Laatste 10 characters van string weglaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart B

Bart B

23/03/2011 09:53:50
Quote Anchor link
Ha,

Ik ben op zoek hoe ik van $x de laatste 10 tekens kan afhalen, zonder dat de text daarvoor een bepaalde lengte moet hebben. Ik zat te klooien met substr maar daar krijg ik het niet mee voor elkaar.

Iemand een idee welk commando ik moet gebruiken?

Groeten.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:01:15
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/03/2011 09:58:54
Quote Anchor link
$result = substr($x, -10);
 
Bart B

Bart B

23/03/2011 10:10:24
Quote Anchor link
Dan houd ik juist de 10 characters aan het einde over. Ik wil juist dat de laatste 10 characters van een waarde erafvallen.

Bv:

waarde 1 : "Dit is een test #ditmoeteraf"
waarde 2 : "Dit is een langere test #ditmoeteraf"

Dit soort waarden zijn het, hierbij wil ik dan dat ik het "#ditmoeteraf" gedeelte weg is zodat ik dit overhoud:

waarde 1 : "Dit is een test"
waarde 2 : "Dit is een langere test"

De waarde is telkens verschillend, maar wat er af moet is telkens hetzelfde :).
 
Barttje R

Barttje R

23/03/2011 10:14:51
Quote Anchor link
substr($waarde, 0, -10);
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/03/2011 10:28:58
Quote Anchor link
ah ja, pardon... zoals Barttje R zegt inderdaaad.
 
Bart B

Bart B

23/03/2011 10:41:01
Quote Anchor link
Dat werkt inderdaad. Thanks voor de snelle response!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.