WHERE clausule probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 08:53:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik ben bezig met een multi-poll systeem te maken, maar een WHERE clausule, die het aantal stemmen op een bepaalde keuze zou moeten tellen, geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere zijn.

Hier is het stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$sql_get_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];;
$sql_get_total_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i];
                                        
if($query_count = mysql_query($sql_get_voted) && $query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
{
        //dit is de regel waar het om gaat:
        $count = mysql_num_rows($query_count);
        $total = mysql_num_rows($query_total);

    $percent = $count/$total;
    echo $poll_choices['poll_choice'];
    ?>

<div class="count_bar" style="width:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $percent*100 ?>
px">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= round($percent*100) ?>
%
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
}


Ik krijg bij de code hierboven op de regel die ik heb aangegeven een foutmelding, dat $query_count geen geldige "result resource" is.

Toed had ik i.p.v een variabele te gebruiken, mysql_query() in mysql_num_rows() gezet, zoals hieronder te zien is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$sql_get_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];;
$sql_get_total_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i];
                        
//de regel waar het om gaat is de eerste test in de if: "$count ..."                
if($count = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) && $total = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_total_voted)))
{
    $percent = $count/$total;
    echo $poll_choices['poll_choice'];
    ?>

<div class="count_bar" style="width:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $percent*100 ?>
px">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= round($percent*100) ?>
%
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
}


Met de code hierboven krijg ik niet de foutmelding over de "result resource", maar mysql_num_rows() geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere records (stemmen) op 1 keuze zijn.

ziet iemand wat ik fout doe?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:43:16
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 09:24:00
Quote Anchor link
Waarom pak je het op zo'n omslachtige manier aan en laat je niet gewoon de database het werk voor je doen? Deze is ook prima in staat om aantallen te berekenen...

Verder controleer je nergens of je queries wel gelukt zijn. Als dat namelijk niet het geval is, zal de foutmelding die jij nu krijgt het logische gevolg zijn. Ga dat dus ook eerst eens controleren.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 09:27:00
Quote Anchor link
hoezo doe ik dat nergens, ze staan in een if, lijkt mij controle:S

en ik ben niet echt zo begaafd met MYSQL, dus zeg me dan hoe dat moet alstjeblieft.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 09:33:00
Quote Anchor link
Maarten schreef op 22.03.2008 09:27:
hoezo doe ik dat nergens, ze staan in een if, lijkt mij controle:S
Tja, ze staan in een if. Maar als er iets fout gaat weet je ten eerste niet in welke query er iets fout gaat en bovendien niet wat er dan fout gaat. En dat zijn nu juist dingen die je wel wilt weten...

Het tellen van het aantal votes voor een bepaalde poll kun je eenvoudig op deze manier doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        COUNT(*) AS aantal
    FROM
        poll_votes
    WHERE
        poll_id = "
.$voted_ids[$i];

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    echo $aRow['aantal'];
}

?>

Als je de query een beetje handig opstelt, zal het waarschijnlijk wel mogelijk zijn om zelfs het gemiddelde al direct met die query uit de database te halen. Dan komt er dus helemaal geen PHP meer aan te pas om dat uit te rekenen.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 10:15:00
Quote Anchor link
het werkt nog steeds niet.

Ik heb de query wel iets veranderd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$sql_get_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal                                                   FROM poll_votes
               WHERE vote_number = ".$poll_choices['id'];

//query ingevuld, gekopieerd uit echo:

$sql_get_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal                                                   FROM poll_votes
               WHERE vote_number = 2";


ik heb eens even rondgezocht en nu ben ik er zeker van dat het bij deze query fout gaat.

Als ik deze query uitvoer krijg ik (in php) een foutmelding over de "result resource".

Als ik deze query echter uitvoer in de database (phpMyAdmin -> SQL), geeft hij gewoon de rijen terug (of in dit geval het aantal).

Weet iemand waarom deze query het niet zou doen in php, ik snap er echt niets van
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Laat eens zien hoe je de query uitvoert. Heb je daar net als in mijn voorbeeld een degelijke foutafhandeling bij toegepast?
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 10:51:00
Quote Anchor link
if($count = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) && $total = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_total_voted)))

Hoe denk jij in hemelsnaam dit soort regels code te kunnen debuggen? Jij smeekt op je blootjes knietjes om de grootste en meest onduidelijke problemen waar je geen touw aan vast kunt knopen. Die heb je nu dan ook gekregen, wat is dan nog het probleem?

Zie het voorbeeld van Blanche hoe je wél overzichtelijk kunt schrijven.

Ps. Dit heeft niks met SQL te maken, maar alles met ongeorganiseerd werken.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 10:52:00
Quote Anchor link
zo handel ik de error af
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if($query_count = mysql_query($sql_get_voted) && $query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
{
    //rest van de code     
}
else
{
        echo 'Er is een fout opgetreden enz';
}


EDIT: @frank: ik heb de 2 even apart gezet en gekeken welke er fout ging?

hoe moet ik ze anders apart gaan zetten, een variabele aanmaken en die op true zetten als hij door moet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:58:00
Quote Anchor link
Kijk nou eens naar het voorbeeld dat ik je gaf, als je je queries allemaal in die structuur giet, weet je zeker dat je foutmeldingen krijgt als er iets fout gaat...

