query traag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Michiel v

michiel v

06/12/2011 15:51:42
Quote Anchor link
Als ik in een keer 10.000 resultaten wil ophalen in mijn listing pagina gaat het erg traag.

Waaraan moet een snel script of query voldoen?

Groeten,

Michiel
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:39:03
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2011 16:01:41
Quote Anchor link
Kunnen we zo niet zeggen, meestal is het niet de query die traag is maar iets in je php script (bv type conversie)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2011 16:10:12
Quote Anchor link
Indexes in je database kunnen ook een hoop schelen. Ook is het handig om je query te vermelden.
 
Michiel v

michiel v

06/12/2011 16:27:28
Quote Anchor link
Dit is de query: $query = "SELECT productID, categoryID, subcategoryID, fotoProduct1, productNAME, what, productNAME, name, remarks, totalMinimum, pricePer, businessprotection, productPRICE, currency, pricePerOne, unitSet, moreInStock, createDATUM, createTIJD, country FROM useraccount, product WHERE useraccount.PIDID = product.PIDID ORDER BY $sort LIMIT $offset, $limit ";

Wat bedoel je precies met de indexes in de database? (bijvoorbeeld aantal kolommen of de waardes van kolommen zoals varchar etc?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2011 16:58:42
Quote Anchor link
Maak de query eerst eens zoals het hoort met joins.
ie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT t1.field1 t1f1, t1.field2 t1f2, t2.field2 t2f2
#enzovoort
FROM table1 t1
JOIN table2 t2 ON t1.field1=t2.field2

Op jouw manier laat je mysql maar uitzoeken in welke tabel een kolom staat, en dat maakt de quey trager.
Gewijzigd op 06/12/2011 16:59:36 door Ger van Steenderen
 
Michiel v

michiel v

06/12/2011 17:18:59
Quote Anchor link
Hoi Ger,

Boedoel je zoals onderstaand? Maar krijg hiermee nu een foutmelding. Kan dit te maken hebben met de sleutel "useraccount.PIDID = product.PIDID" ?

$query = "SELECT productID, categoryID, subcategoryID, productNAME, what, name, remarks, totalMinimum, pricePer, businessprotection, productPRICE, currency, pricePerOne, unitSet, moreInStock, createDATUM, createTIJD, fotoProduct1

FROM product

JOIN useraccount ON name, country WHERE useraccount.PIDID = product.PIDID
ORDER BY $sort LIMIT $offset, $limit ";
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 17:28:14
Quote Anchor link
Michiel: jouw opbouw van de JOIN lijkt niet op het voorbeeld van Ger.

Daarnaast is het handig om als er sprake is van een foutmelding deze ook te plaatsen. ;-)
 
Michiel v

michiel v

06/12/2011 17:40:49
Quote Anchor link
Bedoeld Ger dan zoiets?

$query = "SELECT product.PIDID productID, categoryID, subcategoryID, productNAME, what, name, remarks, totalMinimum, pricePer, businessprotection, productPRICE, currency, pricePerOne, unitSet, moreInStock, createDATUM, createTIJD, fotoProduct1,

useraccount.PIDID name, country

FROM product
JOIN useraccount ON useraccount.PIDID = product.PIDID
ORDER BY $sort LIMIT $offset, $limit ";
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2011 17:48:51
Quote Anchor link
Hoi Michiel,
Nee dat is niet wat ik bedoel, ik bedoelde meer dat je de kolommen(velden) niet aan een tabel koppelt. Daarom gebruik ik ook aliassen hoef je niet elke keer de volledige tabelnaam in te kloppen. Ik neem tenminste aan dat je gegevens uit meerdere tabellen wilt ophalen.
Kan je ook vertellen welke gegevens op basis van welke criteria in het resultaat wilt hebben.
 
Michiel v

michiel v

06/12/2011 17:58:18
Quote Anchor link
Dus "t1.field1" is een alias voor tabel 1 met kollom 1?

