Springen naar gedefinieerde positie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

13/05/2013 10:47:18
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb voor mijn webshop een formulier gemaakt m.b.v. een tabblad. Tab 1 en tab 2 zijn de opgave van het gekochte en de klantgegevens, tab 3 wordt een controle-overzicht.
Nu wil ik dat, als de klant zijn naam heeft ingevuld en geklikt heeft op de daarvoor bestemde knop, hij doorspringt naar tabje 3 om alles nogeens te controleren.
Dat wil ik doen middels:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a id="stap3"></a>


Helaas krijg ik dit niet werkend.

De php-code waaruit alles plaatsvindt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    
    $cKnop = $_POST['bestelling'];
    $cOrdernummer = $_SESSION['ordernummer'];
    if($cKnop == $cKnoptekst2a) {
        $lIngevuld = TRUE;
        $_SESSION['ingevuld'] = $lIngevuld;
    }
    
    include "include/connectie.inc.php";
    
    // Gegevens klant verzamelen en opslaan
    $cVoorletters   = $_POST['voorletters'];
    $cTussenvoeg    = $_POST['tussenvoeg'];
    $cNaam          = $_POST['naam'];
    $cFactuuradres  = $_POST['factuuradres'];
    $cFactuurcode   = $_POST['factuurcode'];
    $cFactuurplaats = $_POST['factuurplaats'];
    $cBezorgadres   = $_POST['bezorgadres'];
    $cBezorgcode    = $_POST['bezorgcode'];
    $cBezorgplaats  = $_POST['bezorgplaats'];
    $cTelefoon      = $_POST['telefoon'];
    $cEmailadres    = $_POST['emailadres'];
    $cKlantnummer   = MaakNieuwWachtwoord();  // Wachtwoordfunctie gebruikt om klantnummer te genererern
    
    include "queries/sql_into_klantnaam.php";
    $cResultKlant = mysql_query($sql);
    
    // Tellen en berekenen aankopen in winkelwagen
    include "queries/sql_cnt_produkten.php";
    $cResultTelling = mysql_query($sql);
    $row = mysql_fetch_array($cResultTelling);
    $nAantalGekocht = $row['aantal'];
    include "queries/sql_sel_winkelwagen.php";
    $cResultWagen = mysql_query($sql);
}


En de HTML5-code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<div id="tabs-2">
                <?php
                    if($nAantalInWinkelwagen == 0 ) {
                ?>

                <h5>U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen geplaatst</h5>
                <?php } else { ?>
                <h5>Uw gegevens</h5>
                <section class="regelhoogte300">
                    <div class="regelhoogte25"></div>
                    <form action="shop_winkelwagen.php" method="POST">
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Voorletter(s):</label><br />
                            <input type="text" name="voorletters" required="" autofocus="" placeholder="Uw voorletters" value="<?php echo $_POST['voorletters'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Evt. tussenvoeging:</label><br />
                            <input type="text" name="tussenvoeg" placeholder="Eventuele tussenvoeging" value="<?php echo $_POST['tussenvoeg'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Naam:</label><br />
                            <input type="text" name="naam" required="" placeholder="Uw familienaam" value="<?php echo $_POST['naam'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Adres:</label><br />
                            <input type="text" name="factuuradres" required="" placeholder="Factuuradres" value="<?php echo $_POST['factuuradres'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">                            
                            <label>Postcode:</label><br />
                            <input type="text" name="factuurcode" required="" placeholder="Postcode van het factuuradres" value="<?php echo $_POST['factuurcode'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Woonplaats:</label><br />
                            <input type="text" name="factuurplaats" required="" placeholder="Plaats behorend bij het factuuradres" value="<?php echo $_POST['factuurplaats'] ; ?>"/><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Bezorgadres:</label><br />
                            <input type="text" name="bezorgadres" required="" placeholder="Bezorgadres" value="<?php echo $_POST['bezorgadres'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Postcode bezorgadres:</label><br />
                            <input type="text" name="bezorgcode" required="" placeholder="Postcode van het bezorgadres" value="<?php echo $_POST['bezorgcode'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>Plaats bezorgadres:</label><br />
                            <input type="text" name="bezorgplaats" required="" placeholder="Plaats van het bezorgadres" value="<?php echo $_POST['bezorgplaats'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <label>E-mailadres:</label><br />
                            <input type="email" name="emailadres" required="" placeholder="Uw e-mailadres" value="<?php echo $_POST['emailadres'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">    
                            <label>Telefoonnummer:</label><br />
                            <input type="phone" name="telefoon" required="" placeholder="Uw telefoonnummer" value="<?php echo $_POST['telefoon'] ; ?>" /><br />
                        </div>
                        <div class="tagline_links">
                            <div class="regelhoogte25"></div>
                            <input type="submit" name="bestelling" value="<?php echo $cKnoptekst2a ; ?>" />
                        </div>
                        <div class="regelhoogte25"></div>
                        <div class="regelhoogte25"></div>
                    </form>
                    <?php } ?>
                </section>
            </div>
            <div id="tabs-3">
                <?php
                    $lIngevuld
= $_SESSION['ingevuld'];
                    if($nAantalInWinkelwagen == 0 ) {
                ?>

                <h5>U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen geplaatst</h5>
                <?php } elseif($lIngevuld == FALSE) { ?>
                <h5>U heeft niet alle velden op het adresformulier ingevuld</h5>
                <?php } else { ?>
                <a id="stap3"></a>
                <h5>Controle</h5>
                <?php } ?>
            </div>


Wie heeft een suggestie hoe ik dit kan oplossen?

George
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 05:19:54
 
Ama saril

ama saril

13/05/2013 11:54:34
Quote Anchor link
Ik neem aan dat jij met behulp van jquery jouw tabbladen maakt. OP
http://docs.jquery.com/UI/Tabs#...select_a_tab_from_a_text_link_instead_of_clicking_a_tab_itself
staat exact beschreven hoe je met behulp van een textlink naar een nieuw tab kan springen.

Als je dus hebt :
<a id="stap3">klikken</a>
zou je aan het id "stap3" dus de event moeten hangen waarmee je naar de volgende springt
De code staat onder het kopje:
...select a tab from a text link instead of clicking a tab itself

op de link die ik eerder poste.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

14/05/2013 17:05:43
Quote Anchor link
Ama saril,

Zag ik gisteren nog een uitleg en de code op de site, vandaag lijkt alles verdwenen te zijn.
http://docs.jquery.com/UI/Tabs#...select_a_tab_from_a_text_link_instead_of_clicking_a_tab_itself

Ben nog verder aan het zoeken op internet maar kom alleen maar oude meuk tegen.
 
Eddy E

Eddy E

14/05/2013 17:51:48
Quote Anchor link
Springen met <a id="stap3">Klik</a>.... waarheen moet er gesprongen worden dan?
O ja... met een href: dus iets als

Op dezelfde pagina (zonder te verversen dus):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#stap3" id="link_naar_stap3">Ga naar stap 3</a>


Op een andere pagina (met verversen dus)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="andere_pagina.php#stap3" id="link_naar_stap3">Ga naar stap 3</a>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.