Datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »
Henk

Henk

13/08/2007 00:21:00
Quote Anchor link
Ik heb een timestamp, en nu wil ik graag een resultaat als:nu net3 uur geledengisteravondvorige week dinsdag2 jaar geleden...Ik ben al een tijd aan het denken, maar ik heb geen idee hoe ik hieraan moet beginnen. Hoe maak ik dit?

Bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 17:21:19
 
Frank -

Frank -

13/08/2007 01:51:00
Quote Anchor link
Waar komt deze timestamp vandaan? Uit een database? Zo ja, waarom gebruik je dan niet gewoon een DATETIME, dan kun je met een hele berg eenvoudige datum- tijdfuncties aan de slag om bovenstaande opgaves uit te rekenen.

Met de juiste intervallen heb je dit in 5 minuten voor elkaar.
 
Henk

Henk

13/08/2007 11:05:00
Quote Anchor link
Oké, dan heb ik een datetime. Welke hele berg datum- en tijdfuncties heb ik dan allemaal nodig? Met SQL ben ik al helemaal niet zo goed.

Alvast bedankt
 
- wes  -

- wes -

13/08/2007 11:07:00
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/08/2007 11:09:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar deze tutorial. Daar leg ik het gebruik van datum/tijd functies in MySQL uitgebreid uit...
 
Henk

Henk

13/08/2007 11:36:00
Quote Anchor link
@Blanche: dat is dus dezelfde (je eigen) tutorial :-P Maar volgens mij zit er een foutje bij voorbeeld 22 op lijn 26, maar dat terzijde.

@Wes: bedankt. Ik snap DATE_FORMAT(), HOUR(), DAY(), MINUTE(), DATEDIFF(), DATE_ADD() en DATE_SUB () allemaal wel, maar ik weet niet hoe ik die toe moet passen om het resultaat te krijgen wat ik wens.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/08/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Quote:
@Blanche: dat is dus dezelfde (je eigen) tutorial :-P Maar volgens mij zit er een foutje bij voorbeeld 22 op lijn 26, maar dat terzijde.
Ja dat klopt, maar daarin staat wel duidelijk beschreven hoe je met de datum/tijd functies van MySQL werkt. Het lijkt me dat je met voorbeelden 13 t/m 19 een heel eind moet kunnen komen...

ps. Foutje hersteld. Tnx.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

13/08/2007 11:42:00
Quote Anchor link
je moet DATEDIFF/DATE_SUB en INTERVAL gebruiken

Quote:
Here is an example that uses date functions. The following query selects all rows with a date_col value from within the last 30 days:

mysql> SELECT something FROM tbl_name
-> WHERE DATE_SUB(CURDATE(),INTERVAL 30 DAY) <= date_col;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Henk

Henk

13/08/2007 11:53:00
Quote Anchor link
Zou het dan zoiets moeten worden?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    tijd
FROM
    topics
WHERE
    tijdstip BETWEEN '2007-08-12 18:00:00' AND '2007-07-12 23:00:00'
AND
    topic_id = 3892
En als die query dan een rij oplevert, dan weet je dat je met "gisteravond" te maken hebt.

Dit lijkt me niet heel ver van de meest omslachtigste manier.

Ik weet echter ook niet hoe ik dit anders aan kan pakken.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/08/2007 12:26:00
Quote Anchor link
Wat wil je precies ophalen? Topics die gisteravond geplaatst zijn?

De manier die je nu gebruikt werkt wel, alleen geef je de tijd absoluut op. Dat betekent dat deze query alleen vandaag geldig is en morgen niet meer...

Je pakt direct een vrij lastige query omdat 'gisteravond' een vrij ruim begrip is. Je bedoelt dan de periode op de vorige dag tussen 6 en 12 's avonds? Dynamisch zou het dan zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    tijd
FROM
    topics
WHERE
    TIME(datumtijdveld) BETWEEN '18:00:00' AND '23:59:59'
AND
    DATE(datumtijdveld) = DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 DAY)
 
Henk

Henk

13/08/2007 13:16:00
Quote Anchor link
Excuses, ik heb jullie verkeerd laten denken. Wat ik wil is de tijd van een bericht ophalen. Hoe wil ik de tijd weergegeven hebben? Wel, met bijvoorbeeld deze resultatennu net3 uur geledenvannacht / afgelopen nachtgisteravondvorige week dinsdag2 jaar geleden...En gisteravond is dan inderdaad de vorige dag tussen 18:00 en 23:59. Ik zou hierbij denken aan heel veel ifjes, en niet aan date_format, date_sub, between, ... enz.

Ik hoop dat jullie het nu wel snappen :)
Edit:
Trouwens: ik heb een timestamp (krijg ik binnen via de constructor van mn datum object). Maar ik kan ook MySQL wel gebruiken "desnoods".
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
Frank -

Frank -

13/08/2007 13:16:00
Quote Anchor link
@Blanche: De BETWEEN is niet nodig, zolang de tijd > 18:00 uur is en de datum van gisteren, dan zit je al goed. Na middernacht is het namelijk geen gisteren meer, maar vandaag... ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/08/2007 23:04:00
Quote Anchor link
@Frank: daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in :)

@Henk: je wilt dus bij ieder bericht de tijd weergeven als een soort label? Dan zul je dus voor alle mogelijk verschillende tijdsintervallen een label aan moeten maken, en dan zul je inderdaad met veel if/elseif/elsejes moeten werken...

Of begrijp ik je nu verkeerd?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.