Zoekfunctie Database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark H

Mark H

19/01/2012 13:25:07
Quote Anchor link
Hallo PHP hulp,

Ik ben bezig met een zoekfunctie te maken voor gegevens in een database.

als je een tabel hebt met de volgende waarde:

-persoonID
--persoonnaam
--persoonstad

Lukt het me gewoon om te zoeken op naam en stad.
Maar als je bijvoorbeeld twee tabellen gekoppeld hebt met een koppeltabel. en ik wil zoeken of de naam van tabel X voorkomt bij tabel Y.

Dus ik heb een tabel voor de persoon.

-persoonID
--persoonnaam
--persoonstad
--kindID

een tabel voor de kinderen.

-kindID
--kindnaam

en een koppel tabel
-persoonkindID
--persoonID
--kindID

Zo kun je meerdere kinderen aan een persoon koppelen.

Is het mogelijk om een query te schrijven om te zoeken op kindnaam. en dat er dan een print komt van alle personen die met dit kind te maken hebben?

Alvast bedankt voor de moeite!

Groetjes Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 05:20:32
 

19/01/2012 14:43:43
Quote Anchor link
Je zal dan denk ik gewoon een query moeten doen naar het personen en kijken of het ID van het kind aan een ouder is gekoppeld.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2012 15:25:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT c.kindid cid, k.persoonid, p.persoonnaam parent
    FROM koppeltabel k
JOIN
    kindtabel c USING kindid
JOIN
    oudertabel p USING persoonid
WHERE
    c.kindnaam='johnie doe'
 
Mark H

Mark H

22/01/2012 16:39:26
Quote Anchor link
dankjewel voor je antwoord. maar ik kom er nog niet uit.

Kan ik iemand een PM sturen om me te helpen omdat ik liever niet de echte code op het forum plaats. alvast bedankt!
 
Wouter J

Wouter J

22/01/2012 17:41:46
Quote Anchor link
Nee, een forum is bedoelt zodat mensen na jou er ook wat aan hebben. En dat doe je niet door alles via PM te doen.

Haal alle persoonlijke gegevens eruit en plaats de relevante code hier. (waarom zou je het niet willen plaatsen?)
 
Mark H

Mark H

22/01/2012 18:15:12
Quote Anchor link
Iedereen bedankt voor de reacties, het is me gelukt! ik heb het werkend gekregen met de volgende query:
$searchq is de waarde die ingevuld is in een formulier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= 'SELECT *, koppeltabel.persoonID, persoon.persoonnaam, persoon.persoonID
FROM kind
JOIN koppeltabel ON koppeltabel.kindID=kind.kindID
JOIN persoon ON persoon.persoonID=koppeltabel.persoonID
WHERE kindnaam LIKE "'
.$searchq.'%"';
?>
Gewijzigd op 22/01/2012 18:15:53 door Mark H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.