Realtime stat update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffrey Barn

jeffrey Barn

29/12/2011 12:20:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een game aan het maken maar ik ben niet egt de beste in jquery :P.
Zou iemand mij meschien kunnen helpen met hoe ik een ajax stat update kan doen?

Bedankt,
Jeffrey
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:46:16
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2011 12:26:53
Quote Anchor link
Heb je zelf al wat geprobeerd? En zo ja, waar loop je vast? Ook is mij niet helemaal duidelijk wat je met een 'stat update' bedoelt, misschien is het handig als je dat ook even uitlegt...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 12:35:21
Quote Anchor link
Hier heb je vast wel wat aan, maar bij gebrek aan duidelijkheid kan ik je helaas (nog) niet verder helpen.

http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
 
Jeffrey Barn

jeffrey Barn

29/12/2011 12:42:08
Quote Anchor link
Ik bedoel zoals je in veel browser games zit de reatime time resource updating het script is er al
maar dat er om de zoveel sconden even geupdate word, dat je de actuelle stats krijgt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 12:46:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function loadStation(station_afk) {
        $.ajax({
            url: "station_departures.php?s="+station_afk,
            cache: false,
            success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
            setTimeout(function () { loadStation( station_afk ); }, 30000);
            }
        });
    }

Dit is een deel van de code die ik gebruik in mijn site om data steeds maar te refreshen om de 30 sec.
 
Jeffrey Barn

jeffrey Barn

29/12/2011 14:36:35
Quote Anchor link
Dank je :D
 
Marco Bos

Marco Bos

29/12/2011 17:24:13
Quote Anchor link
@Aar
Dat lijkt mij veel dataverkeer gebruiken..
zijn er geen andere opties beschikbaar wand ik zoek het zelf namelijk ook.
 
Jaron T

Jaron T

29/12/2011 17:32:39
Quote Anchor link
Marco Bos op 29/12/2011 17:24:13:
@Aar
Dat lijkt mij veel dataverkeer gebruiken..
zijn er geen andere opties beschikbaar wand ik zoek het zelf namelijk ook.


Dan kan je gaan kijken naar push/pull technieken (ook al weet ik niet of die goed beschikbaar zijn voor php/ajax
 
Erwin H

Erwin H

29/12/2011 17:47:06
Quote Anchor link
Marco Bos op 29/12/2011 17:24:13:
@Aar
Dat lijkt mij veel dataverkeer gebruiken..
zijn er geen andere opties beschikbaar wand ik zoek het zelf namelijk ook.

Dat ligt aan hoeveel data je elke keer wilt updaten. Als het maar een enkel veld is is het niet echte veel dataverkeer. Daarnaast kan je het beperken door geen waardes terug te sturen als er niets veranderd is. In dat geval alleen een resultcode "0" bijvoorbeeld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.