Symfony2 AJAX request doet raar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »
Ama saril

ama saril

22/04/2015 10:44:08
Quote Anchor link
Hoi Mensen,
Ik heb een probleem. Ik probeer een ajax request te maken die JSON retourneerd. Nu werkt dit allemaal alleen het rare is dat ik de juiste gegevens terugkrijg (en deze ook gewoon in een <div> kan appenden) alleen krijg ik een 'download' verzoek of ik het JSON bestand wil downloaden (het downloadvraagje onderin de browser 'wilt u x4343.json openen of opslaan? Ik weet niet of dit aan mijn symfony instellingen lig of dat ik iets anders fout doe. De gegevens die ik terug zijn zijn de correcte:

Formulier(tje)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form id="nameForm" action="{{path('zoeknamen')}}" method="post">
<input class="form-control" id="naam" name="naam" type="text">
<input type="submit" class="btn btn-default" value="Zoeken">
</form>


Javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
$("#nameForm").submit(function(){            
            var verzoekString = $("#nameForm").serialize();
            var url = $("#nameForm").attr("action");          
            $.ajax(
            {                
                type: "POST",
                url: url,
                dataType: "json",
                data: verzoekString,
                success: function(data)        
                {
                    $("#legeDiv").empty();
                    var gegevens = data;
                    if(gegevens[0]['status'] != "geen resultaat")
                       {
                            for(var a = 1; a < gegevens.length; a++)
                            {                                
                                $("#legeDiv").append(gegevens[a]['naam']+"<br>");
                            }
                              
                        }
                        else
                        {
                            alert('geen results');
                        }                    
            },
            error: function(jqXHR, textStatus, errorThrown)
            {
                alert('jqxhr: '+jqXHR);
                alert('textStatus: '+textStatus);
                alert('errorThrown: '+errorThrown);
            }                
            });        
        });


Routing.yml (gedeelte)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#Haalt de namen op
zoeknamen:
     path:  /test/zoeknamen
     defaults: {_controller: AppBundle:Lookup:zoekNamen}
     requirements:
        _method:  POST


Stukje code in controller
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
//Alles wordt goed opgehaald dus ik denk dat misschien met de response te maken heeft:
 $response = new JsonResponse($namen);
 $response->headers->set('Content-Type',200, 'application/json');
 return $response;


Dus het hele request gebeuren gaat goed alleen het 'downloadscherm' kan ik ff niet uitkomen. Weet iemand hier iets vanaf of kan me de juiste richting opsturen?

Bedankt!
--edit code tags aangepast --
Gewijzigd op 22/04/2015 10:47:10 door Ama saril
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 05:19:57
 
Ivo Filot

Ivo Filot

22/04/2015 11:22:05
Quote Anchor link
Het is een gokje, maar volgens mij hoef je de response header niet specifiek te declareren, die wordt al gemaakt in de __construct() functie van de JsonResponse class. Zie:
https://github.com/symfony/symfony/blob/master/src/Symfony/Component/HttpFoundation/JsonResponse.php

Wat gebeurt er dus als je regel 3 weglaat van het stukje code in je controller?
 
Ama saril

ama saril

22/04/2015 11:27:04
Quote Anchor link
Ik heb het even geprobeerd maar ik krijg nog steeds het downloadschermpje te zien
 
Ivo Filot

Ivo Filot

22/04/2015 11:31:32
Quote Anchor link
Dat werkte dus niet, helaas. :-(

Misschien ligt het aan de browser. Ik kan me herinneren dan IE8 bijvoorbeeld wel eens moeilijk deed bij een JSON request. De oplossing was toen om de MIME aan te passen naar 'text/plain' i.p.v. van 'application/json'.

Dat zou je eens kunnen proberen.
 
Ama saril

ama saril

22/04/2015 11:38:19
Quote Anchor link
Ik heb het in alles geprobeerd (ff, ie en chrome) en overal geeft hij wel de json string ergens te downloaden (of tonen op het scherm).

Ik heb het gevoel dat het ergens in de routing niet goed gaat omdat ie probeert naar een andere pagina te gaan (door routing.yml). Misschien moet ik iets als een service aanmaken maar moet ff uitvogelen of zoiets bestaat en hoe :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/04/2015 17:18:42
Quote Anchor link
$response->headers->set('Content-Type',200, 'application/json');

Die regel mag er in zijn geheel uit.


Tip: probeer het eens met een GET request en surf dan eens met de browser naar .../test/zoeknamen?...

Als het goed werkt moet je netjes een JSON string te zien krijgen in je browser.
 
Ama saril

ama saril

23/04/2015 15:04:18
Quote Anchor link
Sorry late reactie, Had gister al me bericht getypt maar vergeten op het 'reageren' knopje te drukken.

Als ik het met een get request doe komt inderdaad de json string in de browser te staan. Tevens wordt ik doorgerouteerd naar test/zoeknamen. Ik heb dus echt het vermoeden dat het door het routing.yml niet helemaal goed gaat en ik het als een service moet definieren (zodat ik niet doorgerouteerd wordt). Ben nu bezig met de handleiding hiervan aan het doorspitten. Als ik dit heb getest laat ik hier wel weten of het goed gaat of niet :).

Tot zover bedankt in ieder geval.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2015 17:19:26
Quote Anchor link
Ama saril op 23/04/2015 15:04:18:
Tevens wordt ik doorgerouteerd naar test/zoeknamen.


Huh? Je krijgt netjes de JSON te zien maar daarna wordt je automatisch doorgestuurd?

Geen idee wat je precies doet maar klinkt me echt vreemd in de oren :-)

Wat ik wel weet is dat de volgorde van van de routes belangrijk kan zijn maar dan moet je nog niet doorgestuurd worden..
 
Ama saril

ama saril

24/04/2015 09:18:35
Quote Anchor link
Ik vindt het ook heel raar allemaal. Heb wel vaker ajax requests gedaan en dit is nog nooit voorgekomen, vandaar dat ik het maar hier heb gepost :)
 
Ama saril

ama saril

12/05/2015 11:57:08
Quote Anchor link
Heb hem inmiddels opgelost en zal hem hier posten mocht iemand ooit hetzelfde krijgen:
Het kwam erop neer dat het form echt 'gesubmit' werd waardoor routing.yml hem probeerde door te retouren.
Heb hem opgelost door de prefentDefault() functie te plaatsen voor mijn ajaxaanroep.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/05/2015 12:29:06
Quote Anchor link
Wist dat het in de javascript zat????
 
Ama saril

ama saril

12/05/2015 16:31:53
Quote Anchor link
Wist je dat wel of wist je het niet :P?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/05/2015 17:58:47
Quote Anchor link
Ama saril op 12/05/2015 16:31:53:
Wist je dat wel of wist je het niet :P?


Nou ja ik vermoede het. Het routing systeem van Symfony is best degelijk dus daar zou ik het niet in zoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.