email zenden lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacco Walraven

Jacco Walraven

14/07/2018 19:51:26
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb een probleem met het zenden van email via een php server.
Ik heb de volgende code bij 2 verschillende (gratis) php servers geprobeerd, maar ik ontvang niet de email.
Iemand een idee waar het aan kan liggen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    mail("[email protected]","It worked when you can read this","Some message text");
    echo("<h1>I hope you recieve mail</h1>");
    ?>



<h1>I hope you recieve mail</h1> wordt wel terug gegeven.

Ligt dit aan de host (omdat het gratis is?)

Of ligt het aan mijn provider (zeelandnet)

Ik heb deze vragen ook op fora van de desbetreffende hostings gezet, maar (nog) geen reactie ontvangen

Het gaat om 000webhost en epizy.


Alle sugesties zijn welkom.

Groetjes Jacco.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 14:13:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2018 20:57:30
Quote Anchor link
Staat error_reporting en display_errors aan? Een if-else statement raad ik altijd aan om zeker te weten of de functie de mail aan de mailserver heeft afgeleverd. Maar dat geeft geen garantie dat de mail aankomt.

Het is lastig te herleiden waar het misgaat.
Ikzelf raad altijd PHPmailer aan. Die kan je zelf flexibel instellen op SMTP-servers of die van gMail. Met de debug-modus aan kan je dan in ieder geval zien of de mailserver het geaccepteerd heeft, en zo niet, wat er aan de hand is.
Gewijzigd op 14/07/2018 20:58:36 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/07/2018 20:59:32
Quote Anchor link
Meestal ligt het aan de gratis host. Die willen voorkomen dat ze voor SPAM worden ge(mis)bruikt, dus dan helaas-pindakaas: geen mail().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2018 21:04:35
Quote Anchor link
https://www.000webhost.com/forum/t/if-you-are-having-mail-problems-read-this/71658

Kan dus wel, maar kijk eerst eens in het controle paneel.
Gewijzigd op 14/07/2018 21:05:50 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

14/07/2018 21:16:03
Quote Anchor link
hmmzz stats zien er vreemd uit. Volgens die stats heb ik 104% van mijn email sending verbruikt, wat me sterk lijkt want ik heb nooit meer dan 10x geprobeerd de mail te zenden.
Ik zal eens in de gaten gaan houden of het morgen weer op 0 staat, en van daaruit kijk ik verder.
Houd jullie op de hoogte.
Bedankt voor het meedenken allemaal.

Toevoeging op 15/07/2018 20:16:50:

Beste,

Vandaag weer gekeken, en volgens de stats kan ik weer e-mails zenden.
Ook na alle steps te hebben doorlopen in de link van Arïen ontvang ik nog steeds geen e-mail.

https://www.000webhost.com/forum/t/problem-sending-e-mail/130147/5

Bovenstaand de link naar het forum van 000webhost waar ik de vraag ook heb neergelegd.

Als iemand nog een idee heeft hoor ik het graag. :)
 
Jan te Pas

Jan te Pas

16/07/2018 10:09:34
Quote Anchor link
Ligt het wellicht aan dat je geen 'header' meestuurt? Ik zie een to: maar geen from:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<html>
  
   <head>
      <title>Sending HTML email using PHP</title>
   </head>
  
   <body>
      
      <?php
         $to
= "[email protected]";
         $subject = "This is subject";
        
         $message = "<b>This is HTML message.</b>";
         $message .= "<h1>This is headline.</h1>";
        
         $header = "From:[email protected] \r\n";
         $header .= "Cc:[email protected] \r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
         $header .= "Content-type: text/html\r\n";
        
         $retval = mail ($to,$subject,$message,$header);
        
         if( $retval == true ) {
            echo "Message sent successfully...";
         }
else {
            echo "Message could not be sent...";
         }

      ?>

      
   </body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 10:20:53
Quote Anchor link
http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders kan je het best gebruiken.
Gewijzigd op 16/07/2018 10:21:29 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 11:51:47
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties,

Ik heb 2 aanvullingen voor nu:

