afbeeldingen beveiligen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:22:47
Quote Anchor link
Zomaar eens een vraag die door m'n hoofd schoot... kun je afbeeldingen eigenlijk 100% beveiligen? Maar dan op zo'n manier dat de ene persoon de afbeelding wel kan zien en de andere niet?

Denk bijvoorbeeld aan een profielen website. De leden moeten wel hun eigen fotoalbum kunnen inzien, maar niet dat van een ander. Maar om een afbeelding te tonen moet deze ergens in een publieke map staan. Als je de juiste url van zo'n afbeelding weet dan kun je deze toch altijd opvragen? Uiteraard kun je het de gebruiker lastiger maken door moeilijke urls te gebruiken www.site.nl/album/234WFED/foto/asda3443adfna3j4a4rjadf343.jpg maar het feit blijft dat als persoon A de url van een foto van persoon B kent, dat persoon A dan de foto van persoon B kan zien. Toch?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 09:30:08
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2011 12:28:42
Quote Anchor link
Ja, je kan nooit een afbeelding 'onzichtbaar' maken. Zodra je iets op het web zet is het altijd beschikbaar voor een ander.
 
Rolf -

Rolf -

28/05/2011 12:30:05
Quote Anchor link
Heeft dit niet met chmod te maken? Dat je een map zo kunt beveiligen dat alleen php erbij kan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:34:24
Quote Anchor link
Geen idee? Maar het moet toch op het scherm getoond worden... als dat bij persoon A kan dan kan het bij persoon B ook zou je zeggen.
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 12:53:04
Quote Anchor link
100% geld voor niets op het internet.

Maar achter een inlog kan je natuurlijk wel maken wat jij wilt.
Je werkt dan niet met de echte img urls maar met een (random) gegenereerde code voor die img.
In de persoonlijk beveiligde paginas , kun je dan aan de hand van die code controleren of dat inderdaad een 'eigen' img is en dan die tonen.

En dat tonen doe je dat (bv) vanuit een php pagina met een img header

Misschien is bovenste helemaal niet nodig, alleen de img via php bestand weergeven met juiste header. Php kan bij die map Maar voor alle externe aanvragen zet je die map dicht met htaccess ! Klaar ! Koud kunstje !
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:58:56
Quote Anchor link
Ah oke... maar dan haal je dus altijd de img via php op? En moeten de images dan wel in een publieke map staan, of mogen ze ook in een afgeschermde map staan die niet via je browser bereikbaar is?

Hoe zou zo'n url volgens jou eruit (kunnen) zien?
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 13:16:38
Quote Anchor link
Sorry, ben daar laatste maanden niet mee bezig geweest...
Ik ga het niet voor je maken.

Wat ik nog ongeveer herinner, even snel..

tonen img inde met sessions beveiligde omgeving:
<img src="foto.php?code=xyx" >


en die foto.php pagina is ongeveer (details weet ik echt nu even niet)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

header ( img/jpeg .....

$flink=openjpg('fotomap/'.'xyz.jpeg       // php kan WEL bij fotomap !!

en dan de img data outputten....

?>


sorry, het is erg weet dat ff niet, dit kun je dus echt niet zo gebruiken, maar voor het idee ben je heel eind. Zoek op iets van "image php output GD ..."

succes
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:21:16
Quote Anchor link
ah oke... thanks voor het idee... maar ik denk dat dat wel een belasting voor de server is, omdat ieder plaatje dan door php gerenderd moet worden... of zou dat wel meevallen?
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 13:32:42
Quote Anchor link
Dat valt wel mee, php/GD schuift het blok data gewoon door..
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

28/05/2011 13:33:00
Quote Anchor link
Je zou altijd de foto's kunnen opslaan in een database. Dat kan je uitlezen via php. Zo zijn je foto's 100% afgeschermd voor ongenodigden. Het enige nadeel is dat je databases uitzonderlijk groot worden.

Miscchien valt er nog wel iets slims met htaccess te bedenken?

