Russische karakters detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

11/02/2024 17:14:32
Quote Anchor link
Goedemiddag forum leden,

Ik probeer Russische karakters in een formulier inzending te vinden. Maar het lukt me niet om dit voor elkaar te krijgen:

Ik heb een eenvoudig voorbeeld geschreven, maar zelfs dan blijft uitkomst "Geen Russisch". Enig idee waarom?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$my_form_value = "";
$banned_words = "";
$words = explode(',', $banned_words);
foreach ($words as $word) {
    if ( preg_match("/\b".$word."\b/i", $my_form_value) ) {
        echo "Wel Russisch";
    } else {
        echo "Geen Russisch";
    }
}


Update: ik zie dat Russische karakters niet doorkomen, maar mijn variabelen waren iets zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$my_form_value = "abc";
$banned_words = "abc";
Gewijzigd op 11/02/2024 18:17:44 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 07:56:59
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 20:57:05
Quote Anchor link
Volgens mij zijn ‘abc’ niet alle Russische tekens.

Wel ? = ?
b = ?
en c = s in het Russisch.

Hou er ook rekening meer dat het Russische alfabet double-byte is.

????? ??????????, ???????.

Toevoeging op 11/02/2024 20:57:38:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 21:53:53
Quote Anchor link
Hoi,

Die abc was een voorbeeld, omdat Russische karakters niet getoond worden hier. Vul hetzelfde willekeurige Russisch woord of letter in bij beide variabelen, dan zul je zien dat mijn code niet werkt. Met abc werkt het natuurlijk wel.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2024 22:19:28
Quote Anchor link
Misschien met mb_ereg_match?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 22:43:32
Quote Anchor link
Met deze code lukt het .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$my_form_value
= "???";
$banned_words = "???,??????";

$words = explode(',', $banned_words);
echo '<pre>' . print_r( $words, TRUE ) . '</pre>';

foreach ( $words as $word ):
    $pattern = "\b" . $word . "\b";
    echo '<pre>' . $pattern . '</pre>';
    if ( mb_ereg( $pattern , $my_form_value ) ):
        echo "Wel Russisch";
    else:
        echo "Geen Russisch";
    endif;

endforeach;
?>


Toevoeging op 11/02/2024 22:45:10:

En hiermee ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ( mb_ereg_match( $pattern , $my_form_value ) ):
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 23:15:32
Quote Anchor link
Thanks! Dus heeft met multibytes te maken.. Kun je uitleggen waarom dit blijkbaar multibytes is?

Guido
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/02/2024 08:00:11
Quote Anchor link
Wil je de Russische taal of het Cyrillisch alfabet herkennen?

Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/02/2024 08:05:36
Quote Anchor link
Proefondervindelijk vastgesteld.
Ik moest van de voornaam en achternaam de eerste letter hebben.

Met een RUS letter lukte dat niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
substr( $first_name, 0, 2 ) . $last_name; // first 2 characters because of multibyte characters


En later iets in mysql .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = CHAR_LENGTH(@strINPUT);

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = LENGTH(@strINPUT);


geven verschillende lengtes in multibytes.

Toevoeging op 12/02/2024 08:29:23:

In aansluiting op Ward van der Put

https://stackoverflow.com/questions/3212266/detecting-russian-characters-on-a-form-in-php

https://browse-tutorials.com/snippet/check-if-text-contains-cyrillic-characters-php
Gewijzigd op 12/02/2024 08:06:07 door Adoptive Solution
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 09:06:50
Quote Anchor link
Quote:
Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?

Klopt, om specifieke woorden.

Quote:
Met deze code lukt het

Ik merk trouwens dat detecteren beter gaat met mb_ereg ipv mb_ereg_match. Niet helder waarom.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 09:12:30
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 11/02/2024 20:57:05:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.


Ik kan 'm wel eens Russisch, Chinees en weet-ik-veel-wat-nog-meer leren, maar dan moet ik eerst even een mooie testomgeving fixxen voor mijzelf. Maar ik ga er zeker naar kijken. UTF-8 is hier best ruk inderdaad.
Gewijzigd op 12/02/2024 09:13:16 door - Ariën -
 

12/02/2024 11:53:37
Quote Anchor link
Aannemende dat je de tutorial over Unicode al hebt doorgewerkt, weet je dat je voor het herkennen van bepaalde Russische woorden niet hoeft te weten of tekst Russische tekens bevat. Je kunt woorden ook direct vergelijken met Russische woorden uit een Unicode woordenboek.

Doe dat dan wel nadat je de Unicode strings en woorden hebt genormaliseerd, bij voorkeur met Intl::Normalizer.

Of laat het je database doen. Met 1 query scheelt het weer een hoop PHP-code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 12:34:16
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je alle Russische karakters uit het Cyrillische alfabet met deze reg-ex kan herkennen:
[\x{0400}-\x{04FF}]
Gewijzigd op 12/02/2024 12:37:47 door - Ariën -
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 13:34:02
Quote Anchor link
Ik gebruikte dus preg_match() totdat ik er achter kwam dat het niet werkte met Russische (Cyrillische) woorden. Maar hetzelfde voor bepaalde Poolse woorden, etc. Maar wanneer ik mb_ereg() gebruik werkt het wel naar behoren. Dus het eerste voorbeeld van Adoptive Solution hier.
 
Ivo P

Ivo P

12/02/2024 14:11:17
Quote Anchor link
Er zijn meer talen die Cyrillische karakters gebruiken. Bijvoorbeeld Oekraïens en Bulgaars.

Dan zou puur herkenning van 1 karakter niet voldoende zijn.
 
Guido  -

Guido -

15/02/2024 16:34:39
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Ik noem Russisch, want daar liep ik tegen aan. Maar ik wil eigenlijk specifieke woorden kunnen detecteren in elke taal. Met mb_ereg() lijk ik een eind te komen..

Guido
Gewijzigd op 15/02/2024 16:37:31 door Guido -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.