PHP+AJAX --> forms submitten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Sam

Sam

19/01/2007 20:52:00
Quote Anchor link
Hallo,,

Ik zit met een klein probleempje. Ik heb, als voorbeeld, het volgende scripje:

<html>
<form id="banking">
<input name="waardeform1" type="text">
<input name="waardeform1" type="text">
<input name="waardeform2" type="text">
<input name="waardeform1" type="text" value="30" >
<input name="knopform1" type="button" value="Verstuur1" onClick="send('versturen','terugDIV','verwerkbestand.php');">
<input name="knopform2" type="button" value="Verstuur2" onClick="send('versturen','terugDIV','verwerkbestand.php');">
</form>
</html>

het zijn eigenlijk 2 formulieren door elkaar. Het staat door elkaar, omdat het in het 'echte' script met een tabel náást elkaar gezet wordt, en omdat HTML van links naar rechts leest, komen de formulieren door elkaar heen te staan.
Normaal, als je door middel van PHP de formulieren Submit, kun je in je verwerkbestand het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_POST['knopform1']) {
     //verwerk form1
} elseif ($_POST['knopform2']) {
    //verwerk form 2
}
?>


waarbij je in de verwerkcode kies welke velden je controleer, bij knopform2 controleer je alleen de velden die bij formulier2 horen. Maar omdat ik gebruik maak van AJAX (met prototype-1.3.1) en de volgende functie:

function send(form, div, pagina){
var params = Form.serialize($(form));
new Ajax.Updater(div, pagina, {asynchronous:true, parameters:params});
}

kan ik in het verwerkbestand niet zien op welke knop er nou geklikt is. Hij verwerkt bij het klikken ook ALLE velden die in het formulier zitten, maar er is geen verschil. Ik kan enkel, in de 'verwerk URL' in de onClick-event achter de link een $_GET ding maken, maar dat is niet erg hack-veilig. Nu is mijn vraag: Is er een manier om de velden een ID of iets dergelijks mee te geven waardoor ik ze in het verwerkbestand kan onderschijden? Het is ook goed als ik in het verwerkbestand kan zien op wélke knop er geklikt is....

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik kom er niet uit...

Sam
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:28:17
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

19/01/2007 21:01:00
Quote Anchor link
zet dan verschillende events in de buttons!!!
Dit is echt het makkelijkste probleem ever!
onclick="send(form, div, pagina, WELK_FORMULIER);"

en WELK_FORMULIER is dan 1 of 2 en dus kan je de waarden ophalen met id's "waardeform" + WELK_FORMULIER

Tadaam :) Of niet?
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

19/01/2007 21:02:00
Quote Anchor link
async hoef je trouwens niet mee tegeven als true, die is standaard true ;)
 
Jelmer -

Jelmer -

19/01/2007 21:07:00
Quote Anchor link
2 mogelijke oplossingen:
1) ingewikkeld gaan doen met javascript
2) maak 2 aparte formulieren, en zet ze via CSS en 'float' naast elkaar. Even zoeken op Google naar css float levert al aardig wat op. En anders kunnen er aardig wat mensen op dit forum je daar wel mee helpen.

(stille hint: kies manier 2! kies manier 2!)

@cervetti: probleem 1: formulieren zijn eigenlijk 1 (wat dus al kut is) formulier nu voor Javascript. probleem 2: jouw toon, ik mis de :D :D om te benadrukken dat dit positieve opwinding is in plaats van een soort van woede, en probleem 3: je hebt het edit-knopje over het hoofd gezien :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2007 21:09:00
Quote Anchor link
Als je twee submitbuttons hebt, geef ze dan dezelfde naam en een verschillende value. Dan kun je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        switch ($_POST['verzenden']) {
            case
'verzend 1': // doe iets
                break;
            case
'verzend 2': // doe iets anders
                break;
        }
    }

?>
 
Jelmer -

Jelmer -

19/01/2007 21:11:00
Quote Anchor link
Jan: probleem met de (oude) prototype-lib is dat deze niet weet op welke knop er is gedrukt. Nadeel van Javascript gebruiken. Alle native functies vallen dan weg...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2007 21:24:00
Quote Anchor link
Oke, dan inderdaad gewoon manier twee uit je eerdere reply.
 
Sam

Sam

20/01/2007 02:09:00
Quote Anchor link
@cervetti:
ik wil eigenlijk geen verschillende events, omdat ik dit soort dingen vaker tegen kom, en als ik voor elk formulier een eigen event ga maken, kost dit een hoop meer code, dit probeer ik dus te vermijden.

@Jelmer:
ik zal morgen eens kijken naar dat CSS float, heb nu teveel drank op om dit te leren :P

@Jan Koehoorn:
als je de value verander, veranderd toch alleen de tekst op de knop zelf? wat heeft dit met AJAX te maken??

Ik ga morgen dus even zoeken. dat CSS float lijkt mij de beste oplossing. Dus ik zal dat even gaan bekijken, en anders horen jullie het wel weer!
 
Sam

Sam

20/01/2007 16:35:00
Quote Anchor link
Het is ook mogelijk om het door middel van tabellen te doen:
<table>
<tr>
<td><form id="1">
<table>
<tr><td><formulier1></td></tr>
</table>
</form></td>
<td><form id="2">
<table>
<tr><td><formulier2></td></tr>
</table>
</form></td>
</tr>
</table>

hiermee is het toch veel gemakkelijker om precies aan te geven waar het formulier komen moet? aangezien je met CSS-float enkel kan kiezen tussen left, right en center.

Wie kan mij uitleggen waarom CSS-float beter zou zijn??
 
Jelmer -

Jelmer -

20/01/2007 17:27:00
Quote Anchor link
waarom geen table

Ow, en trouwens, id's mogen niet alleen maar nummers zijn. Volgens mij moeten ze beginnen met een [a-z] en daarna mogen ze pas nummers hebben.
 
Sam

Sam

20/01/2007 23:53:00
Quote Anchor link
:s waar slaat jouw reactie op? die link tenminste?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.