UPDATE HTML in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter M

Pieter M

11/11/2010 12:08:26
Quote Anchor link
Is het mogelijk om met een update in een database te zetten. met gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query ="    UPDATE tekst
                     SET tekst = '$tekst'
                    WHERE naam = '$var1';  ";

werkt het niet. Ook alleen al
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h2></h2>
er in zetten kan al niet?
Gewijzigd op 11/11/2010 12:08:52 door Pieter M
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 06:43:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2010 12:10:54
Quote Anchor link
Kan gewoon, als je je variabelen buiten double-quotes houd...
 
Chris -

Chris -

11/11/2010 12:11:21
Quote Anchor link
Zonder een error gaan we niets kunnen doen voor je ;-)

Let overigens ook op SQL-Injectie!
 
Pieter M

Pieter M

11/11/2010 12:12:21
Quote Anchor link
er is geen error, hij laat in ieder geval geen error zien.

Toevoeging op 11/11/2010 12:14:40:

en er staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
boven aan
 
- SanThe -

- SanThe -

11/11/2010 12:18:31
Quote Anchor link
Voer je de query wel uit?
 
Pieter M

Pieter M

11/11/2010 12:19:41
Quote Anchor link
ja, want als ik zonder tags iets type update die het wel
 
Hidde Oost

Hidde Oost

11/11/2010 12:21:07
Quote Anchor link
En als je eens de < & > vervangt door de HTML code? (&lt; en &gt;)
 
Pieter M

Pieter M

11/11/2010 12:26:32
Quote Anchor link
dan werkt het nogsteeds niet

Toevoeging op 11/11/2010 12:27:08:

want hij zet &lt; gelijk weer om naar <
 
- SanThe -

- SanThe -

11/11/2010 12:33:54
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in dan krijg je de fout op het scherm te zien.

Toevoeging op 11/11/2010 12:42:04:

Pieter M op 11/11/2010 12:26:32:
dan werkt het nogsteeds niet

Toevoeging op 11/11/2010 12:27:08:

want hij zet &lt; gelijk weer om naar <


Dan doe je toch blijkbaar iets anders dan alleen in de database zetten. Een database gaat echt niet zomaar jouw tekst wijzigen.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

11/11/2010 12:42:47
Quote Anchor link
gebruik je wel mysql_error? want dit WHERE naam = '$var1'; "; ziet er raar uit... wat doet die ; daar?
 
Hidde Oost

Hidde Oost

11/11/2010 12:44:09
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 11/11/2010 12:42:47:
gebruik je wel mysql_error? want dit WHERE naam = '$var1'; "; ziet er raar uit... wat doet die ; daar?


Die ; kan je gebruiken om het einde van een SQL query aan tegeven, hoeft niet maar mogelijk.

@Pieter, als je eens een ander karakter gebruikt, bijvoorbeeld ( ipv < ? Doet hij het dan nog niet?
Gewijzigd op 11/11/2010 12:46:56 door Hidde Oost
 
Pieter M

Pieter M

11/11/2010 12:49:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//rest van de code
echo "<FORM ACTION=\"edit_verwerk.php\" NAME=\"edit\" METHOD=\"POST\">";
echo "<h1>Pas opdracht aan</h1>";
echo "<TEXTAREA NAME=\"tekst\" COLS=80 ROWS=20>";
echo $regel['tekst'];
echo "</TEXTAREA>";
echo "<INPUT TYPE=\"hidden\" NAME=\"edit\" value=\"$var1\">";
echo "<center><br><INPUT TYPE=\"submit\" VALUE=\"pas pagina aan\"></center>";
echo "</FORM>";
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$var1
= $_POST['edit'];
$tekst = $_POST['tekst'];
$db = mysql_connect( $host, $gebruiker, $wachtwoord );
mysql_select_db( $databasenaam );


$query ="    UPDATE tekst
                     SET tekst = $tekst;
                    WHERE naam = $var1;  "
;
                    

                     mysql_query( $query);
?>
Gewijzigd op 11/11/2010 12:51:15 door Pieter M
 
- SanThe -

- SanThe -

11/11/2010 12:52:02
Quote Anchor link
- SanThe - op 11/11/2010 12:33:54:
Bouw foutafhandeling in dan krijg je de fout op het scherm te zien.
 
Pieter M

Pieter M

11/11/2010 12:52:49
Quote Anchor link
Hidde Statema op 11/11/2010 12:44:09:
@Pieter, als je eens een ander karakter gebruikt, bijvoorbeeld ( ipv < ? Doet hij het dan nog niet?

test? doet het ook al niet
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

11/11/2010 12:54:09
Quote Anchor link
je hebt geen foutafhandeling bij je query zoals ook al eerder is gezegt
 
Pieter M

Pieter M

11/11/2010 12:54:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 11/11/2010 12:52:02:
- SanThe - op 11/11/2010 12:33:54:
Bouw foutafhandeling in dan krijg je de fout op het scherm te zien.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL); ?>
dat stukje?
 
Hidde Oost

Hidde Oost

11/11/2010 13:30:13
Quote Anchor link
Verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query($query)
?>


Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query($query) or die ("FOUT: ".mysql_error());
?>
 
Chris -

Chris -

11/11/2010 13:32:11
Quote Anchor link
Het is welliswaar geen nette foutafhandeling, maar om even te debuggen is het wel handig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query ="    UPDATE tekst
                     SET tekst = $tekst;
                    WHERE naam = $var1;  ";

Veranderen in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query ="    UPDATE tekst
                     SET tekst = '".mysql_real_escape_string($tekst)."'
                    WHERE naam = '".mysql_real_escape_string($var1)."'";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.