Wachttijd in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam

Sam

26/01/2006 19:50:00
Quote Anchor link
Hallo,,

Ik ben bezig met een text-based online spel, maar ik zit met een probleempje. De spelers kunnen acties uitvoeren, dat wordt geregeld door stukkies simpele PHP. Nu zit ik alleen met het probleem dat de acties te snel achter elkaar uitgevoerd kunnen worden. Eigenlijk moet ik er iets tussen hebben, wat, na een actie, iets naar de MySQL database stuurt, dat daar vastzet, en voordat je de actie dan begin, moet hij kijke of de tijd al wel om is... Ik heb al wat geprobeerd, met 'strtotime' dingen, en dan:

tijdlaatsteactie+10 naar database sturen, en dan daar de 'live' tijd van aftrekken, en dan met een simpele if e rest doen, maar dit werkte niet, schijnbaar kan je niet zo rekenenen met strtotime-dingen.

Heeft iemand enig idee of hier een andere manier voor is?? Bedankt alvast, SAplayer
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:46:47
 
Eric Cartman

Eric Cartman

26/01/2006 20:07:00
Quote Anchor link
Je slaat de tijd van de laatste actie op (bijvoorbeeld 1 uur). Bij de volgende actie controleer je of die tijd (10 minuten) niet is overschreden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// Eerst definieren we de momentele tijd:
$nu = date(i);

// Dan halen we de tijd op van de laatse actie:
$net = 01;

// Dan berekenen we het verschil:
$verschil = $nu - $net;

// Dan controleren we of er niet wordt gesjoemeld:
if ($verschil <= 10)
  echo 'Je moet nog ' .$verschil. ' minuten wachten.';
else
  echo 'Je kan de actie uitvoeren, je hebt netjes gewacht';
?>
 
Sam

Sam

26/01/2006 20:24:00
Quote Anchor link
in princiepe werkt het wel..alleen als je in minuut '00' zit krijg je negatieve getallen :S
 
Hipska BE

Hipska BE

26/01/2006 20:30:00
Quote Anchor link
nee toch?

nu - net
03 - 00

edit: je werkt best met een volledige timestamp (000-00-00 00:00:00)
dit omdat je dan niet hoeft te klooien met uurwisseling en dagwisselingen(middernacht)
Gewijzigd op 26/01/2006 20:32:00 door Hipska BE
 
Sam

Sam

27/01/2006 10:25:00
Quote Anchor link
maar stel:

nu - net
00 - 59

Maar kan je met volledige timestaps ook rekenen??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.