Wat je ook zou kunnen doen is om de urls nooit openbaar te maken. Je zou een afbeelding kunnen opvragen als: img.php?img=fsadfsa9874892hj324 (zoals roland aangaf), en een string in een session var opslaan. Met een slim algoritme kan je dan de foto opvragen die ergens in een map staat. Niemand weet deze map behalve het systeem zelf. Dit wordt namelijk ook random aangemaakt door het systeem.
Hier bereik je dan eigenlijk mee dat tijdens elke sessie een andere code om de afbeelding op te vragen nodig is. Je kan de foto dan ook niet naar mensen doorsturen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:51:08
Quote Anchor link
Oke, ik snap wat je bedoelt, maar wat bedoel je met "Niemand weet deze map behalve het systeem zelf. Dit wordt namelijk ook random aangemaakt door het systeem." Je kan toch geen random map aanmaken? Daar staan de foto's dan toch niet in? Wat bedoel je precies?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

28/05/2011 13:52:54
Quote Anchor link
Die foto's die de gebruikers uploaden die worden (neem ik aan) met een scriptje geupload. Het pad naar die map, en de bestandsnaam, kunnen automatisch (en dan willekeurig) worden gegenereerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:54:43
Quote Anchor link
ah zo bedoel je.. oke :)

Het gaat hier puur om een fictief geval, ik ben niet met zo'n site bezog, maar vroeg me af hoe zoiets werkt. Wat jij zegt is inderdaad een goede.. maar als ik het goed begrijp kun je de foto's dus ook in een map zetten die een map hoger ligt dan de www map?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:11:22
Quote Anchor link
Hallo,

Uit het bovengenoemde blijkt dat je foto's op het privé deel van een server kunt zetten en via header toch gewoon kunt tonen. Hartstikke mooi, want op die manier staan privé foto's veilig. Maar nu vraag ik me eigenlijk af of zoiets ook met filmpjes kan. Kun je die ook buiten de www map plaatsen en toch gewoon afspelen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:21:04
Quote Anchor link
Waar is die GD-bewerking voor nodig? Ga je de foto resizen of watermarken?
Nee, dan kan je ook readfile() gebruiken.

Het spreek zich voor zich dat je foto's niet kan beveiligen tegen downloaden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:26:13
Quote Anchor link
"Het spreek zich voor zich dat je foto's niet kan beveiligen tegen downloaden"

Dit kan toch wel als ze buiten de www map staan? Iemand die is ingelogd kan alleen z'n eigen foto's zien en niet die van iemand anders? Zie bijvoorbeeld de opmerking van Joris hierboven?

Maar mijn vraag is dus of je ook filmpjes die niet in de www map staan kunt afspelen (of downloaden)?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

13/06/2011 23:31:25
Quote Anchor link
Afbeeldingen op het internet zijn Altijd te downloaden..
dit geld ook voor filmpjes en zo goed als alles wat op internet staat is te downloaden of te bekijken...

Als iets te bekijken of te luisteren is, is het zo goed als altijd te downloaden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:31:53
Quote Anchor link
Foto's die buiten de www-dir staan kunnen niet door Apache geserveerd worden. Als je de foto's buiten de map zet kan je deze met readfile() ophalen nadat je bijv. de rechten gecontroleerd hebt (ben je vriend van x, mag je die foto ophalen etc....

Eventueel kan je met mod_rewrite nog de URL een beetje aanpassen tot een normale image URL.
Gewijzigd op 13/06/2011 23:32:50 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:36:35
Quote Anchor link
@Aar: oke... maar kan dat alleen met foto's of ook met filmpjes?

@Marco: als je ze kunt zien kun je ze downloaden, maar als ik zorg dat jij ze niet kunt zien, dan kun je ze ook niet downloaden :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:42:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/06/2011 23:36:35:
@Aar: oke... maar kan dat alleen met foto's of ook met filmpjes?

We hebben het altijd over bestanden, dus of het foto's filmpjes of weet ik veel wat zijn...

Quote:
@Marco: als je ze kunt zien kun je ze downloaden, maar als ik zorg dat jij ze niet kunt zien, dan kun je ze ook niet downloaden :)

Totdat iemand die wel de foto mag bekijken de foto gaat downloaden en op internet gaat verspreiden. Maar goed, dit houd je gewoon niet tegen :P
Gewijzigd op 13/06/2011 23:44:09 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:45:26
Quote Anchor link
Oke, maar stel ik heb een ledensite... denk bijvoorbeeld aan facebook. Kan het dan zo zijn dat je een filmpje upload. Dit filmpe wordt dan buiten de www map gezet. En kun je dan toch dit fimpje gewoon in je browser bekijken? (gaa mij niet zozeer om het HOE maar meer om het OF)
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.