Probleem bij e-mail script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick

Patrick

28/05/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Hey, ik heb een probleem met een script van mij dat telkens een fout blijft geven. Ik ben nog een beginner en ik kan de fout maar niet vinden...

De foutmelding is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/nl/g/o/k/gokuzangai/htdocs/process.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<html>
<body>
<?php
$rsname
= $_POST['rsname'];
$name = $_POST['name'];
$combat = $_POST['combat'];

{

$headers .= "From IProphecyMailServ <[email protected]>\r\n";
$aan = "[email protected], [email protected]";
$onderwerp = "Aanmelding voor I-Prophecy";
$bericht = "Hey, "$name" heeft zich aangemeld. Zijn/Haar rsnaam is "$rsname" en zijn/haar combatstyle is "$combat.;
$mail = $aan, $onderwerp, $bericht, $headers );

if($mail) {
echo ("Bedankt, Je hebt je nu aangemeld, de leaders zullen je aanvraag behandelen. <br />");
echo ("Informatie die je hebt verzonden: <br />");
echo ("Naam: " . $name . "<br />");
echo ("Runescape Naam: " . $rsname . "<br />");
echo ("Vechtstijl: " . $combat . "<br />");
}
else {
echo("Sorry, de aanvraag is mislukt, probeer het nog eens.");
echo("Als het daarna nog niet lukt kun je mailen naar [email protected].");
}
<
/body>
<
/html>
[
/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 06:42:39
 
Thomas

thomas

28/05/2006 15:59:00
Quote Anchor link
vervang lijn 12 is door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$bericht = "Hey, '$name' heeft zich aangemeld. Zijn/Haar rsnaam is '$rsname' en zijn/haar combatstyle is '$combat'.";
 
Patrick

Patrick

28/05/2006 16:02:00
Quote Anchor link
Dat heeft wel gewerkt, maar nu heb ik weer een fout op line 13...
 
Thomas

thomas

28/05/2006 16:03:00
Quote Anchor link
$mail = $aan, $onderwerp, $bericht, $headers );

wat doet dat haakje daar?
 
Patrick

Patrick

28/05/2006 16:04:00
Quote Anchor link
Jah, dat had ik ook al door dat is nu:

$mail = mail($aan, $onderwerp, $bericht, $headers );

geworden
 
Thomas

thomas

28/05/2006 16:05:00
Quote Anchor link
en wat voor melding krijg je nu?
 
Patrick

Patrick

28/05/2006 16:07:00
Quote Anchor link
Foutmelding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/nl/g/o/k/gokuzangai/htdocs/process.php on line 21


Het script is nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<html>
<body>
<?php
$rsname
= $_POST['rsname'];
$name = $_POST['name'];
$combat = $_POST['combat'];

{

$headers = "From IProphecyMailServ <[email protected]>\r\n";
$aan = "[email protected], [email protected]";
$onderwerp = "Aanmelding voor I-Prophecy";
$bericht = "Hey, '$name' heeft zich aangemeld. Zijn/Haar rsnaam is '$rsname' en zijn/haar combatstyle is '$combat'.";
$mail = mail($aan, $onderwerp, $bericht, $headers );

if($mail)
echo ("Bedankt, Je hebt je nu aangemeld, de leaders zullen je aanvraag behandelen. <br />");
echo ("Informatie die je hebt verzonden: <br />");
echo ("Naam: " . $name . "<br />");
echo ("Runescape Naam: " . $rsname . "<br />");
echo ("Vechtstijl: " . $combat . "<br />");
else
echo("Sorry, de aanvraag is mislukt, probeer het nog eens.");
echo("Als het daarna nog niet lukt kun je mailen naar [email protected].");
}
<
/body>
<
/html>
[
/code]
 
Thomas

thomas

28/05/2006 16:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<html>
<body>
<?php
$rsname
= $_POST['rsname'];
$name = $_POST['name'];
$combat = $_POST['combat'];

{

$headers = "From IProphecyMailServ <[email protected]>\r\n";
$aan = "[email protected], [email protected]";
$onderwerp = "Aanmelding voor I-Prophecy";
$bericht = "Hey, '$name' heeft zich aangemeld. Zijn/Haar rsnaam is '$rsname' en zijn/haar combatstyle is '$combat'.";
$mail = mail($aan, $onderwerp, $bericht, $headers );

if($mail){
echo ("Bedankt, Je hebt je nu aangemeld, de leaders zullen je aanvraag behandelen. <br />");
echo ("Informatie die je hebt verzonden: <br />");
echo ("Naam: " . $name . "<br />");
echo ("Runescape Naam: " . $rsname . "<br />");
echo ("Vechtstijl: " . $combat . "<br />");
}
else{
echo("Sorry, de aanvraag is mislukt, probeer het nog eens.");
echo("Als het daarna nog niet lukt kun je mailen naar [email protected].");
}
<
/body>
<
/html>
[
/code]
 
Thomas

thomas

28/05/2006 16:09:00
Quote Anchor link
en wat doet het { op regel 8?
 
Patrick

Patrick

28/05/2006 16:11:00
Quote Anchor link
Oooo.

Nu zie ik het... de html en body tags horen er niet te staan... Thanx...
 
Thomas

thomas

28/05/2006 16:13:00
Quote Anchor link
op zich kunnen ze er wel staan, maar wel als de php tags goed aangeroepen en afgesloten zijn.

dus voor de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
[/code]
en na de
[code]
 ?>
 
Daniel

Daniel

28/05/2006 18:55:00
Quote Anchor link
LoL
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

28/05/2006 19:30:00
Quote Anchor link
Geweldig dit!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.