String converteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 15:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

"23.59" zou "23u59" moeten worden.

De eerste 2 cijfers geven het uur aan dus dat zijn getallen van 0 t.e.m. 23. De andere 2 cijfers geven de minuten aan dus van 0 t.e.m. 59.

Deze zitten in een willekeurige string, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$string = "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";


Iemand een oplossing voor mijn probleem? Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:49:21
 
Arend a

Arend a

16/08/2007 15:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b\.,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arend a
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 15:33:00
Quote Anchor link
Ja daarvoor heb je preg_match() en preg_replace()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$string
= "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
$regex = "/([0-9]{1,2})\.([0-9]{1,2})/";
$replacement = "$1u$2";
$string = preg_replace($regex, $replacement, $string);
?>


Zoiets zou het ongeveer moeten worden.
Edit: De regex van Arend is nog iets beter :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaws
 
Arend a

Arend a

16/08/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Jaws: let op: '.' matched elk teken behalve \n. Wanneer je letterlijk de . bedoeld moet je de . escapen.
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 15:37:00
Quote Anchor link
@Arend: Zag ik net. Had hem wat snel opgesteld, maar je hebt volkomen gelijk ;)
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Arend schreef op 16.08.2007 15:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b\.,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>


Hoi,

dat werkt dus perfect waarvoor mijn dank... maar ik heb nog een klein probleempje.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";


15.02 blijft gewoon staan... zou je dat kunnen oplossen?

alvast enorm bedankt !
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 16:40:00
Quote Anchor link
Dus 15.05 wordt wel gewijzigd en 15.02 niet? Heb je ook al eens andere waarden in de string getest? Dus 15.01 en 18.55 enz.?
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 16:51:00
Quote Anchor link
Jaws schreef op 16.08.2007 16:40:
Dus 15.05 wordt wel gewijzigd en 15.02 niet? Heb je ook al eens andere waarden in de string getest? Dus 15.01 en 18.55 enz.?


Het komt door dat derde punt hoor :).

15.02. wordt correct omgezet.
15.02 blijft hetzelfde.
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 17:28:00
Quote Anchor link
Post je code hier nog eens ff zoals je die nu hebt.
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Jaws schreef op 16.08.2007 17:28:
Post je code hier nog eens ff zoals je die nu hebt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b\.,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 19:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>


En nu dan?
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 19:45:00
Quote Anchor link
Jaws schreef op 16.08.2007 19:26:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>


En nu dan?


alles blijft zoals het is... er is dus niets veranderd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.