Let's encrypt probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

03/12/2023 18:14:22
Quote Anchor link
Wil een SSL certificaat instellen voor een domein, waarvan de a-records geredirect zijn naar mijn server wat ook met ping te zien is.

[domein.com] acme: error: 403 :: urn:ietf:params:acme:error:unauthorized :: 2a06:2ec0:1::153: Invalid response from http://domein/.well-known/acme-challenge/U3AQbZuvjBI7N80ZHQE3BAN0vsZtK32UK8IY6XlmHjU: 404
[www.domein] acme: error: 403 :: urn:ietf:params:acme:error:unauthorized :: 2a06:2ec0:1::153: Invalid response from http://www.domein/.well-known/acme-challenge/cMVW-CYRKDVhiYTplm-rB3YpEctEJPilJs3S_DGlkEY: 404
Certificate generation failed.

Wat kan hier nu fout zijn?
geen problemen met andere dominene.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:51:17
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

03/12/2023 18:32:57
Quote Anchor link
Heb je geen "catch-all" in je .htaccess? Plaats anders zelf even een test.txt bestandje in die .well-known directory, en kijk of je 'm via de browser ook weer uit kunt lezen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2023 18:33:42
Quote Anchor link
Blijkbaar is die challenge niet aangemaakt in je .well-known map.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

03/12/2023 21:31:01
Quote Anchor link
in public_html staat index.html er staat verder geen andere mappen.
Heb geen catch all, heb .well-known aangemaakt etc, en weer de lets encrypt via DA gedaan.
krijg exact hetzelfde
Gewijzigd op 03/12/2023 21:33:06 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2023 21:44:03
Quote Anchor link
/.well-known staat niet in de /public_html van DA, maar volgens mij in /var/www/.

Dus kijk eens of een handmatig aangemaakt bestand in die directory gewoon te bekijken is in de browser.
 
Ivo P

Ivo P

03/12/2023 21:44:13
Quote Anchor link
en is er geen .htaccess bestand aanwezig?

Als toch: wat staat daar in?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

03/12/2023 21:48:59
Quote Anchor link
in /var/www/ staat hij niet, en het is een lege site, dus er staat nog geen htacccess in
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2023 21:51:44
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

04/12/2023 04:19:14
Quote Anchor link
op deze manier maakt hij geen nieuwe file aan:

echo "test" >> /var/www/html/.well-known/acme-challenge/test.txt

Moet er gewoon echo "test" in een bestand test.txt komen?

dan maak ik die gewoon aan.

Ik heb het bij al mijn andere domeinen nooit gehad, maar die zijn direct via transip aangemaakt. Deze is van een klant die de a-records heeft geredirect.

Verder werkt dit ook niet als ik een test aanmaak:

https://www.domein.com/.well-known/acme-challenge/test.txt

In /etc/httpd/conf/extra/httpd-alias.conf

staat:
Alias /.well-known/acme-challenge /var/www/html/ .well-known/acme-challenge.

In het bericht staat ook :

acme: Could not find solver for: tls-alpn-01


heeft iets met de DNS validation te maken?

Dit is het hele bericht dat ik krijg:

Quote:
2023/12/04 04:33:12 [INFO] [domein.com, www.domein.com] acme: Obtaining SAN certificate
2023/12/04 04:33:13 [INFO] [domein.com] AuthURL: https://acme-v02.api.letsencrypt.org/acme/authz-v3/290193103716
2023/12/04 04:33:13 [INFO] [www.domein.com] AuthURL: https://acme-v02.api.letsencrypt.org/acme/authz-v3/290193103726
2023/12/04 04:33:13 [INFO] [domein.com] acme: Could not find solver for: tls-alpn-01
2023/12/04 04:33:13 [INFO] [domein.com] acme: use http-01 solver
2023/12/04 04:33:13 [INFO] [www.domein.com] acme: Could not find solver for: tls-alpn-01
2023/12/04 04:33:13 [INFO] [www.domein.com] acme: use http-01 solver
2023/12/04 04:33:13 [INFO] [domein.com] acme: Trying to solve HTTP-01
2023/12/04 04:33:20 [INFO] [www.domein.com] acme: Trying to solve HTTP-01
2023/12/04 04:33:23 [INFO] Deactivating auth: https://acme-v02.api.letsencrypt.org/acme/authz-v3/290193103716
2023/12/04 04:33:23 [INFO] Deactivating auth: https://acme-v02.api.letsencrypt.org/acme/authz-v3/290193103726
2023/12/04 04:33:24 Could not obtain certificates:
error: one or more domains had a problem:
[domein.com] acme: error: 403 :: urn:ietf:params:acme:error:unauthorized :: 2a06:2ec0:1::153: Invalid response from http://domein.com/.well-known/acme-challenge/VTOatpQIYB9KYqFGcxD_KyBOh9pKijOBWbGvicQt6AY: 404
[www.domein.com] acme: error: 403 :: urn:ietf:params:acme:error:unauthorized :: 2a06:2ec0:1::153: Invalid response from http://www.domein.com/.well-known/acme-challenge/ZT3mV12Y2xMHQamtyw4w1Oz7aJz3qSKj3BnuO_pjBbc: 404
Certificate generation failed.

