You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Rick

Rick

09/12/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$sql
= "SELECT id, iduser, bericht, datum, datumbericht
        FROM gastenboek
        ORDER BY datum
        DESC"
;
    
if(!$res = mysql_query($sql)) {
    
    print '<br />Er heeft zich een fout voorgedaan, namelijk de volgende: '.mysql_error();
    
}
else{
     print "Ziehier, ons gastenboek: <br />";

    if ($res >= 1)  
        {

        
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

            laat_berichten_zien($row, $ip);             }
            
            }
else{
        print "<p>Dit gastenboek is nog helemaal leeg!</p>
        <br>Maar jij kan de eerste zijn die hier een bericht schrijft!</br>"
;
    }
}

?>


Ik ben er weer, wederom met een foutmelding waar ik het antwoord niet op kan vinden!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Resource id #7' at line 1


Weet iemand wat er fout is?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 01:59:59
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/12/2007 16:23:00
Quote Anchor link
Waar wordt die fout getriggerd? Dat gebeurt me lijkt me niet op regel 9. Dus ik gok dat het in de functie laat_berichten_zien() gebeurt?
 
- wes  -

- wes -

09/12/2007 16:25:00
Quote Anchor link
je geeft $row mee aan je function. $row is een array. Als je een array als result of echo geeft krijg je resource #7. Trek dus eerst je array uit elkaar voor je er in je function iets mee gaat doen
 
Rick

Rick

09/12/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
trigger_error(mysql_error().'<br />Er heeft zich een fout voorgedaan, namelijk de volgende: '.$sql);
?>
Als ik het zo doe dan?


Hier is m'n functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function laat_berichten_zien($row, $ip) {        
        
    $row['bericht'] = htmlentities($row['bericht']);
    $row['id'];//geheugensteuntje (is van id van bericht!!)
    $row['bericht'] = nl2br($row['bericht']);
    $row['datum'];
    $row['datumbericht'];
    $row['iduser'];    
    $naam_user = mysql_query("SELECT name
                              FROM phpmylogon //ja ik gebruik phpmylogon ;) (wel beetje bewerkt und soo..)
                              WHERE id = '"
.$row['id']."'");
    $status_user = mysql_query("SELECT state
                              FROM phpmylogon
                              WHERE id = '"
.$row['id']."'");
    if($status_user == 1){
        $statusbericht = ' - Administrator';
        }

    
    $msg_id = $row['id'];
    
    echo 'div class="cssgegevens" id="gegevens">
  <div align="left">"'
.$naam_user.'""'.$statusbericht.'" - "'.edit($msg_id, $ip).'" "'.admin_delete($msg_id, $ip).'"
 </div>
</div>
<div class="cssdatum" id="datum" >
  <div align="right">"'
.$row['datum'].'"<br />
    <s>Quote dit bericht</s> </div>
</div>
<div class="cssbericht" id="bericht">"'
.$row['bericht'].'"</div>
<div class="cssdatumbericht" id="datumbericht">"'
.$row['datumbericht'].'"</div>

<body>
</body>
</html>
'
;
}

?>
 
Rick

Rick

09/12/2007 16:29:00
Quote Anchor link
wes schreef op 09.12.2007 16:25:
je geeft $row mee aan je function. $row is een array. Als je een array als result of echo geeft krijg je resource #7. Trek dus eerst je array uit elkaar voor je er in je function iets mee gaat doen


Oke, ik snap het ;)

Bedankt he!;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/12/2007 16:29:00
Quote Anchor link
@Wes: $row is een resultaat van mysql_fetch_array() en dus gewoon een array. Als je deze variabele probeert te echoën zal dat 'Array' opleveren en geen 'Resource id #7'.

En wellicht heeft die functie wel een array als input parameter nodig?

ps.
Quote:
Oke, ik snap het ;)
Weet je dat zeker? Volgens mij klopte het namelijk niet wat wes zei...

pps. Ik zie nog steeds niets waar die foutmelding vandaan zou komen. Werkt je script nu wel dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Aaa Trump

aaa Trump

09/12/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk licht dit aan je query?
 
- wes  -

- wes -

09/12/2007 16:40:00
Quote Anchor link
@blance , je hebt gelijk, ik bedoelde $res uit een mysql_query()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.