ajax browser laatste history ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:32:27
Quote Anchor link
Ik ben wat aan het spelen met AJAX maar snap er helaas nog weinig van.
Ik wil de laatste history url die de browser opslaat ophalen via AJAX en deze dan plaatsen in een string.

maar wat ik me nu al afvraag is hoe kan ik zien wat er in window.history zit bijvoorbeeld.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 12:37:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:36:44
Quote Anchor link
Waarom zou je AJAX hiervoor gebruiken?
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:39:31
Quote Anchor link
Ja ik wou het met PHP doen maar dan moet je de reffer gebruiken en die is niet altijd gevuld.
Maar als je een ander idee hebt ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:43:05
Quote Anchor link
window.history.previous.href

Dit kan je wel inderdaad met AJAX doorsluizen naar PHP.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 11:04:10
Quote Anchor link
okeej maar hoe zet ik dit dan in een string naar bijvoorbeeld

$window_history = window.history.previous.href;

Ik snap gewoon iets te weinig van ajax en gaat me denk ik te veel tijd kosten dit helemaal uit te pluizen dus zou er mee geholpen zijn.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 11:35:12
Quote Anchor link
window.history.previous.href werkt niet bij mij.

Maar laat me dat ander ding beantwoorden.
Hier is een voorbeeld van Ajax, met post data.
Dit kan je zelf al eens uittesten en wat mee spelen.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  // var browser_history = window.history.previous.href;
  var username  = 'Ray';
  var surname   = 'Davies';
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    'ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
      voornaam: username,
      naam:     surname
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>


ajax.php (steek die in de zelfde map als index.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // de echo die we hier doen, is de boodschap die javascript terug krijgt
  echo 'Hallo ' . $_POST['voornaam'] .' ' . $_POST['naam'] .', dit is een bericht dat we vanuit de server terug naar javascript tonen: ';
}

?>
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 13:11:34
Quote Anchor link
dank u ga hier eens meespelen.

Toevoeging op 04/12/2013 14:37:21:

Eigelijk doet deze niet precies wat ik wil.
Ik wil eigenlijk alleen de url hebben van de vorige pagina nu spring hij erheen.

Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  var browser_history = window.history.go(-1);
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    '../test/ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
        server:     browser_history
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 15:33:54
Quote Anchor link
Het success-event lijkt me dan verder niet echt nodig. Je kan het wel vervangen door een ajaxError event, als je het nodig vindt om fouten op te vangen.

in plaats van message kan je dan jqXHR,textStatus,errorThrown gebruiken om de gemaakte fouten op te vragen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 16:03:58
Quote Anchor link
Wat zou kunnen werken:
Maak van lijn 10:

server: document.referrer

Het is niet helemaal het zelfde.
referrer is bedoeld om te weten of de gebruiker op een andere site een link heeft gevonden naar jouw site (en heeft geklikt).
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 18:21:13
Quote Anchor link
Dat van de reffer is het zelfd als hoe ik het met PHP kan doen.
Ik ben eigenlijk op zoek naar de URL die de terug knop van de browser zelf gebruikt.
Dit halen ze uit de geschiedenis alleen hoe kom ik nu aan die url vraag ik me af.
Heb met php al van alles getest maar krijg niet wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 19:43:18
Quote Anchor link
Het lijkt vrij logisch dat het zou moeten kunnen, echter zitten daar privacy-bezwaren aan.
Vroeger had het misschien nog gekund met: window.history.href.

Maar nu lees ik dit in de docs van Mozilla over het history-object().
Quote:
For security reasons the History object doesn't allow the non-privileged code to access the URLs of other pages in the session history, but it does allow it to navigate the session history.

Doorsturen kan nog wel, maar er is geen toegang meer mogelijk tot de URL's in de browsersessie.
Enige middel is nog $_SERVER['HTTP_REFERER'] die overigens niet 100% betrouwbaar is.
Gewijzigd op 04/12/2013 19:43:37 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.