POST meesturen met foutcode 500

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Haubebla haubebla

haubebla haubebla

21/04/2013 10:34:34
Quote Anchor link
Nu ik or die() heb afgeleerd, verstuur ik met "header('HTTP/1.1 500 Internal Server Error')" een foutcode.
Ik ben nu een foutpagina aan het maken, die de fout (mysql_error) in een database stopt.
Alleen wil ik mysql_error meezenden met $_POST.
Is dit mogelijk?

Zo ja, hoe dan?

Zo niet, hoe kan ik dat dan anders oplossen?

Edit: liever geen OOP, daar ben ik nog niet mee begonnen
Gewijzigd op 21/04/2013 10:34:51 door Haubebla haubebla
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 05:35:07
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/04/2013 10:38:46
Quote Anchor link
Gewoon met een hidden field value = "' . mysql_error() . '" ?
Je wilt denk ik een formulier maken dat de bezoeker vanaf de foutpagina deze fout kan door sturen naar de webmaster? Dan wil je niet dat de bezoeker deze error kan lezen
 
Haubebla haubebla

haubebla haubebla

21/04/2013 10:42:37
Quote Anchor link
Het gaat erom dat ie gegevens meezend met de header.
Ik 500.php kan ik dan die foutcode afhandelen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/04/2013 10:44:39
Quote Anchor link
oww in de header, maar dan heb je GET nodig.
zou je dan niet gewoon header('500.php?error=' . urlencode(mysql_error())) doen ?
Gewijzigd op 21/04/2013 10:45:59 door Dennis WhoCares
 
Haubebla haubebla

haubebla haubebla

21/04/2013 10:46:31
Quote Anchor link
Probleem:
Met javascript wordt de locatie van het foute document achterhaald met window.location.
Hoe kan ik dan de url van de vorige pagina achterhalen?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/04/2013 10:50:47
Quote Anchor link
Ravi van rooijen op 21/04/2013 10:46:31:
Probleem:
Met javascript wordt de locatie van het foute document achterhaald met window.location.
Hoe kan ik dan de url van de vorige pagina achterhalen?


In php, $_SERVER['HTTP_REFERER']
Javascript, document.referrer
 
Haubebla haubebla

haubebla haubebla

21/04/2013 10:55:04
Quote Anchor link
Hmm, dat doet ik niet.
Ik heb het getest met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html>

<html>
<head>
<title>Ravithrasclub</title>
</head>

<body>
<script type="text/javascript">
    document.write(document.referrer);
</script>
</body>

</html>
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/04/2013 11:01:18
Quote Anchor link
Probeer dit eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script type="text/javascript">
var last = document.referrer;
document.write(last);
</script>
 
Haubebla haubebla

haubebla haubebla

21/04/2013 11:02:13
Quote Anchor link
Geen output
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/04/2013 11:13:29
Quote Anchor link
Zal te maken hebben omdat je met header werkt.
Je zou in de header ook een get kunnen meegeven van welke pagina het af komt..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('location: 500.php?page=' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '&error=' . urlencode(mysql_error());
?>

Heb het net zelf geprobeerd met header, en inderdaad geen referrer pagina, ook niet in de PHP.
Maar wel als je vanaf een link gaat, dus via header werkt het niet en moet je dit zelf meegeven in een GET.
Ook zou je het in een sessie kunnen opslaan, mocht je dat fijner vinden. Dan zien de bezoekers ook niet zo'n rare url
Gewijzigd op 21/04/2013 11:14:57 door Dennis WhoCares
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.