berichten afkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 19:46:00
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen, ben nog beginneling met PHP. Ik wil graag dat een bericht ingekort wordt tot een bepaald aantal tekens, en dan een lees meer >> naar het hele bericht.
Tot nu toe heb ik deze zin:

$rij = nl2br(substr($rij, 0, 800));
echo "<a href='leesNieuws.php?id= ".$rij[id]."' class='leesnieuws'> lees&nbsp;&raquo;</a>";

hij laat het bericht zien en verwijsd ook naar het juiste bronbericht, maar ik wil niet het hele bericht, maar alleen de eerste regels... wie kan me helpen...
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 19:30:38
 
Bo az

Bo az

05/07/2006 19:48:00
Quote Anchor link
substr($rij, 0, 800)

die 800 is het aantal tekens dat je te zien krijgt, maak daar bv. 100 van oid.
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 19:49:00
Quote Anchor link
ja maar hij laat nog veel meer dan 800 tekens zien...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2006 19:49:00
Quote Anchor link
Hoi Hanneke,

maakt het nog uit hoe het bericht afgebroken wordt? Ik neem aan dat je niet midden in een woordt wilt stoppen?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/07/2006 19:50:00
Quote Anchor link
@Boaz

Die code had die al

@hanneke

Je gebruikt bij $rij die substr() regel, terwijl je (zo te zien) ook $rij gebruikt voor de gegevens uit je database.
Met die substr() ben je al op de goede weg..
 
Bo az

Bo az

05/07/2006 19:51:00
Quote Anchor link
hanneke:
ja maar hij laat nog veel meer dan 800 tekens zien...


Waarschijlijk omdat $rij een array is, neem bv. $rij['bericht']
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 19:51:00
Quote Anchor link
oja helemaal niet aan gedacht... Wel fijn dat er zo snel gereageerd wordt!
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 19:57:00
Quote Anchor link
hmm werkt nog niet
ik had $rij["bericht"] er al in staan,
heb het nu zo staan:

$rij = nl2br(substr($rij, 0, 800));
echo $rij["bericht"];
echo "<a href='leesNieuws.php?id= ".$rij[id]."' class='leesnieuws'> lees&nbsp;&raquo;</a>";

maar krijg ik dit als uitkomst:

Test - 27 juni 2006A lees »

Bij de A hoort het bericht te staan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2006 19:58:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $tekst
= 'The quick brown fox jumped over the lazy dog.'; // voorbeeldtekst
    $kort = substr ($tekst, 0, 20); // neem de eerste 20 tekens
    $laatste_spatie = strrpos ($kort, ' '); // zoek binnen de eerste 20 tekens naar de laatste spatie
    $kort = substr ($kort, 0, $laatste_spatie); // snij de string af tot die laatste spatie
    echo $kort; // geef de string weer
?>
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 20:03:00
Quote Anchor link
Die doet het iniedergeval, nu nog toepassen in mijn scriptje
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/07/2006 20:05:00
Quote Anchor link
$rij = nl2br(substr($rij, 0, 800));

Deze regel:

$bericht = nl2br(substr($rij['bericht'], 0, 800));
echo $bericht;
echo "<a href='leesNieuws.php?id= ".$rij[id]."' class='leesnieuws'> lees&nbsp;&raquo;</a>";
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 20:08:00
Quote Anchor link
HIJ DOET HET
jeujj
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2006 20:09:00
Quote Anchor link
hanneke:
Die doet het iniedergeval, nu nog toepassen in mijn scriptje


Je zou er een functie van kunnen maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    function korte_tekst ($txt, $max_tekens) {
        $kort = substr ($txt, 0, $max_tekens);
        $laatste_spatie = strrpos ($kort, ' ');
        return (substr ($kort, 0, $laatste_spatie));
    }

?>

In jouw script zou je dan kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $kort_bericht
= korte_tekst ($bericht, 800);
?>

en het resultaat op je pagina echoën met een "lees meer" link er achter.
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 20:12:00
Quote Anchor link
Dat is ook interresant, dat ga ik ook nog proberen! Ben allang blij dat hij het doet, er zit alleen nog een probleempje, hij laat alle berichten in een array zien en dan helemaal onderaan >>lees meer, terwijl dit onder elk berichtje zou moeten komen te staan...
Wel geweldig dat jullie me zo helpen, ik begin net met PHP vind het heel leuk, maar frustrerend als je een dag op jezelfde code aan het staren bent...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Hoe ziet de code er uit waarmee je je berichten uit de database haalt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/07/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
=mysql_query("hier is je query");
while($rij=mysql_fetch_array($sql)){
  $bericht = nl2br(substr($rij['bericht'], 0, 800));
  echo $bericht;
  echo "<a href='leesNieuws.php?id= ".$rij[id]."' class='leesnieuws'> lees&nbsp;&raquo;</a>";
  }

?>
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 20:17:00
Quote Anchor link
echo "<a href='leesNieuws.php?id= ".$rij[id]."' class='leesnieuws'> lees&nbsp;&raquo;</a><hr>";

zo, dus:

bericht
>>lees meer
<hr>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2006 20:22:00
Quote Anchor link
ALTIJD aan foutafhandeling doen in queries:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
    $sql
= "
        SELECT id, titel, tekst
        FROM berichten
        ORDER BY datum DESC
        "
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        trigger_error (mysql_errno () . ': ' . mysql_error ());
    }

    else {
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            $korte_tekst = korte_tekst ($row['tekst'], 800); // gebruik hier de functie uit mijn vorige post
            echo '<p>' . $row['titel'] . '</p>';
            echo '<p>' . $korte_tekst . '</p>';
            echo '<p><a href="#">Lees meer...</a></p>';
        }
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2006 20:26:00
Quote Anchor link
@Jan: Waarom stop je het eerst in een $var? Dat is toch niet nodig.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $sql
= "
        SELECT id, titel, tekst
        FROM berichten
        ORDER BY datum DESC
        "
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        trigger_error (mysql_errno () . ': ' . mysql_error ());
    }

    else {
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            echo '<p>' . $row['titel'] . '</p>';
            echo '<p>' . korte_tekst($row['tekst'], 800) . '</p>';
            echo '<p><a href="#">Lees meer...</a></p>';
        }
    }

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2006 20:28:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk. Goeie correctie.
 
Hanneke Jansen

hanneke Jansen

05/07/2006 21:05:00
Quote Anchor link
maar in deze code wordt niet op id geselecteerd
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.