Paar vraagjes over PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Pascal Koning

Pascal Koning

10/02/2011 11:56:35
Quote Anchor link
@Johan

dat werkt niet en dat id dat werkt wel ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 05:24:31
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2011 13:26:13
Quote Anchor link
Pascal Koning op 10/02/2011 11:13:21:
Ik controleer op id dus zo $_SESSION['login'] = $sql->ID; .


Dit is geen vergelijking maar een toekenning.

Vergelijking ==
Toekenning =
Gewijzigd op 10/02/2011 13:29:16 door - SanThe -
 
Pascal Koning

Pascal Koning

10/02/2011 13:43:46
Quote Anchor link
Ok weer wat geleerd :D

maar Santhe waarom werkt dit niet ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include '../header.php';
if($_SESSION['login'])
    echo '<form action="reageer.php?id=<?php echo $ID; ?>" method="post">
    <table>
        <tr>
            <td>Naam:</td>
            <td><input type="text" name="naam" /></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><img src="captcha.php" /></td>
            <td><input type="text" name="captcha" /></td>
        </tr>
    </table>
    <textarea class="tekstvak" type="text" id="message" name="bericht"></textarea><br />
    <input class="submit" type="submit" value="Reageer" name="save">
</form>'
;
else
    echo "Om te kunnen reageeren moet je eerst ingelogd zijn";
?>


Als ik ingelogd bent krijg ik alsnog deze melding Om te kunnen reageeren moet je eerst ingelogd zijn maar dat moet niet :s
 
Johan Dam

Johan Dam

10/02/2011 13:49:30
Quote Anchor link
wat staat er in $_SESSION['login'] als je bent ingelogd?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2011 13:55:04
Quote Anchor link
Ik zie geen session_start().

if($_SESSION['login'])
Dus $_SESSION['login'] is true of is false?

Op regel 4 open je php terwijl je in een echo zit. Onmogelijk.

reageeren => reageren
 
Pascal Koning

Pascal Koning

10/02/2011 17:20:15
Quote Anchor link
Session start zit in header maar ook al ben ik ingelogd krijg ik die melding gewoon nog inplaats die textarea
 

10/02/2011 17:38:11
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/02/2011 13:55:04:
Ik zie geen session_start().

if($_SESSION['login'])
Dus $_SESSION['login'] is true of is false?

Op regel 4 open je php terwijl je in een echo zit. Onmogelijk.

reageeren => reageren


Let op, strings kunnen worden getypecast naar boolean (zie ook language.types.type-juggling).
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2011 17:49:29
Quote Anchor link
Karl Karl op 10/02/2011 17:38:11:
- SanThe - op 10/02/2011 13:55:04:
if($_SESSION['login'])
Dus $_SESSION['login'] is true of is false?


Let op, strings kunnen worden getypecast naar boolean (zie ook language.types.type-juggling).


Dat weet ik, en daarom vind ik dit een foutieve manier als het geen daadwerkelijke boolean is. Vandaar mijn opmerking.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

10/02/2011 17:59:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '... <form action="reageer.php?id=<?php echo $ID; ?>" .. ';
?>


Dit is natuurlijk geen doen van zaken..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '... '.$ID.' ...';
?>
Gewijzigd op 10/02/2011 18:01:37 door Joris van Rijn
 

10/02/2011 18:50:29
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/02/2011 17:49:29:
Karl Karl op 10/02/2011 17:38:11:
- SanThe - op 10/02/2011 13:55:04:
if($_SESSION['login'])
Dus $_SESSION['login'] is true of is false?


Let op, strings kunnen worden getypecast naar boolean (zie ook language.types.type-juggling).


Dat weet ik, en daarom vind ik dit een foutieve manier als het geen daadwerkelijke boolean is. Vandaar mijn opmerking.


Ja, ik weet wel dat jij dat weet. Was meer een algemene opmerking, als waarschuwing. Vandaar de let op ;-)
 
Pascal Koning

Pascal Koning

10/02/2011 20:34:35
Quote Anchor link
Ik heb het nu gefixt, ik heb het zo gedaan:

?php
include '../header.php';
if($_SESSION['login']) {
echo '<form action="reageer.php?id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $ID; ?>
" method="post">
<table>
<tr>
<td>Naam:</td>
<td><input type="text" name="naam" /></td>
</tr>
<tr>
<td><img src="captcha.php" /></td>
<td><input type="text" name="captcha" /></td>
</tr>
</table>
<textarea class="tekstvak" type="text" id="message" name="bericht"></textarea><br />
<input class="submit" type="submit" value="Reageer" name="save">
</form>';
} else {
echo "Om te kunnen reageeren moet je eerst ingelogd zijn";
}
?>

en dat werkt prima.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/02/2011 21:30:18
Quote Anchor link
Plaats code aub tussen[code.] [/code.] tags (zonder .).
Je code klopt niet. In je php script open je (in je regel met form) nog een keer <.?php (zonder .) Zie ook hier boven de reactie van Joris van Rijn. 10/02/2011 17:59:53
Gewijzigd op 10/02/2011 21:30:50 door Obelix Idefix
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.