Enquete in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Versteegen

Hans Versteegen

30/09/2005 16:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig een enquete te maken in een html-file.
De vragen etc zijn allemaal klaar. Alleen heb ik een klein probleem.

De enquete bestaat in totaal uit 50 vragen, maar niet iedereen hoeft alle vragen te beantwoorden.
Verder bestaat deze enquete uit vijf aparte pagina's.
Is het nu mogelijk om aan de hand van een selectievraag die je in het begin stelt, dmv een php-script, naar de voor die persoon relevante pagina's te gaan en de rest over te slaan? Indien ja, hoe?

K ben een echte beginner met PHP, dus graag een duidelijke uitleg of voorbeeld script.

De vragen worden verstuurd via een formmail script (antwoorden komen per email binnen).

Graag een reactie.

Bvd.

Hans.
Gewijzigd op 04/10/2005 18:11:00 door Hans Versteegen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 02:30:15
 

30/09/2005 18:47:00
Quote Anchor link
Dit hoeft niet in php lijkt me...

Maak gewoon een formuliertje, wanneer iemand de vraag beantwoord stuur je hem door naar de pagina die relevant is voor die persoon. Daarna zorg je dat die pagina linkt naar de volgende pagina die relevant is voor die persoon.
 
Hans Versteegen

Hans Versteegen

03/10/2005 09:06:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat exact?
Ik heb één pagina in het begin die iedereen in moet vullen.
Daarna heb ik drie pagina's die dus afhankelijk zijn van een vraag op die eerste pagina.
Hoe moet ik die link dan neer zetten?
Hoet moet dus zo zijn dat bijv bij antwoord a er naar de derde pagina wordt gegaan, en bij antwoord c naar de tweede. En dan dus de rest neit bezoekt.
Hoe en waar meot ik die link er dan inzetten?
Bvd voor de reactie.

Niek:
Dit hoeft niet in php lijkt me...

Maak gewoon een formuliertje, wanneer iemand de vraag beantwoord stuur je hem door naar de pagina die relevant is voor die persoon. Daarna zorg je dat die pagina linkt naar de volgende pagina die relevant is voor die persoon.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/10/2005 10:12:00
Quote Anchor link
Het is niet moeilijk:

Pagina 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Inleiding enzo

// Open formulier, verzenden via POST (method="post")
// en verzenden naar pagina2.php

// Vraag X

echo "<h1>Vraag X</h1>\n";
echo "<p>Wat is uw geslacht?<br>\n";
echo "<select name=\"vraag_x\">\n";
echo "  <option value=\"0\">Dat zeg ik liever niet</option>\n";
echo "  <option value=\"1\">Menneke</option>\n";
echo "  <option value=\"2\">Vrouwtje</option>\n";
echo "</select></p>\n"

// Sluit formuliertje
?>


Pagina 2
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// Wat je allemaal nog meer wilt doen, dan het verwerken van het formulier

if($_POST['vraag_x']) == 0) { // niet beantwoord
  // Vragenset A

} else if ($_POST['vraag_x'] == 1) { // Menneke
  // Vragenset B

} else if ($_POST['vraag_x'] == 2) { // Vrouwtje
  // Vragenset C

} else {
  // Tsjah.. de vraag is niet beantwoord...
}
?>


Elwin

[Edit: probje met een back-slash]
Gewijzigd op 03/10/2005 10:13:00 door Elwin - Fratsloos
 
Johan

Johan

03/10/2005 11:22:00
Quote Anchor link
En dan kan je het beste denk een tijdelijke file aanmaken;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$fp
= fopen($REMOTE_ADDR.".txt", "w+");
fclose($fp);
?>


Dan hebbie *ip*.txt en dan alles daarin laten schrijven, bijv elke regel: *vraag*|*antwoord* dus krijg je 29|Geen mening en bij het versturen van de mail alles uitlezen en mailen..

Overigens zou ik wel alles in 1 bestand zetten, met $_GET[] ofzow.. Anders krijg je 50 bestanden..:)
 
Hans Versteegen

Hans Versteegen

03/10/2005 13:14:00
Quote Anchor link
Aangezien aangegeven werd dat het niet persé in PHP hoeft hier een stukje HTML code, waarin ik graag dat stukje pHP in zou willen plakken.

