WHILE lus zonder echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »
Michiel v

michiel v

25/05/2012 09:00:39
Quote Anchor link
Normaal kan je met while (while ($row = mysql_fetch_array($result1)){ ) een lijst met resulaten uit de database halen. Deze moet je dan via echo tonen bijv ".$row1['categoryID'];."

Maar hoe kan ik hetzelfde script nou uitvoeren zonder ze te echo te geven?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 08:32:10
 
Wouter J

Wouter J

25/05/2012 09:01:08
Quote Anchor link
Door het woordje echo te verwijderen...
 
Michiel v

michiel v

25/05/2012 09:03:49
Quote Anchor link
alleen dat weet je dat zeker? Volgend mij heb ik dit geprobeerd maar werkte het niet :(
 
Chris PHP

Chris PHP

25/05/2012 09:03:53
Quote Anchor link
@Wouter,

Ja dat was een inkoppertje ;).

@Michiel,

Als je het niet wilt echo'en waarom dan een while lus maken?
 
Michiel v

michiel v

25/05/2012 09:13:15
Quote Anchor link
Is er een alternatief voor WHILE? Het script wat ik maak moet eerst een gehle kolom uit de database halen en dan moet het andere kolommen updaten. Maar ik wil alleen de nieuwe resultaten tonen op de pagina die zijn gemaakt door het script en niet de oude. Daarom moet het script niet worden getoond.
 
Chris PHP

Chris PHP

25/05/2012 09:15:48
Quote Anchor link
@Michiel,

Kun je iets duidelijker zijn?

1) Je wil een kolom of een rij ophalen?
2) Wat wil je met een while loop doen als je maar 1 kolom/rij opvraagt?
3) Wat of hoe wil je dan andere kolommen/rijen updaten?

Het is een beetje onduidelijk wat je nu precies wil ;)
 
Michiel v

michiel v

25/05/2012 09:42:04
Quote Anchor link
Hoi Chris,

Zie onderstaand het script het werkt en update de gegevens naar de datababa. Maar ik wil dit script niet zichtbaar tonen. Ik wil alleen de geupdate gegevens tonen.

Zie script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
<?php
    
// query Categorien ophalen uit datebase
$sql = "

SELECT * FROM category "
;

$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

// Resulaten ophalen van de query $result
while ($row = mysql_fetch_array($result)){
 





//****SCRIPT berekenen hoevel advertenties er zijn per land en resultaten direct updaten***//

    // Onderstaande script per category uitvoeren

    $categoryID = $row['categoryID'];

    
        // ALL Advertenties  
        $sql_ALL = "
        
        SELECT count('categoryID') AS count FROM product  WHERE categoryID = $categoryID "
;
          
        $res_ALL = mysql_query($sql_ALL) or die('Sorry, we could not count the number of results' . mysql_error());
        $total_ALL = mysql_fetch_assoc($res_ALL);
        $total_results_ALL = $total_ALL['count'];
        $catteller_ALL = ceil($total_results_ALL);
            
        $result_ALL = mysql_query($sql_ALL) or die(mysql_error());
        
        
                
                // NIEUW aantal updaten in de database
                mysql_query("UPDATE category SET
                            `catTotalAds_ALL` = '$catteller_ALL'
                            WHERE categoryID = $categoryID
                "
) or die(mysql_error());
        // END ALL advertenties        
        
        // NL Advertenties  

        $sql_NL = "
        
            SELECT count('product.productID') AS count, users.country FROM product, users
            WHERE product.categoryID = $categoryID
            AND users.country = 'Nederland'  
            AND product.usersID = users.id  
            
            "
;
          
        $res_NL = mysql_query($sql_NL) or die('Sorry, we could not count the number of results' . mysql_error());
        $total_NL = mysql_fetch_assoc($res_NL);
        $total_results_NL = $total_NL['count'];
        $catteller_NL = ceil($total_results_NL);
            
        $result_NL = mysql_query($sql_NL) or die(mysql_error());
        
        
                
                // NIEUW aantal updaten in de database
                mysql_query("UPDATE category SET
                            `catTotalAds_NL` = '$catteller_NL'
                            WHERE categoryID = $categoryID
                "
) or die(mysql_error());
        // END NL advertenties    
        
        // BE Advertenties  

        $sql_BE = "
        
            SELECT count('product.productID') AS count, users.country FROM product, users
            WHERE product.categoryID = $categoryID
            AND users.country = 'Belgie'  
            AND product.usersID = users.id  
            
            "
;
          
        $res_BE = mysql_query($sql_BE) or die('Sorry, we could not count the number of results' . mysql_error());
        $total_BE = mysql_fetch_assoc($res_BE);
        $total_results_BE = $total_BE['count'];
        $catteller_BE = ceil($total_results_BE);
            
        $result_BE = mysql_query($sql_BE) or die(mysql_error());
        
        
                
                // NIEUW aantal updaten in de database
                mysql_query("UPDATE category SET
                            `catTotalAds_BE` = '$catteller_BE'
                            WHERE categoryID = $categoryID
                "
) or die(mysql_error());
        // END BE advertenties    
        
        // UK Advertenties  

        $sql_UK = "
        
            SELECT count('product.productID') AS count, users.country FROM product, users
            WHERE product.categoryID = $categoryID
            AND users.country = 'UK'  
            AND product.usersID = users.id  
            
