SQL syntax fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

27/05/2016 13:11:13
Quote Anchor link
Goede middag, ik zit al een tijdje naar deze fout te kijken maar ik kom er niet uit.
kan iemand mij misschien uitleggen de fout is?


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '( nieuws_id, login, bericht, datum) values( '2', 'digitallobster', 'Dit i' at line 1


De code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$datum_r = date("Y-m-d H:i:s");
 $bericht = htmlspecialchars(trim($_POST['bericht']));
mysqli_query($dbcreat,
"INSERT INTO  (
nieuws_id,
login,
bericht,
datum) values(
'".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$fnieuws->id)   ."',
'".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."',
'".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$bericht)    ."',
'".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$datum_r)    ."')") or die(mysqli_error($dbcreat));


De database is :

id (auto)
nieuws_id (int32)
Login (varchar255)
bericht(TEXT)
Datum (datumtime)



Mvg.
Gewijzigd op 27/05/2016 13:30:24 door Eeyk Vd noot
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 07:55:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2016 13:15:03
Quote Anchor link
INSERT INTO welke tabel? ;-)
Gewijzigd op 27/05/2016 13:15:42 door - Ariën -
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

27/05/2016 13:16:47
Quote Anchor link
Oh Wauw!
Bedankt! daar heb ik dus echt 2 uur naar zitten google. -.-

Bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2016 13:22:14
Quote Anchor link
Daarom vind ik het vaak handig om de SQL-query in een losse variabele op te slaan, zodat je die kan echo'en.
Dan weet je precies welke querie er uiteindelijk wordt uitgevoerd na alle bewerkingen in PHP.
Gewijzigd op 27/05/2016 13:22:36 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/05/2016 14:07:41
Quote Anchor link
Ik zie dat je daar htmlspecialchars() toepast op data die de database ingaat?
Het is doorgaans beter om data rauw in je database te stoppen. En ook is het (in het verlengde hiervan) beter om er van uit te gaan dat data nog niet ge-escaped is. Op het moment dat je deze data weer weergeeft pas je escaping-functionaliteit toe (escape output).

Anders sta je mogelijk ook voor het volgende dilemma: is de data in je database al ge-escaped en kun je er van uitgaan dat dit altijd netjes gebeurt? Het is gewoon veiliger en handiger om aan te nemen dat dit nog niet is gebeurd.

En een tekstuele kolom voor de poster van het bericht (of wat voor betekenis heeft dit?). Really?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.