Stretchen van font lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delic Master

Delic Master

20/04/2016 03:47:23
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben Bart en ik zit met het volgende probleem. Ben bezig voor een plugin in woocommerce. Het is een PHP plugin maar de meeste belangrijke functies gaan via javascript

http://d3.reprex.nl/product/custom/demo-product/


De output in HTML

feitelijk is dit wat ik wil veranderen. Het gaat om de letter-spacing;

Het is goed dat hij hierdoor automatisch aan de maximale en minimale breedte aanpast, maar in plaats van letter-spacing, wil ik graag transform:scale(1.2);
gebruiken .

- Er mogen maximaal 16 letters zijn
- text moet gestretcht worden aan minimale en maximale breedte
- weet iemand welke ik dan moet aanpassen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div class="logo" style="
"><span class="top-line"><img src="http://d3.reprex.nl/wp-content/plugins/woocommerce-custom-design/assets/images/top-line-red.png"></span><div class="top"><div class="topText redText justify" id="topLogoText"><span class="stretch_it" style="letter-spacing: 51.1111px;">urk</span></div></div><span class="bottom-line"><img src="http://d3.reprex.nl/wp-content/plugins/woocommerce-custom-design/assets/images/bottom-line-red.png"></span></div>



Afbeelding



En hier de JS code


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
jQuery.fn.strech_text = function(){
    var elmt          = jQuery(this),
        cont_width    = elmt.width(),
        txt           = elmt.html(),
        one_line      = jQuery('<span class="stretch_it">' + txt + '</span>'),
        nb_char       = elmt.text().length,
        spacing       = cont_width/nb_char,
        
        txt_width;
    
        elmt.html(one_line);
    txt_width = one_line.width();
    
    if (txt_width < cont_width){
        var  char_width     = txt_width/nb_char,
             ltr_spacing    = spacing - char_width + (spacing - char_width)/nb_char ;
             ltr_transform    = spacing - char_width + (spacing - char_width)-nb_char ;
              console.log(ltr_spacing);
            console.log(ltr_transform);
        one_line.css({'letter-spacing': ltr_spacing});
        one_line.css({'transform': ltr_transform});
    } else {
        one_line.contents().unwrap();
        elmt.addClass('justify');
    }
};
    
    
});
    



mijn probleem is alleen dat hij nu een letter-spacing attriubuut aanpas.
Maar ik wil feitelijk de letter-spacing attribuut aanpassen, hoe kan dat ?

en ik wil graag een nieuwe formule implementeren. De berekend als er een keyup() gebeurt een nieuwe formule. De tekst heeft een maximale breedte
en dat moet automatisch gestretcht worden dus niet met letter-spacing....
Maar met transform: scale(1.1);
transform: scale(1.2);
transform: scale(1.3; etc


Kan iemand me daarbij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 05:13:52
 
Jan Graneker

Jan Graneker

20/04/2016 11:47:52
Quote Anchor link
Kun je voor het scalen geen gebruik maken van %?

Dus 100%
150%
200%?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.