Kijken hoeveel elementen na een bepaald element komen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Albert de Wit

Albert de Wit

06/12/2012 08:50:38
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om met jQuery de elementen te tellen die na een bepaald element komen. Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<html>
<head>
</head>
<body>
    <div class="item1">
        Item 1
    </div>
    <div class="item2">
        Item 2
    </div>
    <div class="item1">
        Item 1
    </div>
    <div class="item1">
        Item 1
    </div>
</body>
</html>

Kan ik op een of andere manier het aantal item1's tellen die NA item2 komen?
Gewijzigd op 06/12/2012 08:51:01 door Albert de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:41:26
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/12/2012 09:05:21
Quote Anchor link
Kan wel maar wordt wel een 'gevoelig' stukje code.
Je zou de div's in dit geval nog een attribuut id="menuitem" kunnen geven, wat dan eigenlijk weer niet mag omdat
elke id uniek behoort te zijn.
Je kan dan wel met javascript/jquery het aantal div elementen tellen die id='menuitem' hebben. in een loopje kun je dan opnieuw beginnen te tellen als je div class == "item2" is of als je div innerHTML == 'item2' is
Gewijzigd op 06/12/2012 09:07:48 door Frank Nietbelangrijk
 
Erwin Goossen

Erwin Goossen

06/12/2012 09:50:24
Quote Anchor link
Je kunt de length functie gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var n = $('div').length;
alert('aantal: ' n);  // geeft 'aantal: 4' terug

var n = $('.item1').length;
alert('aantal: ' n);  // geeft 'aantal: 3' terug

var n = $('item2').length;
alert('aantal: ' n);  // geeft 'aantal: 1' terug


voorbeeld: http://jsfiddle.net/Navelpluisje/asKxn/1/
Gewijzigd op 06/12/2012 10:01:19 door Erwin Goossen
 
Erwin H

Erwin H

06/12/2012 10:14:55
Quote Anchor link
Dat 'gevoelige stukje code' valt volgens mij wel mee. Dit zou het al moeten kunnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('div.item2').nextAll().length

De functie nextAll selecteert alle elementen na het geselecteerde element. Hierbij worden geen kinderen of ouders meegenomen, dus alleen de elementen op dezelfde hoogte om het zo maar te zeggen. length is gewoon een property van de array.
Zou je na het element met class item2 ook nog item3 elementen hebben die je niet wilt en dus alleen item1, dan kan je die selector ook nog meegeven aan de functie nextAll().
 
Albert de Wit

Albert de Wit

06/12/2012 10:38:11
Quote Anchor link
Okay, hartelijk bedankt allemaal hier kan ik wat mee!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.