Automatisch invullen tekstvelden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 12:50:32
Quote Anchor link
Ik heb gezocht op Google maar heb niets kunnen vinden wat mij kon helpen. Waarschijnlijk gebruik ik de verkeerde termen of iets dergelijks.
Kunnen jullie mij helpen aan wat links of scripts?

Het gaat om het volgende:
Ik heb een pagina waarop ik bedrijfsgegevens in tekstvelden (input) kan invullen. Dus naam, straat etc... NAW
In een Database heb ik al NAW gegevens van bedrijven staan.

Nu heb ik het zo gemaakt dat als ik in een tekstveld type er automatisch resultaten uit mijn database weergegeven worden. Maar nu wil ik dat als ik dan op een gevonden bedrijfsnaam klik, de naw gegevens komen te staan in de bijhorende input velden.

Wie helpt mij op weg?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 14:51:51
 

21/01/2015 12:59:58
Quote Anchor link
Jquery!
Hiermee zal je de gegevens die je hebt gevonden hebt in de velden moeten plaatsen.
 
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Lukt dat alleen met Jquery?
Is er geen andere methode?
 

21/01/2015 15:04:28
Quote Anchor link
Het is een actie die gedaan zal moeten worden als de pagina al geladen is.
De DOM manipuleren/wijzigen kan alleen gedaan worden met JavaScript.

Er zijn frameworks die allerlei handige elementen hebben om de zaak sneller en met minder code tot het gewenste resultaat is behaald.
Een aantal voorbeelden zijn;
- jquery
- mootools
- angularjs

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_JavaScript_frameworks
 
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 16:19:57
Quote Anchor link
Ik weet dat ik daar javascript voor nodig heb.
Maar zou het liever zelf maken in Javascript dan bv gebruik te maken van query ed.
Vandaar dat ik het zocht op google maar helaas niet kon vinden...
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2015 16:37:49
Quote Anchor link
Je hebt een formulier met NAW gegevens.
Daarin zit een select waarmee je een ander bedrijf kan selecteren.
Als je een ander bedrijf selecteerd wi je dat het hele formulier andere NAW krijgt?

Dat kan dan toch met een onchange() waarmee je de pagina ververst en dan de nieuwe gegevens gebruikt waarvan het id in de select zit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 16:42:13
Quote Anchor link
Voor het jQuery framework kan je de jQueryUI-autocomplete gebruiken.
http://jqueryui.com/autocomplete/

In het het 'select:'-event kan je dan aangeven dat de waarde wordt gebruikt als value van je textveld;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
select: function(event,ui) {
    $("#naw").val(ui.item.value);
}
 
Wouter J

Wouter J

21/01/2015 16:43:00
Quote Anchor link
Wat een onzin om hier meteen met jQuery te gaan antwoorden. Het is hetzelfde om elke PHP vraag met "Laravel" te beantwoorden...

jQuery is gewoon JavaScript dus alles wat jQuery kan kan ook met JavaScript.




Sander, uit je vraag begrijp ik dat de auto complete al gelukt is? Nu wil je dus nog dat je gegevens over een bedrijf in een bepaald element plaatst. In dat geval zou ik kijken naar de change or keyup event van een input veld. De eerste wordt uitgevoerd wanneer een text field veranderd wordt (en daarna unfocused wordt) en de tweede wordt uitgevoerd wanneer je iets hebt getypt (nadat je hebt getypt, want je key is al weer omhoog gekomen).

Vervolgens kun je dan met this.value de waarde van het input veld opvragen. Deze kun je dan gebruiken om het in een ander element te tonen. Het wordt dan iets als:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var dataBox = document.querySelector('#js-company-data');
var companyData = {
    someCompany: { name: 'Some Company', address: 'John Doestraat 12, Eindhoven' },
    // ...
};

document.querySelector('#js-company-field').addEventListener('change', function (e) {

    if (!companyData[this.value]) {
        return; // company niet gevonden, stop de functie. Hier kan een error getoond worden
    }

    var data = companyData[this.value];

    dataBox.innerHTML  = '<h1>' + data.name + '</h1>';
    dataBox.innerHTML += '<p>Adres: ' + data.address + '</p>';

});
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 16:49:13
Quote Anchor link
Vergeet dat dat jQuery een makkelijk framework is waar tegenwoordig veel mensen in opstappen. Vooral met jQueryUI heb je enkele toffe functies meer die wat leuke visuele effecten hebben (sliders, autocomplete). Dus zo een onzin vind ik het niet. De vergelijking met een MVC-framework vind ik ook behoorlijk overdreven.


