.form);">

Dit werkt prima! Maar ik wil in plaats van die knop, wil ik een gewone link. Maar het volgende werkt niet:

<a href=javascript:inverse(this.form)>Inverse</a>

Weet iemand hoe ik een link wel werkend kan krijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 06:13:59
 
Ponzi

Ponzi

11/02/2007 10:34:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je in de link 'this.form' vervangen door de form-naam, aangezien de link geen deel uitmaakt van het formulier :-) .
 
- -

- -

11/02/2007 11:05:00
Quote Anchor link
dus zo:
<a href=javascript:inverse('document.FORMULIERNAAM')>Inverse</a>
 
Sam

Sam

11/02/2007 11:19:00
Quote Anchor link
Helaas werkt dat ook niet.

Als ik via de knop de functie aanroep, is $o het volgende:

"[object HTMLFormElement]"

met de link krijgt $o de volgende waarde:

"document.drop"

(drop is de naam van het formulier)
 
K i p

K i p

11/02/2007 12:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form id="mijn_form" name="mijn_form" action="blalbla" method="blabla">


<a href="#" onclick="inverse('document.getElementById('mijn_form');">Inverse</a>
 
Sam

Sam

11/02/2007 18:30:00
Quote Anchor link
Hij werkt nu met de volgende link:

<a href="javascript:inverse(document.getElementById('mijn_form'));">Inverse</a>

:) bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.