Weergeven als data in veld staat, hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Stoove

Kevin Stoove

28/10/2009 16:06:00
Quote Anchor link
Goedendag mensen van het goede leven.
Ik heb een vraagje. Ik heb een database met 100+ rijen. Elke rij heeft een uniek ID nummer. Ongeveer opgebouwd als:

- id (PK, Auto_Increment)
- naam (VARCHAR, 255)
- geboren (DATE)
- overleden (DATE)

Hier een voorbeeld van 5 rijen:

1 | Joost | 1987-12-28 | 'NULL'
2 | Marie | 1921-04-15 | 'NULL'
3 | Kees | 1932-06-11 | 1968-04-17
4 | Mark | 1924-07-14 | 'NULL'
4 | Chris | 1972-06-11 | 1990-02-25

En hier komt nu wat ik wil hebben. Nu komt het dat sommige mensen al overleden zijn en er dus informatie in het veld 'overleden' staat. En sommige mensen leven nog waardoor het veld in die row op 'NULL' staat (oftewel leeg veld). Nu wil ik een bepaalde tekst weergeven indien de persoon overleden is, en als de persoon nog leeft word er niets weergeven.

Dus als de persoon overleden is komt er bijvoorbeeld te staan:

Naam: Kees
Geboren: 1932-06-11
Overleden: 1968-04-17

En indien de persoon nog leeft komt er alleen;

Naam: Marie
Geboren: 1921-04-15

te staan. Kortom de tekst 'Overleden' word dus niet getoond. Hoe krijg ik dit voor elkaar? Hoe controleer ik of er in het veld overleden iets staat? En zo ja weergeef ik dus "Overleden:" en zo nee weergeef ik niets. Ik ben een beginner en kan redelijk uit de voeten al met php maar dit heb ik nog nooit eerder gedaan en kan nergens een tutorial vinden (alleen om te controleren of het veld/rij wel bestaat in een tabel). Wie heeft er zo'n scriptje voor me of helpt me in ieder geval op de goede weg?

Zo weergeef ik normaal altijd een tekst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
$con
= mysql_connect("*****","*****","*****");
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("databasenaam", $con);
$result = mysql_query("SELECT id,naam,geboren,overleden FROM personen WHERE id='". $_GET['id'] . "'");
while($row = mysql_fetch_array( $result ))
{

echo ('Naam:' .$row["naam"] . '<br>');
echo ('Geboren:' .$row["geboren"] . '<br>');
echo ('Overleden:' .$row["overleden"] . '<br>');
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:27:15
 
Koen

koen

28/10/2009 16:09:00
Quote Anchor link
inplaats van overleden gewoon te echoen
zet je die in een if
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//als er iets in staat
if($row[overleden])
{
    echo 'Overleden:' .$row["overleden"] . '<br>';
}

als t goed is haalt dit alleen de echo, als er geen NULL in de cel staat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
- SanThe -

- SanThe -

28/10/2009 16:12:00
Quote Anchor link
Gewoon met een if().
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($row["overleden"] != "")
{

     echo 'Overleden:' . $row["overleden"] . '<br>';
}

?>

PS. Waarom die haakjes bij de echo? Is niet nodig.
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

28/10/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Dank u heren, ik ga het zo dadelijk even proberen (zit nu nog op me werk dus kan helaas niet nu).

Die haakjes zijn niet nodig inderdaad, ik weet het, maar toen ik net begon met het leren van php werd dat in een boek beschreven en doe het nu automatisch. Moet het afleren, ik weet het... :$
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.