Aangezien ik niet bepaald (beter bepaald niet) handig ben met PHP hoop ik dat jullie me verder willen helpen. Ik heb geprobeerd het php script zoals hierboven staat in mn html te plakken, maar kreeg het helaas niet werkend.

Ik heb hier het form script wat in mn html pagina staat geplakt. (onbelangrijke info heb ik gewist) Wellicht dat jullie aan kunnen geven wat ik waar in moet plakken.

En aan de hand van de vraag die bovenaan staat moet ik dus verder linken naar auto.html / fiets.html etc.

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="formmail.php">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000">
<input type="hidden" name="path_to_file" value="/www/uploaded/files">
<input type="hidden" name="require" value="geg1,geg2_geg3">
<input type="hidden" name="recipient" value="[email protected]">
<input type="hidden" name="sort" value="alphabetic">
<input type="hidden" name="ar_file" value="/www/formmail_path/autoresponder.txt">
<input type="hidden" name="ar_subject" value="Reactie.">
<input type="hidden" name="env_report" value="REMOTE_HOST,HTTP_USER_AGENT">


<table width="700" border="0" cellspacing="3">
<tr>
<td><span class="style13"><strong> Naam* </strong></span>
<td><input name="geg1" size="50"> </br> </td></tr>
<tr>
<td><span class="style13"><strong> Postcode en huisnummer: * </strong></span>
<td><input name="geg2_geg3" size="50"> </br> </td></tr>
<tr><td><span class="style13"><strong> Telefoonnummer: </strong></span>
<td><input name="geg4" size="50"> </br> </td></tr>
<tr><td><span class="style13"><strong> Email contactpersoon: </strong></span>
<td><input name="geg5" size="50"> </br> </td></tr>
</table>
<table width="725" border="0" cellspacing="12">
<tr>
<td colspan="2"><span class="style9"><strong>1. Welke vervoersmiddelen gebruikt u?</strong><br>
<input type="checkbox" name="alg1" value="1">
auto.<br>
<input type="checkbox" name="alg1" value="2">
Fiets. <br>
<input type="checkbox" name="alg1" value="3">
Openbaar vervoer<br>
<input type="checkbox" name="alg1" value="4">
Overige
</span></td>

</tr>





<tr>
<td colspan="2"><input type="submit" value="Naar de volgende pagina">

</tr>
</table>




</form>

Graag weer een reactie.
BVD.
Gewijzigd op 03/10/2005 15:03:00 door Hans Versteegen
 
Hans Versteegen

Hans Versteegen

03/10/2005 14:04:00
Quote Anchor link
Graag ook ff aangeven waar ik de code zoals Johan die geeft in kan plakken? Ik heb um zojuist in het bestand geplakt, maar ook deze krijg ik niet aan het werken...
Graag een reactie.
 

04/10/2005 14:28:00
Quote Anchor link
formmail.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

// variabelen definieren
$geg1 = $_POST["geg1"];
$geg2_3 = $_POST["geg2_geg3"];
$geg4 = $_POST["geg4"];
$geg5 = $_POST["geg5"];
$alg1 = $_POST["alg1"];
$alg2 = $_POST["alg2"];
$alg3 = $_POST["alg3"];
$alg4 = $_POST["alg4"];

// mailfunctie maken
mail ("e-mailadres", "onderwerp", "

// Inhoud van de mail bijvoorbeeld:
Naam: $geg1
Postcode en huisnummer: $geg2_3"
);

// Zorgen dat u naar het juiste formulier gestuurd wordt

if(isset($alg1)){ header("Location: form_auto.php");
exit();
if(isset($alg2)){ header("Location: form_fiets.php");
exit();
if(isset($alg3)){ header("Location: form_ov.php");
exit();
if(isset($alg4)){ header("Location: form_overige.php");
exit();  

?>


Ik denk dat het zo moet lukken...
 

04/10/2005 14:36:00
Quote Anchor link
Nu ik het beter bekeek zag ik dat er nog een fout in zit:

if(isset($alg1)){ header("Location: form_auto.php");
}else if(isset($alg2)){ header("Location: form_fiets.php");
}else if(isset($alg3)){ header("Location: form_ov.php"); }else{ header("Location: form_overige.php"); }
 

04/10/2005 17:07:00
Quote Anchor link
Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet,
 
Roy Bongers

Roy Bongers

04/10/2005 17:11:00
Quote Anchor link
And you never will!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.