Sessions controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Sam

Sam

20/02/2006 13:14:00
Quote Anchor link
Hallo,,
Ik ben bezig met een membersysteem, waarbij op veel paginas gechecked moet worden of iemand is ingelogd of niet. Het systeem werkt met sessies, maar ook met cookies om te kijken of de login onthouen moet worden. Nu wil ik eigenlijk, dat een sessie beindigd wordt als het browservester gesloten wordt, of als een bepaalde frame (die bij elke link refreshed) 30min niet meer gerefreshed is. Ik hoop dat iemand mij kan helpen, hieronder wat uitleg over het script:

Bij het inloggen worden de volgende sessies aangemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($verstuurd == 1 AND $controle == 1){
    $ingelogd=true;
    $query = "UPDATE members SET ingelogd=1,  ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' WHERE id='$id'";
    $_SESSION['ingelogd'] = $ingelogd;
    $_SESSION['id'] = $id;
    $_SESSION['ip']= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    header("location: index.php");
?>

Als op login.php het vinkje is gezet bij 'onthoud mij' wordt het volgende ook nog uitgevoerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if(isset($_POST['onthoud'])){
        $query = "UPDATE members SET ingelogd=1, ip  ='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' WHERE id='$id'";
        mysql_query($query);
        $id2 = $id;
        for($i=0; $i<7; $i++){
            $id2 = base64_encode($id2);
        }

        $lengte_c = strlen($id2);
        $lengte_h = intval($lengte_c / 2);
        $u = '';
        for($i=0; $i<$lengte_h; $i++){
            $u .= $id2[$i];
        }

        if($lengte_h==($lengte_c/2)){
            $begin_pos = $lengte_c - $lengte_h;
        }
else {
            $begin_pos = $lengte_c - $lengte_h-1;
        }

        $p = '';
        for($i = $begin_pos; $i<$lengte_c; $i++){
            $p .= $id2[$i];
        }

        for($i=0; $i<4; $i++){
            $u = base64_encode($u);
            $p = base64_encode($p);
        }

        setcookie("u", $u, time()+518400);
        setcookie("p", $p, time()+518400);
    }
    
?>



In het stuk PHP dat controleerd of iemand is ingelogd, gebeurt onder andere het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset ($_SESSION['ingelogd']) AND      $_SESSION['ingelogd'] == true){
  //doorgaan naar pagina
} else {
   //doorgaan naar login.php
}
?>


En dit sutk staat ook nog in het gedeelte dat de login controleerd, wat betrekking heeft op de cookies:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_COOKIE['u']) AND isset($_COOKIE['p'])){
                $u = $_COOKIE['u'];
                $p = $_COOKIE['p'];
                    
                for($i=0; $i<4; $i++){
                $u = base64_decode($u);
                $p = base64_decode($p);
                }

        
            $id = $u.$p;
                for($i=0; $i<7; $i++){
                $id = base64_decode($id);
                }

            $ingelogd_resultaat = mysql_query("SELECT ingelogd FROM members WHERE id='$id'");
            $ingelogd = mysql_result($ingelogd_resultaat, 0);
        
                if($ingelogd == 1){
                    $ip_db_resultaat = mysql_query("SELECT ip FROM members WHERE id = '$id'");
                    $ip_db = mysql_result($ip_db_resultaat, 0);
                        if($ip_db != $_SERVER['REMOTE_ADDR']){
       $controle = 0;
       header("Location: login.php");
    exit;
?>


In logout.php staat tevens het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
setcookie("u", "", time() - 3600);
setcookie("p", "", time() - 3600);
$_SESSION = array();
session_destroy();
mysql_query("UPDATE members SET ingelogd = 0 WHERE id = '$id'");
?>


Het probleem is dus, dat als ik nu inlog, dat ik dan zo ongeveer 2weken ingelogd sta, en op elke pagina dus ook wordt weergegeven dat ik online ben. Nu wil ik weten, of ik in mijn config.php, die over is geinclude, daar een stukje kan maken, die controleerd of de sessies nog actief zijn, en ze anders verwijderd, en in de tabel ingelogd op 0 zet. Als een gebruiker dan een pagina opvraagd waar config.php is geinclude, update hij die sessie, en verwijderd hij de 'verlopen' sessies.

Ik hoop dat iemand het snapt, en als je de volledige bestanden nodig heb om mij te helpen hoor ik het graag, dan kan ik ze mailen.

Alvast hartelijk bedankt, Sam
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:26:00
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

20/02/2006 14:04:00
Quote Anchor link
Je zou bij iedere actie van de gebruiker de datum/tijd weg kunnen schrijven.

Dus, dan controleer je niet of de sessie bestaat, maar wanneer de laatste handeling was.

Je zou dan kunnen stellen dat een gebruiker online is, al zijn laatste actie b.v.b. niet langer dan 3 minuten geleden heeft plaat gevonden.
 
Sam

Sam

20/02/2006 14:16:00
Quote Anchor link
jij bedoel dus de tijd dat iemand config.php (dus een willekeurige pagina) laadt, de tijd en datum naar DB schrijve, en daarna checken welke tijden er 30min op achter lopen, en die sessies verwijderen?

hoe kan ik dan die sessies van die persoon verwijdere?

Bedankt, Sam
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 14:21:00
Quote Anchor link
Gewoon de sessie destroyen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $_SESSION
= array ();
    if (isset ($_COOKIE['session_name ()'])) {
        setcookie (session_name (), '', time () - 42000, '/');
    }

    session_destroy ();
    header ('Location: http://www.jouwsite.nl/index.php');
    exit;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.