Van Database naar Twitter verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:49:51
Quote Anchor link
Controleer eerst of je INSERT-query gelukt is, met een simpele if-else structuur.
Gewijzigd op 22/01/2014 21:50:03 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 05:08:51
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:57:17
Quote Anchor link
oke en wat houd die if-else structuur in
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 22:00:01
Quote Anchor link
In korte lijnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(mysqli_query(...)) {
  // gelukt
  // voer Twitterkoppeling uit.

} else {
  // niet gelukt.
}
?>
Gewijzigd op 22/01/2014 22:00:15 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 22:02:10
Quote Anchor link
Lijkt me handig om gewoon even een php en mysql tutorial voor beginners te volgen zodat je in ieder geval de basis weet.
If-else is toch echt wel basis.
Verder worden de mysql functies die je gebruikt in je script uitgefaseerd. Wil je dat je script over lange tijd nog steeds werkt zal je moeten overstappen op de MySQLi functies of pdo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
If() {
}
else if() {
}
else {
}

?>
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 22:03:43
Quote Anchor link
@Michael: Ik kan zelf niet overstappen naar MySQLi want ik zit via een eigen website.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 22:05:20
Quote Anchor link
Wat heeft dat er mee te maken? De database blijft altijd MySQL, maar je roept hem met de MySQLifuncties.
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 22:05:21
Quote Anchor link
David Meijer op 22/01/2014 22:03:43:
@Michael: Ik kan zelf niet overstappen naar MySQLi want ik zit via een eigen website.


Daarmee wordt bedoelt dat je de code die je zonet liet zien moet aanpassen. Je hoeft dus niet over te stappen. Beide functies werken met de zelfde database, alleen de functies zijn anders.
Gewijzigd op 22/01/2014 22:08:36 door Michael -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 22:08:05
Quote Anchor link
Oke dan.

Als goed is wordt hij den ik goed weer gegeven maar ik weet het niet zeker.
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 22:09:05
Quote Anchor link
ik zie nou dat het wel MySQLi functies zijn. Blijkbaar verkeerd gezien. Excuses :)

Voor het implementeren van de Twitter api zou ik toch nog even een php/mysql tutorial volgen zodat je begrijpt wat je doet.
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 22:10:29
Quote Anchor link
Oke ik ga kijken daarvoor.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 22:11:54
Quote Anchor link
.. want je wilt wel op de juiste momenten de tweets op je account plaatsen.
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 22:13:23
Quote Anchor link
Ja dat wil ik ook.

Is daar van ook een website van die php/mysql over de twitter.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 22:14:00
Quote Anchor link
Wat heeft Twitter daar mee te maken?
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 22:19:19
Quote Anchor link
bij me twitter komt nu wel een bericht binnen met Dit is een testbericht!
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 22:20:41
Quote Anchor link
David Meijer op 22/01/2014 22:19:19:
bij me twitter komt nu wel een bericht binnen met Dit is een testbericht!


Top! Nou nog de data die je in je database opslaat ook meesturen met de Twitter api ipv 'test bericht'
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 22:21:54
Quote Anchor link
wat moet ik dan bij dit neer zetten >>> $message="Dit is een testbericht!";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 22:25:27
Quote Anchor link
De variabele waar je bericht vandaan komt? (voor het gemak)
Gewijzigd op 22/01/2014 22:25:44 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 22:26:51
Quote Anchor link
dus zeg maar van de database of zo iets
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 22:28:30
Quote Anchor link
Je slaat $baanGebruik op in je database. Deze kun je dus meesturen met Twitter
$message = $baanGebruik;
En eventueel de timestamp erbij of een eigen tekst
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 22:29:56
Quote Anchor link
ja, maar als je al over 'zoiets..' begint, heb ik het idee dat je totaal nog niet weet wat je aan het doen bent.

Ik heb je al eerder een advies gegeven om met simpele dingen te beginnen, en daar eens serieus naar te kijken wat er allemaal gebeurt en wat het script doet. Volgens mij heb je nog helemaal geen idee wat het script doet.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.