Tabellen Koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jeroen VD

Jeroen VD

01/05/2012 13:28:20
Quote Anchor link
foutmeldingen? anders post je script, kunnen wij kijken.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 15:36:14
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2012 13:32:55
Quote Anchor link
Met de query zelf lijkt mij niets mis, heb je hem in phpmyadmin ook uitgevoerd. Ook kan je beter wat fouten afvangen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//...............
$result = mysql_query($sql);
if ($result === false) {
    echo 'De query:<br> ' . $sql . '<br>';
    echo 'heeft de volgende fout opgeleverd:<br>' . mysql_error();
}

else {
    //hier de berichten tonen
}
?>
 

01/05/2012 13:33:17
Quote Anchor link
Geen foutmeldingen hij geeft gewoon niks weer hier de scripts:

als iemand inlogt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
session_start();
require_once("includes/connectie.php");

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {  

$password = md5($_POST['wachtwoord']);
  
  if(isset($_POST['gebruikersnaam']) && isset($password) && strlen($_POST['gebruikersnaam']) > 2 && strlen($password) > 4) {
  
    $query = "SELECT P_ID, gebruikersnaam, wachtwoord, status
      FROM users
      WHERE
        gebruikersnaam='"
. mysql_real_escape_string($_POST["gebruikersnaam"]) ."'
        AND
        wachtwoord='"
. mysql_real_escape_string($password) ."'";  //mysql_real_escape_string dient om "SQL injection" tegen te gaan.
          $result = mysql_query($query) or die("FOUT : " . mysql_error());
           if($row = mysql_fetch_assoc($result)) {  
      // indien je hier terecht komt, is er een gebruiker gevonden.  De combinatie username / password klopt
      
      // nu nog even kijken of de user beheerder is.

      if ($row['status'] == 1) {
        // ja; 't is een beheerder
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = ($_POST['gebruikersnaam']);
        $_SESSION['status1'] = ($_POST['status'] == 1);
        header('Location: beheerderpagina.php');
      }

      else {
        // nope; 't is geen beheerder
        header('Location: index.php');
      }

       if ($row['status'] == 0) {
        // ja t is een gebruiker
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = ($_POST['gebruikersnaam']);
        $_SESSION['status2'] = ($_POST['status'] == 0);
        $_SESSION['userId'] = ($_POST['P_ID']);
        header('Location: gebruikerspagina.php');
      }

      else {
        // nope; 't is geen gebruiker
        header('Location: index.php');
      }
    }

    else {
      header('Refresh: 3; url=index.php');
    echo "Verkeerde combinatie gebruikersnaam en wachtwoord. Je wordt teruggestuurd.";
    }
  }

  else {
      header('Refresh: 3; url=index.php');
    echo "Je hebt 1 of meerdere velden niet ingevuld. Je wordt teruggestuurd.";
  }  
}

mysql_close();
?>



Hier wil ik de berichten ophalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include("includes/header2.php");
require_once("includes/connectie.php");    

    $user = $_SESSION['userId'];
    $sql =
        "SELECT
            *
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = $user"
;
            
            
            $result = mysql_query($sql);
        
//wat moet hier komen??

include("includes/footer.php");
?>


Toevoeging op 01/05/2012 13:35:32:

@ Ger als ik dat invoeg krijg ik deze foutmelding:

De query:
SELECT * FROM berichten WHERE P_ID =
heeft de volgende fout opgeleverd:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 6
 
Erwin H

Erwin H

01/05/2012 13:41:59
Quote Anchor link
Weet je wel zeker dat $_SESSION['userId'] een waarde heeft? Je vult die namelijk met $_POST['P_ID'] en dan begin ik me meteen af te vragen welke gebruiker zijn userid weet en invoert..... Ik vrees dat $_SESSION['userId'] dus helemaal geen waarde heeft.
Gewijzigd op 01/05/2012 13:42:15 door Erwin H
 

01/05/2012 13:44:38
Quote Anchor link
Dat zou misschien de fout kunnen zijn ik ben nog een beginner in dit allemaal welke waarde moet ik userid meegeven?

Toevoeging op 01/05/2012 13:54:08:

en waar moet ik die waarde geven?
 
Erwin H

Erwin H

01/05/2012 13:54:11
Quote Anchor link
Naar ik aanneem logt de gebruiker in met zijn username en password. Dat controleer je bij inloggen tegen de gegevens die in je database staan. Als je nu in dat SQL statement het userid selecteert, kan je die waarde in je session zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT P_ID
      FROM users
      WHERE
        gebruikersnaam='"
. mysql_real_escape_string($_POST["gebruikersnaam"]) ."'
        AND
        wachtwoord='"
. mysql_real_escape_string($password) ."'";
?>

(Query is overgenomen uit je voorbeeld een paar posts naar boven. username en password zelf hier selecteren is onnodig, want die heb je al).
 