Als je de tweede query pas uit wilt voeren als de eerste geslaagd is, kun je dat prima doen in het else statement van de eerste query...
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Je voert eerst query 1 uit, gaat controleren of deze is gelukt, gaat controleren of deze resultaten heeft opgeleverd en dán pas ga je dit truukje uithalen met query 2.

Spagetti ligt in een onmogelijke knoop op je bord, met code wil je dat absoluut niet hebben. Ga logisch en zorgvuldig de diverse stappen uitvoeren, dan gaat het een heel stuk beter.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$sql_get_voted
= "SELECT COUNT(id) AS aantal
                  FROM poll_votes
                  WHERE vote_number = "
.$poll_choices['id'];
                  
$sql_get_total_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal
                        FROM poll_votes
                        WHERE poll_id = "
.$voted_ids[$i];

if($query_count = mysql_query($sql_get_voted))
{

     if($query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
     {

         echo $sql_get_voted.'<br />'.$sql_get_total_voted.'<br />';
         $result_count = mysql_fetch_array($query_count);
         $result_total = mysql_fetch_array($query_total);
         
         $percent = $result_count['aantal']/$result_total['aantal'];
         
         echo $poll_choices['poll_choice'];
         ?>

        <div class="count_bar" style="width: <?= $percent*100 ?>px">
            <?= round($percent*100) ?>%
        </div>
         <?php
    }
    else
    {
        echo '<span class="error">Er is een fout opgetreden met het tellen van het totaal aantal stemmen. Excuses voor het ongemak </span>';
    }
}

else
{
    echo '<span class="error">Er is een fout opgetreden met het tellen van het aantal stemmen. Excuses voor het ongemak</span>';
}
                        
?>


dit is dan alles, met aparte error afhandeling.

helpt dit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Je hebt wel gezegd welke query er fout gaat, maar nog steeds niet waarom die nu fout gaat. Die 'not a valid result resource' foutmelding komt van een andere functie (zoals bv mysql_num_rows of mysql_fetch_assoc), niet van je mysql_query.

Pas dus die foutafhandeling toe en echo de SQL foutmelding (te achterhalen met mysql_error()) als blijkt dat de query niet gelukt is. Daar heb je veel meer aan en pas dan kun je verder debuggen...
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:10:00
Quote Anchor link
Quote:
maar mysql_num_rows() geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere records (stemmen) op 1 keuze zijn.
Sterker nog, mysql_num_rows() geeft helemaal geen records terug! Het vertelt je hoeveel records er in de resultset staan. Met deze resultset doe jij overigens niets, maar dat is al vaker gezegd, zie je vorige topic over dit zelfde onderwerp.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:11:00
Quote Anchor link
ik vraag nou net wat er fout gaat, omdat ik daar niet achter kan komen.

het gaat mij ook helemaal niet om de mysql_query, maar om die mysql_num_rows die het niet doet (dat staat toch echt in de eerste post)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

22/03/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Values moeten altijd aangegeven worden als values. Er moeten dus altijd enkele/dubbele quotes omheen. Als die quotes er niet staan, denkt SQL dat de value een veld is, en gaat op zoek naar dit veld - wat hoogstwaarschijnlijk niet bestaat. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        COUNT(*) AS aantal
    FROM
        poll_votes
    WHERE
        poll_id = '"
.$voted_ids[$i]."'";

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    echo $aRow['aantal'];
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
ok, fijne mysql tutorial die ik had, hij zei dat getallen niet tussen quotes hoefde, maar nu werkt hij wel...

bedankt in ieder geval!
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Quote:
Er is een fout opgetreden...

Dan zijn de betere foutmeldingen! Heb je toch minstens 10x niks aan wanneer je moet debuggen. Wat is er mis met mysql_error() ? Tijdens bouwen, testen en debuggen is deze onmisbaar. Wanneer dit mist in jouw code, weet je dat je fout bezig bent.
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Maarten schreef op 22.03.2008 11:18:
ok, fijne mysql tutorial die ik had, hij zei dat getallen niet tussen quotes hoefde, maar nu werkt hij wel...

bedankt in ieder geval!
Getallen hoef je inderdaad niet tussen quotes te zetten, maar onthou wel dat één en twee geen getallen zijn. 1 en 2 zijn echter wel weer getallen, integers om precies te zijn.

Echo de query eens, hoe ziet jouw query er nu uit?

Edit: Dat had ook in 1 reactie gekund...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/03/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Als hij nu met quotes wél werkt, vraag ik me af welk veldtype poll_id is?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Quote:
Values moeten altijd aangegeven worden als values. Er moeten dus altijd enkele/dubbele quotes omheen. Als die quotes er niet staan, denkt SQL dat de value een veld is, en gaat op zoek naar dit veld - wat hoogstwaarschijnlijk niet bestaat.
Onzin! Integers hoef je nog steeds niet tussen quotes te plaatsen in SQL! Dit is gewoon een prima query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
WHERE id = 10

Dat het gebruik van quotes wel mag rond integers is iets anders, maar het is zeker niet verplicht! Strings daarentegen zijn natuurlijk wel weer een ander verhaal, daar zijn (net als in PHP) de enkele quotes verplicht...
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:30:00
Quote Anchor link
het velt type van poll_id en van vote_number is allebei int(11), dat moet het toch zijn?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.