Layout in Divjes lukt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Miniejjj

Miniejjj

23/02/2008 09:56:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik ben een tijdje geleden begonnen met divjes, maar het lukt eigelijk helemaal niet. Ik ben bezig met http://notforfame.gethost.nl maar het lukt mij niet de site nu in Divjes om te zetten ( alleen dan dat de plaatjes goed staan )

Kan iemand misschien daarmee helpen, want zoals je ziet is het menu en de content nog in een tabel gezet door mij, omdat ik ze niet naast elkaar krijg.

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<head>
<style type="text/css">
.menu {
width: 900px;
height: 43px;
background:url('menu.png');
position: relative;
top:-4px;
}
.menutekst {
position: relative;
top: 11px;
color: #ffd823;
}

.menu1tekst {
position: relative;
top: -85px;
left: 10px;
color: #ffd823;
padding-left: 3px;
padding-top: 3px;
}

a:link, A:visited, A:active, A:hover {
color: #ffd823;
text-decoration: none;
}

</style>




</head>




<body bgcolor="black">
<!-- Centreren -->
<center>
<!-- Header + balken -->
<img border="0" src="balk.png" width="900" height="13"><img border="0" src="header.png" width="899" height="149"><img border="0" src="balk.png" width="900" height="13">

<!-- Menu -->
<div class="menu">
    <div class="menutekst">
        Welcome on Not for Fame homepage.
    </div>
</div>

<!-- Balk -->
<img border="0" src="balk.png" width="900" height="13">





<table border="0" width="907">
  <tr>
  
    <td width="198">    
    
    <table border="0" width="198" height="445">
      <tr>
        <td width="198" height="222" background="menubac.png"><div class="menu1tekst">

<a href="/forums/">Forum</a>






</div></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="198" height="222" background="menubac.png"></td>      </tr>
    </table>
    
    
    
    
    
    
    </td>
    <td width="700" background="contentbac.png"></td>
  </tr>
</table>
<!-- Centreren -->
</center>


Ik heb nog 1 vraagje over de tekst in het menu. Ik heb hem nu gewoon met een position gezet, maar kan dit makkelijker zodat de tekst links in het menu gewoon linksboven 5px van de rand af begint?

Alvast bedankt voor het helpen :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Miniejjj
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:11:06
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Ik zal een beginnetje voor je maken.
 
Miniejjj

Miniejjj

23/02/2008 10:58:00
Quote Anchor link
Dankjewel :) Kan je er wel een beetje bijzeggen hoe je het hebt aangepakt, want divjes + CSS is compleet nieuw voor mij....
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2008 11:06:00
Quote Anchor link
Ik moet nu eerst even pianoles geven, maar kijk even naar dit voorbeeld. Check de broncode voor de divs en de CSS om te kijken hoe die in elkaar zit.

Overigens lopen er genoeg mensen met CSS kennis rond hier, dus die kunnen je verder helpen ;-)
 
Miniejjj

Miniejjj

23/02/2008 11:29:00
Quote Anchor link
Die helpt mij heel erg, ik heb het net even bestudeert en ik denk dat als ik dit straks zelf nog een keer probeer, ik er wel uitkom :)

Bedankt :D

Zo slecht zijn Divs nog niet, je kan er meer mee dan met tabellen heb ik gemerkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Miniejjj
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

23/02/2008 13:08:00
Quote Anchor link
de link die je geeft ziet er goed uit, is het je al gelukt?
maar volgens mij hoor je trouwens niet meerdere body tags te hebben :P
ik ga 't niet een proberen te valideren...

ik zou je menu trouens in een list zetten, en dan in de css list-style:none; zetten, dat is netter dan dat br gedoe.
 
Miniejjj

Miniejjj

23/02/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Ik heb de CSS van Jan Koehoorn goed bekeken en ik weet nu eigelijk wel hoe het in elkaar zit.

Ik zal het menu in een list zetten, alhoewel ik het zo ook prima vind gaan hoor.

Die body tags zijn van een pagina die ik geinclude heb, ik zal het daar weg halen :P
 
Miniejjj

Miniejjj

24/02/2008 15:11:00
Quote Anchor link
Ik ben met een andere layout die in Divjes stond begonnen en het is gelukt ( Bedankt Jan Koehoorn ) maar ben gelijk weer tegen een probleem aangelopen.
Het gaat om deze site:
http://miniejjj.funpic.org/

Ik probeer nu PHP met HTML en CSS te combineren, maar nu doet de padding het niet meer. Hier mijn index:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Fly-Net | Online vliegtuigen encyclopedie</title>
    <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<?php include('config.php'); ?>

<div id="container">
        <div id="header">    </div>
        <div id="inhoud">
                <div id="menulinks">
                        <div class="sidebar-item">
                                <?php
                                if(!isset($_SESSION['user_id'])) {
                                echo '
                                <p>
                                <a href="index.php?pagina=home">Home</a><br />
                                <a href="index.php?pagina=inloggen">Inloggen</a><br />
                                <a href="index.php?pagina=registreer">Registreren</a><br />
                                <a href="#">Gastenboek</a> <br />
                                <a href="#">Alle vliegtuigen</a> <br />                                
                                </p> '
;

                        

                                }
else{
                                                                 echo '
                                <p>
                                <a href="index.php?pagina=home">Home</a><br />
                                <a href="#">Gastenboek</a> <br />
                                <a href="#">Uitloggen</a> <br />
                                <a href="#">Alle vliegtuigen</a> <br />
                                </p>
                                '
;
                                }

                                if($_SESSION['user_status'] == 1) {
                                echo '
                                <a href="index.php?pagina=nieuwsveranderen">Nieuws veranderen</a><br />'
;
                                }
?>

                        </div>
                        <div class="sidebar-item">
                                <p>
                                </p>
                        </div>
                </div>
                <div id="content">
                        <div class="content-item">
                        <p>
                        <?php
                        switch($_GET['pagina'])
                            {
                            case
'home': include('home.php'); break;
                            case
'vliegtuigen': include('vliegtuigen.php'); break;
                            case
'inloggen': include('inloggen.php'); break;
                        case
'registreer': include('registreer.php'); break;
                        case
'nieuwsveranderen': include('nieuwsveranderen.php'); break;
                            default:
include('home.php'); break;
                            }

                        ?>


                        </p>
                        </div>
                </div>                
        </div>
</div>
</body>
</html>


Je ziet dat ik het heb geinclude en nu werkt het niet meer.

Kan iemand helpen?

Quote:
Wat ik zou denken, is dat ik de CSS in mijn bestanden ook moet includen, maar ik denk dat er wel een andere oplossing is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.