01/05/2012 13:57:20
Quote Anchor link
maar P_ID heb ik toch al geselecteerd in mijn voorbeeld?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2012 14:07:33
Quote Anchor link
(verwijderd) op 01/05/2012 13:33:17:
@ Ger als ik dat invoeg krijg ik deze foutmelding:

De query:
SELECT * FROM berichten WHERE P_ID =
heeft de volgende fout opgeleverd:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 6

$_SESSION['userId'] heeft dus geen waarde, als je met sessies werkt moet je elk script beginnen met session_start()
Gewijzigd op 25/10/2014 14:46:19 door Bas IJzelendoorn
 

01/05/2012 14:13:50
Quote Anchor link
session_start() staat op iedere pagina bij mij zit in de include van header2 (zie script)
 
Erwin H

Erwin H

01/05/2012 14:23:02
Quote Anchor link
(verwijderd) op 01/05/2012 13:57:20:
maar P_ID heb ik toch al geselecteerd in mijn voorbeeld?

Ja, dat had je ook, daarom vind ik het ook erg opmerkelijk hoe je er verder mee omgaat.
Gewijzigd op 25/10/2014 14:47:52 door Bas IJzelendoorn
 

01/05/2012 14:50:44
Quote Anchor link
Ik snap eigenlijk niet wat je bedoelt.
 
Erwin H

Erwin H

01/05/2012 15:56:30
Quote Anchor link
Nou, je selecteert P_ID, gebruikersnaam, wachtwoord en status, maar je gebruikt alleen status. Waarom de rest dan selecteren? Behalve dan dus dat je P_ID nodig hebt om gebruikers id op te slaan in je sessie, maar naam en wachtwoord heb je nergens voor nodig.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2012 16:47:50
Quote Anchor link
@(verwijderd), controleer je script eens goed. Hint:
$_SESSION['userId'] = $_POST['P_ID']
Lijkt mij dat je het gebruikersid uit het formulier haalt ipv de database
Gewijzigd op 25/10/2014 14:49:06 door Bas IJzelendoorn
 

01/05/2012 20:00:43
Quote Anchor link
ah ik snap je punt Ger dus dat moet $_GET worden?
 
Wim E

Wim E

01/05/2012 20:14:07
Quote Anchor link
(verwijderd), ik volg vandaag een beetje deze topic en heb de indruk dat je niet veel van PHP weet.
Heb je al gekeken wat verschil is tussen $_POST en $_GET?
Wellicht idee om eerst eens te verdiepen in de syntax voor je aan het scripten gaat...
Gewijzigd op 25/10/2014 14:49:26 door Bas IJzelendoorn
 
Henk PHP

Henk PHP

01/05/2012 20:20:05
Quote Anchor link
Ik kan niet anders het eens zijn met de post boven mij.
 

01/05/2012 20:29:21
Quote Anchor link
hoe haal ik p-id uit de database dan wil dat gewoon ff werkend hebben dan ben ik dik tevree
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2012 20:33:30
Quote Anchor link
(verwijderd), ooit gehoord van ABN? Oftewel: punten, komma's en hoofdletters gebruiken; geen dingen als 'ff' en 'tevree'; enz.

Tevens haal je iets uit een database met een query.

@Simon, totale irrelevante post. Als iedereen hier ging reageren dat hij het eens was met zijn voorganger zit de DB van PHPhulp binnen een dag vol, kun je dit voortaan achterwege laten?
Gewijzigd op 25/10/2014 14:49:43 door Bas IJzelendoorn
 

01/05/2012 20:34:59
Quote Anchor link
Sorry Wouter ben nog een student ben het gewend.
 
Henk PHP

Henk PHP

01/05/2012 20:37:58
Quote Anchor link
Wouter J op 01/05/2012 20:33:30:
(verwijderd), ooit gehoord van ABN? Oftewel: punten, komma's en hoofdletters gebruiken; geen dingen als 'ff' en 'tevree'; enz.

Tevens haal je iets uit een database met een query.

@Simon, totale irrelevante post. Als iedereen hier ging reageren dat hij het eens was met zijn voorganger zit de DB van PHPhulp binnen een dag vol, kun je dit voortaan achterwege laten?
Nee. Dit is phphulp niet php-maak-voor-mij-een-script. Als je nog niet eens de moeite neem om php een beetje te leren dan moet je niet verwachten dan men hier alles maar voor gaat schieten. Die reactie van jou is gewoon dom. Als voor iedereen hun scripten wil gaan schrijven, be my guest. Maar daarvoor is deze site niet.
Gewijzigd op 25/10/2014 14:50:04 door Bas IJzelendoorn
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.