Probleem met Else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Prins

Steven Prins

29/10/2007 17:26:00
Quote Anchor link
hallo

Ik heb een script, met }else{ en ik wil graag weten of je dan 2 kan doen, en dat als je de pagina refresht dat hij dan die andere doet, soort van random.

} else ($anders, $anders 1);
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:30:52
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

29/10/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Is het voor een keer dat ie refresht?
Want dan heb ik missien wel een maniertje :P
 
Han eev

Han eev

29/10/2007 17:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP

if(1==$var) {

}
elseif(1!=$var) {
// 1 != $var
} else {
// hier komt ie dus nooit
}
?>

Kortom, ik snap je niet ;)
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

29/10/2007 17:54:00
Quote Anchor link
volgens mij bedoelt ie:

dat hij er $anders wilt laat komen of zoiets bij else en als je een keer vernieuwt $anders1 staat
 
Flip --

Flip --

30/10/2007 15:47:00
Quote Anchor link
$bool = true;

if (conditie) {
// actie
} else {
if ($bool) {
// else actie 1
$bool = false;
} else {
// else actie 2
$bool = true;
}
}
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

30/10/2007 16:24:00
Quote Anchor link
Kan veel makkelijker,,, maak er een switch van, maar heb er nu even geen tijd voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$getal
= rand(1,10);

if($getal == '1'){
echo'getal = 1';
}
elseif($getal == '2'){
echo'getal = 2';
}
elseif($getal == '3'){
echo'getal = 3';
}
elseif($getal == '4'){
echo'getal = 4';
}
elseif($getal == '5'){
echo'getal = 5';
}
elseif($getal == '6'){
echo'getal = 6';
}
elseif($getal == '7'){
echo'getal = 7';}
}
elseif($getal == '8'){
echo'getal = 8';
}
elseif($getal == '9'){
echo'getal = 9';
}
else {
echo 'het getal = 10';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevin Tuns
 
- wes  -

- wes -

30/10/2007 16:28:00
Quote Anchor link
want zo'n enorme if was veel korter te maken qua tijd..
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

30/10/2007 18:06:00
Quote Anchor link
precies, 2 regels typen de rest ctrl-c ctrl-v..

Maar het ging er om dat hij snapt wat er gebeurd en dan kan hij er zelf een switch van maken. Moet ook nog wel wat door de vrager zelf laten gebeuren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.