Onderstaande mail heb ik gekregen van mijn provider (zeelandnet):
Quote:
Geachte heer Walraven,

U heeft een vraag gesteld over e-mailaflevering via een webformulier hiervoor zijn meer details nodig. Zeelandnet heeft afgelopen halfjaar verschillende technische maatregelen getroffen om spam en phishing e-mails het hoofd te bieden.
Wij verplichten nu authenticatie voor verzending via Zeelandnet mailserver van buiten het Zeelandnet netwerk. Ook hebben wij SPF ingesteld waardoor er strengere regels zijn voor afzenders. Voldoet een e-mail niet naar aanleiding van SPF controle dan kan deze niet worden afgeleverd.

Om uw probleem nader te onderzoeken verneem ik graag de technische details van het probleem. Het liefst de foutmelding die u retour heeft gehad heeft u geen foutmelding dan verneem ik graag het verzendende e-mailadres aanvullend met waar vandaan de e-mail wordt verzonden(mailserver naam en IP-adres.

Met vriendelijke groet,


Security Specialist
DELTA Abuse
Network Security Operations Center


Dus hier vanuit gaande kunnen we denk ik wel zeggen dat Zeelandnet die mails tegenhoud iv.m. fishing/spam en dat soort dingen. Alleen snap ik weinig van de termen die erin staan......
Gewijzigd op 16/07/2018 11:52:24 door Jacco Walraven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 12:01:11
Quote Anchor link
Quote:
Wij verplichten nu authenticatie voor verzending via Zeelandnet mailserver van buiten het Zeelandnet netwerk

Je mailt toch via de mailserver van 000webhost? Dan heeft het probleem hoogstwaarschijnlijk niks met Zeelandnet te maken. Ik zou zeggen: Stuur eens wat mailtjes via 000webhost naar kenissen met andere providers, en vraag hun eens of ze wat binnenkrijgen.

Persoonlijk raad ik aan om phpMailer te gebruiken, en zorg dat de SPF op dat domein in orde is. Bij subdomeinen vrees ik dat dit lastig zal worden.
Gewijzigd op 16/07/2018 12:03:52 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 12:02:05
Quote Anchor link
Dat is deel 1
Deel 2:

Ik heb nu de volgende code samengesteld aan de hand van de antwoorden van Jan en Arïen (dank voor jullie antwoorden trouwens)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
// Geef GELDIGE adressen op
// Een korte benaming voor jouw website

$website_naam = 'Mijn Site';
// Jouw eigen geldige emailadres
$eigen_emailadres = 'e-mail waar ik de mail wil ontvangen'; (van zeelandnet)
// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = 'zelfde als $eigen_emailadres';
// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'Jacco';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = 'een ander emailadres dat ik heb van zeelandnet';
// Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
$bcc_emailadres = '';
// HTML mail? True/False
$html = true;
//onderwerp
$subject = "This is subject";
//inhoud van de message        
$message = "<b>This is HTML message.</b>";
$message .= "<h1>This is headline.</h1>";

// De headers samenstellen
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . "\r\n" : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';

        
         $retval = mail ($eigen_emailadres,$subject,$message,$headers);
        
         if( $retval == true ) {
            echo "Message sent successfully...";
         }
else {
            echo "Message could not be sent...";
         }

      ?>



Dit geeft wel terug: "Message sent successfully..." maar ik ontvang geen mail op $eigen_emailadres?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 12:04:42
Quote Anchor link
Jacco Walraven op 16/07/2018 12:02:05:

Dit geeft wel terug: "Message sent successfully..." maar ik ontvang geen mail op $eigen_emailadres?

Klopt, dat zei ik ook:
- Ariën - op 14/07/2018 20:57:30:
Een if-else statement raad ik altijd aan om zeker te weten of de functie de mail aan de mailserver heeft afgeleverd. Maar dat geeft geen garantie dat de mail aankomt.

Het enige dat je weet dat dat de mail is verzonden naar de mailserver van 000webhost. Maar verder ligt de bal bij hun. Test het dus eens uit met andere providers, zoals ik zei.

