Klikken op link automatisch container verschuiven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Graneker

Jan Graneker

27/02/2017 15:29:47
Quote Anchor link
Goedemiddag Leden,

Wij kan mij verder op weg helpen?

Ik heb de volgende links:
Nu wil ik graag met plain JS zorgen dat als je op link 1 klikt de eerste container active wordt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<div class="container">
        <ul class="clear">
          <li class="active"><a href="#">Link1</a></li>
          <li><a href="#">Link2</a></li>
          <li><a href="#">Link3</a></li>
          <li><a href="#">Link4</a></li>
          <li><a href="#">Link5</a></li>
        </ul>
</div>

<div class="container">
</div>

<div class="container">
</div>

<div class="container">
</div>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 27/02/2017 18:01:42 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:19:30
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2017 16:11:16
Quote Anchor link
>> Nu wil ik graag met plain JS zorgen dat als je op link 1 klikt de eerste container active wordt.

Wat bedoel je met 'active'?

En waar loop je precies op vast?
 
Jan Graneker

Jan Graneker

27/02/2017 16:21:48
Quote Anchor link
Hallo Ozzie,

Wanneer men op [link1] klikt wil ik graag dat div 1 zichtbaar is.
Wanneer men op [link2] klikt wil ik graag dat div 2 zichtbaar is.

Wanneer div2 zichtbaar is moet div1 niet zichtbaar zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2017 16:36:11
Quote Anchor link
Oké ... dat is dus niet 'active' maken, maar het wel of niet zichtbaar maken. Dat kun je doen door de style van de div op display block of hidden te zetten.

Zomaar een linkje via Google http://stackoverflow.com/questions/21070101/show-hide-div-using-javascript

En hier is echt heel veel over te vinden. Even Googlen op:

javascript show hide div display block hidden
 
Jan Graneker

Jan Graneker

27/02/2017 16:42:09
Quote Anchor link
Bedankt Ozzie,

Hier is inderdaad erg veel over te vinden, alleen is het meeste Jquery.
Is er nog een betere oplossing wellicht?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2017 17:43:11
Quote Anchor link
In de link die ik je gaf staat toch geen jQuery?

Ik vind deze link letterlijk binnen 10 seconden. Had je ook zelf kunnen doen ;-)

http://stackoverflow.com/questions/7662247/javascript-show-and-hide-elements-on-click
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.