Neemt maar een veld zonder LIMIT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Haubebla haubebla

haubebla haubebla

29/07/2013 14:54:32
Quote Anchor link
Hoi!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
...
$sql = "
    SELECT
     `item_id`
    FROM
     items
    WHERE
    `gebruikersnaam`=SHA1('$sMail')
"
;
        
        $rItems = mysqli_query($db_link,$sql) or mysqlii_db_error(mysqli_errno($db_link),mysqli_error($db_link));
        $aResult = mysqli_fetch_assoc($rItems);
        
        echo '<pre>';
         print_r($aResult);
         echo mysqli_num_rows($rItems);
        echo '</pre>';
//even stoppen om eerst te kunnen kijken naar de variabele
exit;
...

?>


Die code gebruik ik om te kijken of een gebruiker bepaalde items heeft gekocht.
Ik krijg dit als output:
Quote:
Array
(
[0] => 1
)
3


En in phpMyAdmin (ik heb de variabele vervangen):

Quote:
+-------+
|item_id|
+-------+
| 1|
+-------+
| 2|
+-------+
| 3|
+-------+


In phpMyAdmin krijg ik dus de goede output, in php niet.
Kunnen jullie me helpen?
Gewijzigd op 29/07/2013 14:54:50 door Haubebla haubebla
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 05:37:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2013 15:21:39
Quote Anchor link
Dat klopt, in PHP moet je nog je $aResult even door een while halen.

persoonlijk klopt je benaming voor je variabele niet, want de result komt altijd uit je query.
Ik zou hem zelf dan liever $aItemID noemen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// etc...
while($aResult = mysqli_fetch_assoc($rItems)) {
print_r($aResult['item_id']);
}

?>
Gewijzigd op 29/07/2013 15:23:20 door - Ariën -
 
Haubebla haubebla

haubebla haubebla

29/07/2013 15:39:05
Quote Anchor link
Hoe maak ik zo'n while lus ook alweer?

En er worden nog bewerkingen op afgevuurd en in aparte variabele opgedeeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2013 16:16:58
Quote Anchor link
Heb jij mijn code hierboven al gezien ;)?
 
Haubebla haubebla

haubebla haubebla

29/07/2013 17:24:40
Quote Anchor link
nu wel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
...
$sql = "
         SELECT
          `item_id`
         FROM
          items
         WHERE
          `gebruikersnaam`=SHA1('$sMail')
        "
;
        
        $rItems = mysqli_query($db_link,$sql) or mysqlii_db_error(mysqli_errno($db_link),mysqli_error($db_link));
        $aResult = mysqli_fetch_assoc($rItems);
        
        echo '<pre>';
         while($aResult = mysqli_fetch_assoc($rItems)) {
            print_r($aResult['item_id']);
         }

        echo '</pre>';
        exit;
...

?>

=
Quote:
23
Gewijzigd op 29/07/2013 17:25:08 door haubebla haubebla
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2013 17:54:57
Quote Anchor link
Op regel 13 haal je al een record op waar je niks mee doet.
 
Haubebla haubebla

haubebla haubebla

29/07/2013 17:55:50
Quote Anchor link
Ik ben nog aan het testen of hij het doet:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.