Maar ik geef weinig kans dat je dit anders via SMTP op een subdomein voor elkaar krijgt.

Waarom heb je geen normale domeinnaam met DNS-mogelijkheden? Dan stel je daar SPF goed op in (daar kan je webhosting e.v.t. ook goed bij helpen).
Gewijzigd op 16/07/2018 12:07:20 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/07/2018 14:24:08
Quote Anchor link
Net zoals bij de analoge post is succesvolle verzending geen garantie voor succesvolle ontvangst.

Wat je wel kunt doen is zorgen dat het verzonden e-mailbericht zo goed mogelijk aan de richtlijnen voldoet.

Ik kan mij vergissen, maar volgens mij moet (volgens de RFC) het Return-Path in de "simpele vorm" geschreven worden, oftewel enkel het e-mailadres bevatten, en niet Mail-Error <adres>. Ook kan het zijn dat de return path wordt overschreven door een default. Heb je ook eigen e-mailadressen bij deze host, zoja, heb je al gekeken of er mail gebounced wordt naar een adres? Mogelijk biedt -f $error_mailadres als vijfde parameter in de mail() aanroep nog soelaas, maar...

Los hiervan, als je niet precies weet hoe de spelregels voor (MIME-)mail zijn, is het misschien beter om een libray te gebruiken om mailtjes op te stellen, zoals bijvoorbeeld PHPMailer.

Daarnaast staat in het forumartikel waar @Ariën naar linkte redelijk precies beschreven (afgezien van het feit dat de screenshots niet meer werken) aan welke voorwaarden voldaan dient te zijn om mail te kunnen versturen.

Maar laten we wel wezen.

Je zit op een gratis host.

Dat is ongeveer equivalent aan "All Bets Are Off".

Als je betrouwbaar (zakelijke) e-mail wilt versturen, stap dan over naar een betaalde host.

Volgens mij kwam hier in het verleden ook een linkje voorbij om de "spammyness" van mail te testen via https://www.mail-tester.com/. Ook dat zou je eens kunnen bekijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 14:28:10
Quote Anchor link
PHPmailer is erg handig, maar wat ik uit de mail van Zeelandnet opmaak, is dat zij een SPF verwachten.
Ik heb een idee dat dit niet voor subdomeinen geldt. Je zult dan ook vanaf je subdomein moeten mailen:
[email protected]

Geen idee of het werkt, maar ik heb zoiets nooit goed zien werken. Of heb je al een domeinnaam?
Gewijzigd op 16/07/2018 14:29:57 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 17:34:06
Quote Anchor link
omdat het een site is voor mijn hobby, heb ik het het liefst zo goedkoop mogelijk.
Ik heb op Zeelandnet een website staan, die ruimte krijg je gratis om je website te hoste. Die ondersteund echter geen php,asp en sql enzo. Alleen html,css en js.
Daarom heb ik een gratis host bij 000webhost voor mijn php files. die wil ik dan op mijn website in een iframe gooien o.i.d.
Daarnaast heb ik een domeinnaam geregistreerd staan bij YourHosting. Die linkt de website alleen door, daar heb ik verder geen opslagruimte of mailadres bij.

Daarom deze rare constructie.
Maar ik zal me eens verdiepen in phpmailer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 17:39:13
Quote Anchor link
Kan je bij 000webhost geen DNS gebruiken? Dan koppel je jouw domein aan de 000webhost servers.

Maar goed, voor niets gaat de zon op. Een simpel hostingpakket bij een goede Nederlandse webhost heb je al voor maar een paar euro per maand. Dat valt reuze mee!
Gewijzigd op 16/07/2018 17:39:49 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 18:41:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/07/2018 17:39:13:
Maar goed, voor niets gaat de zon op. Een simpel hostingpakket bij een goede Nederlandse webhost heb je al voor maar een paar euro per maand. Dat valt reuze mee!


