Explode, maar hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:06:06
Quote Anchor link
Ik heb de volgende string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Nou moet ik dat stukje tekst hebben. Hoe moet ik dat doen? Ik weet mvb explode...
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 15:06:35
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 18:07:41
Quote Anchor link
Klopt.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:13:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$stukjeTekst
= end(explode(",", "getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst");
echo $stukjeTekst;
// output: stukje-tekst
?>
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:15:24
Quote Anchor link
Paradox, dat had ik wel door, maar maar nu veranderen die getallen... en nu?

Ik heb dit al geprobeert:

explode([0-9999].','.[0-9999], $string);

maar dat werkt dus kennenlijk niet...
 
- Raoul -

- Raoul -

14/10/2010 18:15:31
Quote Anchor link
Kijk eens op php.net ;)
Daar staan genoeg voorbeelden??
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:17:01
Quote Anchor link
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?
Gewijzigd op 14/10/2010 18:17:40 door Wouter De Schuyter
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:18:17
Quote Anchor link
Ja, maar niet met mogelijke getallen...

Toevoeging op 14/10/2010 18:23:32:

Paradox Nvt op 14/10/2010 18:17:01:
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?


Hoe bedoel je?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:23:58
Quote Anchor link
Snap totaal niet wat je bedoeld dan..
Staat de tekst altijd als laatste?
Indien ja, en indien alles ook met een komma gescheiden is maakt het niet uit welke en hoeveel getallen ervoor staan en zal mijn stukje code werken.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:51:09
Quote Anchor link
Even opnieuw:

Dit is mijn string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Die getal getal getal getal getal getal getal stukje tekst enz zijn bijv

0,1,1,5000,0,128,appelmoes

maar die 0, 1, 1, 5000, 0, 128 & appelmoes zijn misschien nu wel:

0,5,268,5000,0,128,peer

en telkens moet er dus appelmoes of peer uit komen... mbv explode..
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/10/2010 18:52:15
Quote Anchor link
dat zou toch met dat stukje van paradox moeten kunnen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 19:05:03
Quote Anchor link
Lees de reply's nou eens door. Je hebt je antwoord allang binnen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 19:08:08
Quote Anchor link
Inderdaad, mijn stukje code gaat nog steeds werken.
Bewijst dan maar dat je m'n code zelf niet getest had.
 
Niek s

niek s

14/10/2010 20:47:47
Quote Anchor link
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...
Gewijzigd op 14/10/2010 20:48:37 door niek s
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 20:50:57
Quote Anchor link
Niek s op 14/10/2010 20:47:47:
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...


Als je tekst wel als laatste in de array (die explode returnt) staat..

Inderdaad, ik erger me vaak aan jouw soort vragen op dit forum btw.
Gewijzigd op 14/10/2010 20:51:18 door Wouter De Schuyter
 
Mar cel

Mar cel

14/10/2010 23:50:31
Quote Anchor link
Laat die jongen lekker knutselen met PHP, als je er aan ergert dan antwoord je toch lekker niet? ;)

@Delando:
De manier van paradox is al goed. Je wilt eigenlijk telkens het stukje na de laatste , opvragen als ik het goed begrijp? Dat kan idd door de functie explode() te gebruiken. Je krijgt dan een array terug, gebruik nu de end() functie om de laatste rij uit je array te selecteren en klaar ben je.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= 'blaat,1233121,dsadasd,213131132,peer';
$explode = explode(',', $string);
$last = end($explode);

echo $last; //uitkomst: peer
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.