tekstvak goedkeuren of afkeuren, n.a.v. invoer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

29/09/2010 11:56:35
Quote Anchor link
Hallo,

ik moet voor school met een project bezig, waarbij we een formulier moesten maken waar je een 'nieuw evenement' in aan kan maken,
ik wil graag bij het tekstvak "emailadres" dat er een geldig e-mailadres in komt.
zoiets:

if ($email HEEFT GEEN @) {
print("vul een geldig emailadres in");
}

dat is zeg maar het idee, dus als er geen'@' in zit, moet je opnieuw invullen

dit is nog een vrij onbetrouwbare code, het liefst heb ik er ook nog bij dat ook nog er eerst een tekst moet komen en dan een @ en dan tekst en dan een . en dan weer tekst bijvoorbeeld..

suggesties zijn altijd welkom,

maar als je alleen het eerste al weet ben ik tevreden :)!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:25:24
 
Th van

Th van

29/09/2010 12:03:44
Quote Anchor link
Kijk hier eens naar: http://php.net/manual/en/function.strpos.php

En die eventplaza, moet je zelf maken;)
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

29/09/2010 12:19:04
Quote Anchor link
ja we zijn ook van plan het zelf te maken, maar zoeken nu al uren rond..
vandaar dat ik dat ene dingetje wou vragen,

hoe weet u trouwens dat het om eventplaza gaat? haha

MVG Jason
 
Th van

Th van

29/09/2010 12:54:39
Quote Anchor link
Ik doe ook informatica op windesheim-zwolle;)
1ste jaar
Gewijzigd op 29/09/2010 12:54:52 door Th van
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

29/09/2010 12:55:23
Quote Anchor link
haha oke :) welke opleiding dan? I TI of BI?
 
- Dave -

- Dave -

29/09/2010 13:02:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$email
= "[email protected]";

if(!strstr($email, '@'))
{

  echo "Email niet correct.";
}

?>


Overigens staan er enorm veel email validatie scripts op het net. Dus tenzij je het echt zelf wilt scripten kan je net zo goed even leechen.
Gewijzigd op 29/09/2010 13:12:07 door - Dave -
 
Th van

Th van

29/09/2010 13:15:13
Quote Anchor link
I
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

29/09/2010 13:26:01
Quote Anchor link
Dave Jong op 29/09/2010 13:02:28:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$email
= "[email protected]";

if(!strstr($email, '@'))
{

  echo "Email niet correct.";
}

?>


hartstikke bedankt dave, ik werd al gek van het zoekwerk :)
ik wist dat er zo'n oplossing voor zou zijn!
Overigens staan er enorm veel email validatie scripts op het net. Dus tenzij je het echt zelf wilt scripten kan je net zo goed even leechen.
 
Th van

Th van

29/09/2010 13:28:44
Quote Anchor link
@Jason van der Zeeuw, wat doe jij?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

29/09/2010 14:14:42
Quote Anchor link
Maar, wat als je 2 keer een @ in je string hebt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
if(count(explode('@',$email)) != 2){
echo 'Niet correct';
}

?>
Gewijzigd op 29/09/2010 14:16:58 door Pieter van Linschoten
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

29/09/2010 15:18:36
Quote Anchor link
@Theodoor van Donge ik doe ook I

@Pieter van Linschoten, dat is een goeie :)! bedankt voor je hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.