Ik ben wel een Zeeuw en wil (al was het maar voor de sport) kijken hoever je kan komen. :)
Op 000webhost kan ik niks vinden over DNS settings. Alleen mail forwarding maar als ik dat in wil stellen verwachten ze dat ik daar eerst mijn domein parkeer, omdat ik dat eng vind klinken en niet goed weet wat voor gevolgen dat heeft begin ik daar niet aan.
Ik krijg nu wel (op aanraden van 000webhost een mail gestuurd naar GMail. Gmail laat ik dan doorsturen naar mijn eigen mail adres.
Het is niet de netste oplossing, maar het eindresultaat is nu wel wat ik wil.

Bedankt voor je reacties en het meedenken.
Groetjes,



Toevoeging op 16/07/2018 18:54:21:

OK ….. van een e-mail doorsturen via Gmail kun je ook weer leren.
Als ik een mail automatisch doorstuur naar Gmail naar mijn Zeelandnet mail krijg ik hem terug met de melding:

Quote:
technische gegevens.
De reactie was:
550 Messages should have one or no To headers, not 2.

Final-Recipient: rfc822; [email protected]
Action: failed
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; mx1.zeelandnet.nl. (217.102.255.205, the server for the
domain zeelandnet.nl.)
Diagnostic-Code: smtp; 550 Messages should have one or no To headers, not 2.
Last-Attempt-Date: Mon, 16 Jul 2018 09:49:38 -0700 (PDT)


Zegt iemand dit iets? Ik ga er nu op Googelen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 19:08:23
Quote Anchor link
Je geeft ergens twee To-headers mee. Zou dat niet ergens door het doorsturen komen?
Met zulke wazige doorstuurconstructies met je website, maak je het wel erg lastig voor zelf.

Je kan proberen om phpMailer in te zetten, maar ik betwijfel of dat goed zal lukken bij 000Webhost i.c.m. SPF. 'But give it a try'

Anders kan je met phpMailer ook direct naar Gmail mailen. Je moet hier even imap-autenticatie aanzetten.

Zie dit phpMailer-script eens: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/blob/master/examples/gmail.phps
Gewijzigd op 16/07/2018 19:26:25 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 20:13:57
Quote Anchor link
Dank je voor je reactie. Ik ga me er eens in verdiepen. Vooralsnog moet ik er dan eerst achter komen hoe ik Github en daarmee ook PhpMailer moet gebruiken.
Ik ben nu op Github mijn eerste 'Hello World' tut aan het volgen. Zoveel verstand heb ik er al van.

En ik gebruik deze rare constructies omdat ik op mijn website ongeveer 1 mailtje per maand verwacht. Daarom wil ik er ook geen geld aan uitgeven. Nu staat er een formuliertje op dat de email client van de gebruiker opent en het dan verstuurd, werkt op zich ook niet slecht. Maar ik wil dan toch even kijk/knutselen om het zonder die client voor elkaar te krijgen, snap je?

Maar toch bedankt voor al je reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 20:19:11
Quote Anchor link
Github is niets meer dan de source-hosting van phpMailer. Je moet gewoon daar even phpMailer downloaden of clonen, uploaden en in je site integreren. De /examples-map bieden mooie voorbeelden voor de integratie.

Hoe meer kinken je in de kabel brengt bij een mail-transport, hoe groter de kans dat het mailen (later) problemen zal opleveren. Zorg dus voor directe lijntjes met mailservers.

Leuk dat je GitHub wilt leren kennen, maar dat staat los van wat je wilt ;-)
Gewijzigd op 16/07/2018 20:26:33 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2018 08:57:40
Quote Anchor link
Jacco Walraven op 16/07/2018 12:02:05:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// HTML mail? True/False
$html = true;

//inhoud van de message        
$message = "<b>This is HTML message.</b>";
$message .= "<h1>This is headline.</h1>";
?>


Helaas, maar dit is geen html.
De html moet W3C-valid zijn.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

20/07/2018 09:17:20
Quote Anchor link
Mwa ... *moet* is een groot woord. E-mail en HTML is toch al een ramp (een heleboel werkt er ook niet, ook als het wel W3C valid is), en de meeste clients pakken het prima op zoals hierboven gebruikt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.