Mastermind denkertje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »
E vH

E vH

15/08/2014 11:34:35
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,

De meeste van ons kennen het spel Mastermind wel, ik zit nu zelf ook met een bepaalde nummering te stoeien.

Ik weet de uitkomst van de nummering, maar de logica begrijp ik niet.

De uitkomst is: 311313

De getallen die ik heb kunnen bestaan uit nummers: 1,2,3 en 4

Om zo maar een reeks op te noemen:

111213
133433
111411
113211
131211
311211
113313
113331
131413
121331
133311
311431
313433
332433
111421
113213
etc...etc....

Als ik het goed begrijp dan zijn er voor 6 getallen 720 combinaties mogelijk ( 6*5*4*3*2*1 = 720)

Ik zit mij suf te staren naar deze reeks om maar tot de uitkomst te komen en zit zelfs te bedenken of het zelfs met php op te lossen, maar ik zou niet weten hoe ik moet beginnen aangezien het 6 aparte cijfers zijn.

ik heb zelf het idee dat de uitkomst gebaseerd is op een veel voorkomende nummering uit de totale reeks van 720 combinaties.

Is er iemand die de logica begrijpt?
Gewijzigd op 15/08/2014 11:40:08 door E vH
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 05:40:19
 
Wouter J

Wouter J

15/08/2014 11:55:13
Quote Anchor link
Ik begrijp het hele spel niet op deze manier, kun je die nog wat verder uitleggen? Want een reeks met heel veel getallen gaat je niks opleveren. Vooral niet omdat die reeks 46 combinaties kan bevatten, dat is 4096...
 
Erwin H

Erwin H

15/08/2014 12:03:59
Quote Anchor link
Als je naar de logica zoekt kan je denk ik op deze manier lang zoeken. Als ik me het spel goed herinner uit mijn jeugd, geef je bepaalde getallen (of kleurtjes) aan en krijg je per beurt te horen hoeveel juiste getallen je hebt en hoeveel er op de juiste plek staan. Niet welke, alleen hoeveel.

Maar om dus ook maar iets te kunnen doen, heb je wel die cruciale informatie nodig. Alleen dan kan je namelijk van een bepaalde start combinatie richting de oplossing komen. Wiskundig gezien zou je het misschien kunnen oplossen met een LP model, alleen dan heb je dan wel een minimum aantal pogingen nodig met een bepaald aantal gegevens over hoeveel juiste getallen je hebt en hoeveel er op de juiste plek staan. Aangezien dat ook nog eens elke keer anders is (afhankelijk van je geluk), wordt dat dus ook lastig. Er zijn vast nog wel andere modellen toepasbaar, maar dan ga je toch wel snel de hogere wiskunde in.... en de koffiehoek uit.
Gewijzigd op 15/08/2014 12:04:33 door Erwin H
 
E vH

E vH

15/08/2014 12:06:26
Quote Anchor link
Het is geen spel ;-)

Maar kon deze topic het beste openen in de koffiehoek.

Zoals aangegeven, ik weet de uitkomst, alleen ik zoek de logica om bij deze uitkomst te komen.

Er zijn 720 combinaties mogelijk (als ik het goed heb uitgerekend).
Deze combinaties bestaan uit de cijfers 1,2,3 & 4.

Stel ik heb de nummering:
111111,111222,331113,121113,122111, etc...

Hier rolt een "logica" uit en die begrijp ik niet.
Ik heb het idee dat alle 1tjes worden geteld, alle 2tjes etc...
En dat op basis van de huidige positie van het cijfer uit de combinatiereeks
Dus in de gegeven voorbeeld hierboven
Zou bv 121111 uit kunnen komen.

Beter uitgelegd?
 
Erwin H

Erwin H

15/08/2014 12:11:10
Quote Anchor link
Je kan op elke positie 4 verschillende getallen hebben. Wat er op de 1e plek staat, beinvloed zo te zien niet wat er op de 2e t/m 5e staat. Er zijn dus niet 720 mogelijkheden, maar 4*4*4*4*4*4 = 4096, zoals Wouter al aangaf.

En nogmaals, als het echt zoals mastermind gaat, dan heb ik je boven aangegeven wat de 'logica' is en mis je met een simpele reeks aan mogelijke combinaties cruciale informatie en zal je dus nooit een beter algoritme kunnen ontwikkelen dan domweg gewoon alle 4096 combinaties af te lopen.
Gewijzigd op 15/08/2014 12:16:44 door Erwin H
 
- SanThe -

- SanThe -

15/08/2014 12:14:41
Quote Anchor link
4 cijfers op 6 posities = 4*4*4*4*4*4 = 4096 mogelijkheden en geen 720.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/08/2014 12:22:28
 
E vH

E vH

15/08/2014 12:23:40
Quote Anchor link
Oke, het is geen mastermind, maar daar moest ik gelijk even aan denken en ik zocht een topic titel ;-)

Inderdaad het zijn 4096 combinaties.

Nu zit ik te denken om een reeks van 4096 combinaties te maken en deze in een array te stoppen

en deze vervolgens met str-split uit te splitsen per combinatie en deze in een variabele stop en dan beginnen met tellen hoevaak deze cijfer is gebruikt op die bepaalde positie

Zit ik in de juiste richting?

Edit:
Wat Ward geeft is zo'n soort reeks, door al die cijfers zie de logica niet meer om bij de uitkomst te komen.

@Ward, wat wil je hier mee aangeven?
Als ik kijk naar de bestandsnaam dan zie ik staan: octa repeat units
Maar als ik google, dan vind ik hier weer niks op.
Gewijzigd op 15/08/2014 12:28:04 door E vH
 
Wouter J

Wouter J

15/08/2014 17:56:16
Quote Anchor link
Oke, laten we weer even terug bij de feiten komen:
* je hele eerste bericht gaat over mastermind en dat is het niet.
* je weet de oplossing wel, maar de puzzel niet. En nu wil je de puzzel gaan maken zonder te weten hoe de methode van de puzzel (die je dus niet weet) werkt.
* je strooit met wat aantallen, waarvan je eigenlijk niet veel extra kunt zeggen
* het is een beetje dubbel of we hier nou praten over een leuk raadsel of een serieuze vraag

Kortom: Maak het alsjeblieft wat duidelijker, wat wil je, hoe werkt het, waarom kom je er niet uit en wat heb je al geprobeerd?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/08/2014 18:09:15
Quote Anchor link
Het is een 3D-puzzel met de raakvlakken van veelhoeken.

Althans, dáár lijkt het op, want zoals Wouter terecht zegt: we kennen de probleemstelling niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.