Misschien is het in de ogen van sommige mensen behoorlijk overbodig, maar het bespaart wel een code.
Gewijzigd op 21/01/2015 16:58:36 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

21/01/2015 23:25:38
Quote Anchor link
Laat ik het zo zeggen, een reactie met als enige content: 'jQuery, daar moet je dan iets in doen!' op een JavaScript vraag is even onzinnig als een reactie "Laravel en dan wat puzzelen" op een PHP vraag. Tegenwoordig lijkt het wel dat jQuery een soort van eigen taal begint te worden, dat komt vooral omdat beginners (zelfs als ze vragen om een plain JS antwoord) gewoon jQuery naar hun toe gegooid krijgen en eigenlijk niet weten dat het gewoon JavaScript is (en dan ook nog een niet mooie wrapper, maar dat is persoonlijk ;).

Tevens had het hier niet veel bespaart:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var $dataBox = $('#js-company-data');
var companyData = {
    someCompany: ...,
    // ...
};

$('#js-company-field').on('change', function (e) {

    if (!companyData[$(this).val()]) {
        return;
    }


    var data = companyData[$(this).val()];

    var html = '<h1>' + data.name + '</h1>';
    html += '<p>Adres: ' + data.address + '</p>';

    $dataBox.html(html);
});


En dan zie je ook dat we (a) 2 onnodige extra functie calls hebben voor het opvragen van een property en (b) een extra variabele hebben moeten aanmaken.

Maar goed, we gaan een beetje off-topic. Ik hoop dat de TS de antwoorden er uit kan halen.
 
Sander Z

Sander Z

22/01/2015 09:35:54
Quote Anchor link
Thanks Wouter!
Ik ga eens even kijken wat ik met je antwoord kan. Ik laat nog wel wat horen.

Over het Jquery verhaal:
Ikzelf vind inderdaad ook dat voor een klein beetje script niet direct zoiets als jquery gebruikt hoeft te gaan worden. Vandaar dat ik ook op zoek was naar de JS.
Kijk als ik vele taken en zaken geregeld wil hebben met JS dan wordt jquery een natuurlijk een optie. Maar niet voor 1 stukje code.

Verder wilde ik ook juist JS en zelf programmeren om JS beter te gaan begrijpen. Stukje persoonlijke ontwikkeling. ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2015 09:48:39
Quote Anchor link
Ik las dit:
[/quote]Nu heb ik het zo gemaakt dat als ik in een tekstveld type er automatisch resultaten uit mijn database weergegeven worden.[/quote]
Ik ging er automatisch vanuit dat het om een AutoComplete zou gaan, en vaak wordt hier jQueryUI voor gebruikt.

In ieder geval mijn excuses voor het onnodige 'aanvallen' met jQuery ;-)
 
Sander Z

Sander Z

22/01/2015 11:26:58
Quote Anchor link
Oh nee geen excuses!
Jouw interpretatie was voor jou correct en leek een legitiem antwoord. Ik wilde wat anders. En dat heb ik daarna ook aangegeven.
Dus jouw reactie met jQuery was niet verkeerd. Was alleen niet wat ik wilde ;)

Ik heb verder niets tegen jQuery. Maar om mijn eigen kennis te vergroten wilde ik per se JS.

Toevoeging op 22/01/2015 16:49:55:

Ik loop nog een beetje te stoeien met je code.

Misschien nog even wat toelichting vanaf mijn zijde:

Ik heb een textveld. Zodra ik hier in typ wordt er dus gezocht in mijn Database. Alle resultaten worden dan als <li> onder het textveld opgebouwd. Zodra ik het resultaat (bedrijf) zie welke ik wil gebruiken klik ik op de <li>. Zodra ik op de <li> klik wil ik dus dat de andere textvelden gevuld worden...

Toevoeging op 22/01/2015 17:28:17:

Ik heb het werkend gekregen.
Ik zal ook ff toelichten hoe.

Zoals hierboven beschreven krijg ik bij het zoeken 1 of meerdere <li> te zien. Per <li> staat een onclick. Deze roept een functie aan en geeft alle NAW gegevens mee.
De functie ontvangt dus alle gegevens en die schrijft de value waarde van de input velden over. En dat werkt dus :D
Gewijzigd op 22/01/2015 17:29:02 door Sander Z
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.