            "
;
          

        
        // OTHER Advertenties  
        $sql_OTHER = "
        
                    SELECT count('product.productID') AS count, users.country FROM product, users
                    WHERE product.categoryID = $categoryID
                    
                    AND users.country NOT LIKE 'Nederland'
                    AND users.country NOT LIKE 'Belgie'
                    AND users.country NOT LIKE 'Germany'
                    AND users.country NOT LIKE 'France'
                    AND users.country NOT LIKE 'Spain'
                    AND users.country NOT LIKE 'UK'
                    AND users.country NOT LIKE 'USA'
                    
                    AND product.usersID = users.id  
                    
                    "
;
          
        $res_OTHER = mysql_query($sql_OTHER) or die('Sorry, we could not count the number of results' . mysql_error());
        $total_OTHER = mysql_fetch_assoc($res_OTHER);
        $total_results_OTHER = $total_OTHER['count'];
        $catteller_OTHER = ceil($total_results_OTHER);
            
        $result_OTHER = mysql_query($sql_OTHER) or die(mysql_error());
        
        
                
                // NIEUW aantal updaten in de database
                mysql_query("UPDATE category SET
                            `catTotalAds_OTHER` = '$catteller_OTHER'
                            WHERE categoryID = $categoryID
                "
) or die(mysql_error());
        // END OTHER advertenties
                
        // END AANTAL ADVERTENTIES UPDATEN VAN DE ALL Advertenties in de bepaalde CATEGORY




        ?>



<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['categoryNAME_NL']." (".$row['categoryID'].")"; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_ALL'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_OTHER'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_NL'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_BE'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_UK'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_USA'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_DE'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_FR'].""; ?>

</td>

<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " ".$row['catTotalAds_SE'].""; ?>

</td>
</tr>






Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
} //while afsluiten
  
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

25/05/2012 09:52:19
Quote Anchor link
Haal er gewoon die echo's uit, dat is voldoende.

Die while lus is voor je catagorieen, zodat heel die queries op elke catagorie gedraaid wordt.

Heb je dit script zelf geschreven of van internet geplukt?
 
Michiel v

michiel v

25/05/2012 09:57:04
Quote Anchor link
Zelf geschreven.
 
Chris PHP

Chris PHP

25/05/2012 09:58:47
Quote Anchor link
Maar, dan weet je toch ook wat je while lus doet in dit script?
 
Michiel v

michiel v

25/05/2012 09:59:56
Quote Anchor link
Als ik dan de $rows als onderstaand weegeef dan krijg ik een foutmelding. Moet ik wel de HTML tags gebruiken?



$row['categoryNAME_NL'];
$row['categoryID'];
$row['catTotalAds_ALL'];
$row['catTotalAds_OTHER'];
$row['catTotalAds_NL'];
$row['catTotalAds_BE'];
$row['catTotalAds_UK'];
$row['catTotalAds_USA'];
$row['catTotalAds_DE'];
$row['catTotalAds_FR'];
$row['catTotalAds_SE'];

Toevoeging op 25/05/2012 10:01:21:

jep ik weet dat ik daarmeee de gegevens als een lijst ophaal en daarna weer update in de datebase. Maar dit moet alleen niet zichtbaar gebeuren.
 
Chris PHP

Chris PHP

25/05/2012 10:06:19
Quote Anchor link
Aangezien je mysql_fetch_array gebruikt, wat gebeurt er als je het zo doet?

$row[0];
$row[1];
$row[2];
$row[3];
$row[4];
$row[5];
$row[6];
$row[7];
$row[8];
$row[9];
$row[10];
 
Michiel v

michiel v

25/05/2012 10:12:26
Quote Anchor link
thanks ga het even proberen

Toevoeging op 25/05/2012 10:15:51:

krijg dan de onderstaande foutmelding:

totaalMoreInStockPRICE3.value; var rlength = 2; // The number of decimal places to round to if (rnum > 8191 && rnum < 10485) { rnum = rnum-5000; var newnumber = Math.round(rnum*Math.pow(10,rlength))/Math.pow(10,rlength); newnumber = newnumber+5000; } else { var newnumber = Math.round(rnum*Math.pow(10,rlength))/Math.pow(10,rlength); } totaalMoreInStockPRICE3.value = newnumber; } function validate1(field) { var valid = "0123456789" var ok = "yes"; var temp; for (var i=0; i
 
Chris PHP

Chris PHP

25/05/2012 10:17:58
Quote Anchor link
Uhm......

Er gaat dus iets fout in je script :D
 
Michiel v

michiel v

25/05/2012 10:29:03
Quote Anchor link
ja maar het gekke is dat als ik wel de echo gebruik dan wordt het perfect geupdate naar de database. Vreemd!

Toevoeging op 25/05/2012 10:40:22:

Hoi Chris,

Ik heb het gevonden.Ik had onnodige regels zie voorbeeld: $result_NL = mysql_query($sql_NL) or die(mysql_error());

Bedankt voor je hulp en fijn pinksterweekend!

Groeten,

Michiel
 
Chris PHP

Chris PHP

25/05/2012 10:42:51
Quote Anchor link
@Michiel,

Graag gedaan, jij ook!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.