Gewijzigd op 04/12/2023 04:44:46 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2023 09:07:10
Quote Anchor link
Onder welke user voer je die test uit?
Gewijzigd op 04/12/2023 09:07:25 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

04/12/2023 11:10:08
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 04/12/2023 04:19:14:
In /etc/httpd/conf/extra/httpd-alias.conf

staat:
Alias /.well-known/acme-challenge /var/www/html/ .well-known/acme-challenge.


Inclusief die spatie?
En waarom staat er geen domeinnaam in het tweede path? Of heb je dat er (slordig) uitgeknipt?
En staat die in dit geval in de document-root (public_html)?

Met die Aliassen kun je rare dingen bereiken / hoop onduidelijkheid creëren omdat zaken niet op de plek staan die je verwacht.
Gewijzigd op 04/12/2023 11:58:43 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2023 12:01:31
Quote Anchor link
Maar dat is iets van DirectAdmin. Misschien is die alias een compatibiliteitsdingetje na een verandering?
Ik ga er vanuit dat Daniel hier niks mee heeft aangepast. En als je het veranderd, dan zullen de packages van DirectAdmin mogelijk niet meer werken. Misschien wel na een reinstall daarvan, maar blijf er liever van af is mijn advies.

Ander advies voor Daniel is om Lets Encrypt eens opnieuw te builden.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/12/2023 14:23:37
Quote Anchor link
Volgens mij ben je al te ver als je je eigen challenge uitvoer zit te schrijven.
De challenge ontvang je juist via ACME, en die moet je in de map zetten om Let's Encrypt te laten merken dat de domeinnaam bij de webserver hoort.

Van welke ACME-client maak je gebruik?
Je kunt gewoon certbot gebruiken voor het beheren van certificaten?
Je installeert die tool op je systeem, je geeft aan voor welke domeinen wat voor een SSL-certificaat moet komen en de tool regelt alles, inclusief de periodieke vernieuwing.
Misschien wil je alleen nog de configuratie van de webserver om de zoveel tijd reloaden om de certificaten te activeren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2023 14:42:35
Quote Anchor link
@Ad: het gaat zo te zien niet om een self-bouw server, maar om DirectAdmin.
Dus de vraag is of je Daniel helpt met het ongevraagd maken van een fork van DirectAdmin. :-P

Mijn beste advies in deze situatie: Ga Lets Encrypt re-builden.

En ja, Directadmin is best afwijkend als het om beheer gaat vergeleken met een zelf gebouwde server. Het werkt best heerlijk, maar er zijn zeker punten waar ik het niet over eens ben, maar het is wel een voordeel voor mensen die niet heel erg bekend zijn met Linux.

Als ik veel tijd over zou hebben had ik liever zelf wat gebouwd dan dat ik DirectAdmin gebruikte.
Gewijzigd op 04/12/2023 14:46:11 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

04/12/2023 17:07:49
Quote Anchor link
@Ivo

"Inclusief die spatie?"

ja exact zo overgenomen.

"En waarom staat er geen domeinnaam in het tweede path"
staat domein.com als voorbeeld

Ok, ik zal lets encrypt opnieuw builden

Toevoeging op 04/12/2023 17:16:52:

Hij is geupdate en opnieuw gebuild.

zelfde probleem.
Raar want met alle andere domeinen, is er totaal geen probleem, die ik direct via transip gekopepld heb, maar deze die via a-records geridirect zijn, krijgt alleen dit probleem.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/12/2023 09:05:52
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2023 14:42:35:
@Ad: het gaat zo te zien niet om een self-bouw server, maar om DirectAdmin.
Dus de vraag is of je Daniel helpt met het ongevraagd maken van een fork van DirectAdmin. :-P

Mijn beste advies in deze situatie: Ga Lets Encrypt re-builden.

En ja, Directadmin is best afwijkend als het om beheer gaat vergeleken met een zelf gebouwde server. Het werkt best heerlijk, maar er zijn zeker punten waar ik het niet over eens ben, maar het is wel een voordeel voor mensen die niet heel erg bekend zijn met Linux.

Als ik veel tijd over zou hebben had ik liever zelf wat gebouwd dan dat ik DirectAdmin gebruikte.

Owh, DirectAdmin! Ja, dat had Daniel even niet genoemd. Dat is voor mij wel 10 jaar geleden dat ik dat voor het laatst gebruikte. Daar wil ik geen verstand van hebben :-)

Off-topic: ik hoorde dat vaste IP(v4, v6) nummers tegenwoordig een zeldzaamheid zijn voor particulieren? Dan kun je helemaal niet meer makkelijk zelf thuis wat hosten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2023 09:39:18
Quote Anchor link
In zijn tweede post had hij Direct Admin nog genoemd als DA. ;)

Iedereen die een internetaansluiting thuis heeft, heeft een ipv4 adres. En dan kan je ook thuis hosten. Sommige providers gebruiken een bepaalde techniek (CGNAT?) om IPv4 adressen te delen in deze tijd van schaarste. Dan kan je niet thuis hosten. Met IPv6 heb je meer dan voldoende adressen voor al je apparatuur en hoef je bij wijze van spreken niet meer te portforwarden.

Maar DirectAdmin werkt voor zover ik weet alleen op netwerkinterfaces met die met IPv4 een extern IP gebruiken, en dus geen lokaal IP. Dus op een thuisnetwerk zal DA niet werken. Maar ik ben benieuwd hoe deze licentiecontrole met IPv6 gaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.