Factuurnummer automatisch ophogen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Paul IJmker

Paul IJmker

17/07/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraag en misschien is het heel makkelijk, maar ik ben hier al een tijdje mee bezig. Ik heb een facturatiesysteempje. Maar nu begin ik bijvoorbeeld bij F2008001. Nu wil ik dit elke keer als ik een nieuwe factuur aanmaak automatisch ophogen. Hoe doe ik dit en hoe kan ik dit het beste doen. Dus wanneer ik na deze factuur een nieuwe factuur maak, staat er in mijn formulier gelijk F2008002.

Alvast bedankt.
Mvg Paul
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 20:47:34
 
Eddy E

Eddy E

17/07/2008 20:23:00
Quote Anchor link
Het is wat algemeen... maar je doet dit:

- Selecteer je hoogste/nieuwste factuur in je database en haal je factuurnummer op
- Tel daarbij 1 op.
- Maak je factuur vast aan in je database, maar vul die nog niet in... zolang het ID maar gemaakt wordt.
- Geef dat ID weer op je factuur-ding.


Het kan ook korter:
- Voeg een nieuwe rij toe aan je database, maar niet ingevuld (behalve ID).
- Haal je ID van je nieuwste op.

Verschil: je hoeft er niet 1 bij op te tellen. En je hebt het ID direct beschikbaar.

Succes.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2008 20:27:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar mijn post in dit topic. Dat lijkt er aardig op volgens mij.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/07/2008 20:34:00
Quote Anchor link
In PGSQL kun je geloof ik daar een sequence van maken, in MySQL weet ik niet.
 
Jens

Jens

17/07/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Zoals Eddy al zei:
maak een tabel in je database aan met facturen en zat daar al je velden in die je nodig hebt.
(ID (met auto_increment), datum, prijs, ...)
Wanneer je op je knopje "Maak nieuw factuur op" klikt maak je een nieuwe rij aan (database verhoogt dankzij die auto_increment automatisch het ID nummer). Je vult je factuurtje in en je slaat het op in de database.
Klaar!
 
Ed

Ed

17/07/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Gewoon het factuur nummer een autoincrement maken, evt zonder de voorloop F. De factuur aanmaken, dmv de insert opdracht.

En om er dan zeker van te zijn dat je de juiste ID krijgt, gebruik je mysql_insert_id() Deze retourneerd de id wat geinsert is bij je sql query.
Beter dan een neiuwe query starten om de laatste ID op te halen, wat gevaarlijk is als er meerdere mensen tegelijk facturen aanmaken
 
Jens

Jens

17/07/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 17.07.2008 21:42:
Gewoon het factuur nummer een autoincrement maken, evt zonder de voorloop F. De factuur aanmaken, dmv de insert opdracht.

En om er dan zeker van te zijn dat je de juiste ID krijgt, gebruik je mysql_insert_id() Deze retourneerd de id wat geinsert is bij je sql query.
Beter dan een neiuwe query starten om de laatste ID op te halen, wat gevaarlijk is als er meerdere mensen tegelijk facturen aanmaken


Meerdere mensen kunnen geen facturen aanmaken met zijn probleem en ik denk dat als meerdere mensen op hetzelfde ogenblik zo'n factuur zouden aanmaken, er nog altijd geen probleem is hoor. (+ de kans dat ze allemaal op dezelfde microseconde een factuur aanmake is zeer, zeer klein.)
 
Baarr

Baarr

17/07/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Dat is geen reden om het niet op de manier te doen zoals het hoort.
 
Jens

Jens

17/07/2008 22:42:00
Quote Anchor link
Feit, maar om het een foute manier te noemen is dan ook wel overdreven naar mijn mening.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2008 22:46:00
Quote Anchor link
Jens schreef op 17.07.2008 20:58:
Zoals Eddy al zei:
maak een tabel in je database aan met facturen en zat daar al je velden in die je nodig hebt.
(ID (met auto_increment), datum, prijs, ...)
Wanneer je op je knopje "Maak nieuw factuur op" klikt maak je een nieuwe rij aan (database verhoogt dankzij die auto_increment automatisch het ID nummer). Je vult je factuurtje in en je slaat het op in de database.
Klaar!

Slecht idee. Het id gebruik je alleen intern in een database en nergens anders voor. Voor de fiscus moeten alle factuurnummers opeenvolgend zijn. Er mogen ook geen gaten in de reeks voorkomen. Als je eens een keer een factuur delete, klopt je systeem niet meer als je van een auto_increment veld uitgaat.
 
Jens

Jens

17/07/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Dat had ik inderdaad over het hoofd gezien.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

17/07/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Dus gewoon opzoek naar de het nieuwste factuur, en daar de nummer van incrementen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

17/07/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Dank je SanThe, de link naar de topic die je me gaf was de oplossing. het probleem en de oplossing kwamen overeen en het werkt nu hier ook. Bedankt iedereen voor je reacties.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.