En "table1" t1 is ook een alias?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2011 18:09:26
Quote Anchor link
yepz.
Helemaal voluit is het:
SELECT t1.field1 AS t1f1 FROM table1 AS t1
Het gebruik van aliassen is niet alleen om typewerk uit te sparen maar ook als je 2x keer moet joinen op dezelfde tabel (denk aan een competitie programma)
Overigens komt de foutmelding door je join, je kan niet in 1 join 2 tabellen koppelen aan de 'hoofdtabel'
Gewijzigd op 06/12/2011 18:10:34 door Ger van Steenderen
 
Michiel v

michiel v

06/12/2011 20:03:34
Quote Anchor link
Sorry Ger,
Ik snap het niet!


Bedoel je dat de alias voor tabel useraccount bijvoorbeeld t18 is?
En dat de alias voor de kollom ""name" bijvoorbeeld field4 is?

Als ik letterlijk de query "SELECT t1.field1 AS t1f1 FROM table1 AS t1
" invoer geeft de databas de volgende foutmelding: #1109 - Unknown table 't1' in field list
 
Erwin Goossen

Erwin Goossen

06/12/2011 23:23:39
 
Michiel v

michiel v

07/12/2011 07:25:05
Quote Anchor link
Erwin bedank,

Maar waarom wordt het programma/Query hier sneller van?
 
Victor -

Victor -

07/12/2011 08:27:21
Quote Anchor link
Omdat sql niet alles zelf hoeft uit te zoeken, je geeft hem al veel informatie mee.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

07/12/2011 11:00:03
Quote Anchor link
Je kunt het effect van een query door EXPLAIN voor je query te zetten. Dan laat die zien wat er gedaan wordt om de gegevens op te halen.
 
Michiel v

michiel v

07/12/2011 11:27:29
Quote Anchor link
Heb de query aangepast hij werkt maar het is nog steeds traag. Heeft iemand nog een suggestie of doe ik nog iets fout met de bijvoorbeeld de JOIN:


SELECT u.name, u.country, p.productID, p.categoryID, p.subcategoryID, p.productNAME, p.productPRICE, p.createDATUM, p.createTIJD, p.businessprotection, p.VAT, p. VATclass, p.currency, p.totalMinimum, p.pricePer, p.pricePerOne, p.moreInStock, p.remarks, p.what, p.fotoProduct1, p.unitSet

FROM useraccount AS u JOIN product AS p

ON u.PIDID = p.PIDID


Toevoeging op 07/12/2011 11:34:37:

Hoi TJVB,

Met explain krijg ik deze melding:


id select_type table type possible_keys key rows Extra
1 SIMPLE u ALL NULL NULL NULL NULL 3150
1 SIMPLE p ALL NULL NULL NULL NULL 8233 Using where; Using join buffer
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/12/2011 11:50:01
Quote Anchor link
Ik vermoed dat het niet de query is die traag is, maar je zou hem even kunnen benchmarken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//$sql is de query in jouw vorige post
$start = microtime();
$result = mysql_query($sql);
echo microtime() - $start;
?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

07/12/2011 11:56:44
Quote Anchor link
@Ger, Die query kan traag zijn op een trage server :p

@Michiel, wat doe je verder met de resultaten?
De explain laat zien dat er geen keys gebruikt worden. Zitten er indexen op je tabellen?
 
Michiel v

michiel v

07/12/2011 12:00:20
Quote Anchor link
Sorry TJVB wat bedoel je met keys? Bedoel je de PIDID welke een gebruiker en zijn advertentie wordt geidentificeerd. Het is een PIDID/sleutel uit de tabellen useraccount en product

Toevoeging op 07/12/2011 12:01:37:

ALs ikm de query draai rechtstreeks op de server en niet via het script doet de query er : Toon Records 0 - 29 ( 8,525 totaal, Query duurde 0.0070 sec) over.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

07/12/2011 12:03:39
Quote Anchor link
Door indexes te plaatsen op de juiste kolommen in je tabel kun je het zoeken versnellen.
Voor uitleg zie: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/mysql-indexes.html

Maar mijn vraag is vooral wat doe je met het resultaat van je query? Het zou me niet verbazen als de query zelf niet het grootste probleem is (8k records is niet echt heel veel bij een enkele join)
Gewijzigd op 07/12/2011 12:05:00 door TJVB tvb
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.