selectie uit dropdown veranderd niet mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

29/11/2011 14:19:15
Quote Anchor link
Ik heb een dropdown script gemaakt. Alleen het geselecteerde value veranderd niet mee in het dropdown menu.

Weet iemand wat ik moet toevoegen in de <select> balk?

Zie script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$limit
= "";


if(isset($_GET['limit']))
    {

    $limit = $_GET['limit'];
    $limit = strip_tags($limit); // Tags en code verwijderen
    $limit = trim($limit);       // Witruimte verwijderen
    // Zoeken alleen starten als er een trefwoord is ingevoerd:

    if (strlen($limit) > 1) {  
}
}


$limit = "$limit";

echo" <form action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."' method='get'>

    <select name='limit' onchange='submit()' >
    <option value='10'>10</option>
    <option value='20'>20</option>
    <option value='30'>30</option>
    <option value='50'>50</option>
    <option value='100'>100</option>
    </select>

</form>"
;


echo "$limit";

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 08:41:32
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

29/11/2011 14:29:29
Quote Anchor link
hoe bedoel je "het veranderd niet mee", wat is je doel
 
Michiel v

michiel v

29/11/2011 14:34:12
Quote Anchor link
Als ik de bijvoorbeeld de value 30 aan klik in de dropdown blijft de value in de dropdown op 10 staan maar hij geeft wel het resultaat van 30? Hij kan ik dit aanpassen?

<option value='10'>10</option>
<option value='20'>20</option>
<option value='30'>30</option>
 
Jelle -

Jelle -

29/11/2011 14:36:42
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je als je een keuze maakt, de pagina deze keuze submit en hij dit reflecteerd in het formulier.

Je moet je realiseren dat html een statisch iets is, je submit je waarde naar php en daarmee ververs je ook de pagina, waardoor de statische html gereset wordt. Je moet hier dus iets voor bedenken om die statische html aan te passen op basis van een keuze. Dus je moet met php gaat aangeven welke jij als geselecteerd wilt laten zien.

Even een voorbeeldje met een select:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form method="post">
  <select name="blaat">
   <option <?php if(isset($_POST['blaat']) && $_POST['blaat'] == 1) echo 'selected'; ?> value="1">Waarde 1</option>
   <option <?php if(isset($_POST['blaat']) && $_POST['blaat'] == 2) echo 'selected'; ?> value="2">Waarde 2</option>
  </select>
</form>
Gewijzigd op 29/11/2011 14:37:14 door Jelle -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.