htaccess probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 15:24:00
Quote Anchor link
In mijn browser heb ik deze URL:

http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Daar wil ik van maken:

http://xxxxxx.com/homepage-en

Nu kwam ik deze site tegen:
http://www.generateit.net/mod-rewrite/ en die maakt de volgende code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([^/]*)\.html$ /index.php?taal_id=3&seo_url=$1 [L]


Nu is mijn probleem dat taal_id hard coded staat in de htaccess. Deze kan variabel zijn. Het kan ook zijn dat je de volgende url hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=1&seo_url=homepage-nl


Dan gaat de htaccess dus niet op

Hoe kan ik dit goed krijgen?

Dan nog een volgende punt:
Al mijn URLs bouw ik op deze manier op: index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit automatisch wordt omgezet? Als ik bijvoorbeeld naar http:///xxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en ga dat het meteen een seo url wordt?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 08:58:27
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 15:44:15
Quote Anchor link
Waarom niet iets zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([a-zA-Z]{2,3})/([^/]*)\.html index.php?taal_id=$1&seo_url=$2


Dan krijg je dus url's als:

http://www.homepage.com/en/some-page.html
http://www.homepage.com/de/some-page.html


En eventueel kunt met RewriteCond controleren of de taal parameter wel of niet is doorgestuurd en zo niet een tijdelijke redirect doen naar:

http://www.homepage.com/nl/some-page.html
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:08:01
Quote Anchor link
He Kees.

Het werkt aardig,

Eigenlijk heb ik deze URL:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1

Hoe kan ik daar zoiets mooi van maken? Taal id en pagina id heb ik nodig om de pagina's en talen op te halen. Deze wil ik niet gebruiken in de seo_url, maar heb ik dus wel nodig

Kan dit zoiets worden als:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Als het moet kan ik extra variabelen in de URL meesturen.

nl is een waarde die in de database staat en home-page-nl is ook een waarde die in de database staat. Ik denk dat ik hier iets mee moet kunnen doen, maar weet niet hoe.
Gewijzigd op 01/11/2011 16:08:53 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 16:12:23
Quote Anchor link
Maar heb je mijn RewriteRules al getest? Want die zouden in princiepe moeten bereiken wat jij wilt.

Je moet gewoon de URL aanroepen en testen.

En extra parameters aangeven kun je inderdaad met variabelen als in de query string al is dat wel minder elegant maar vergeet dan niet in je rewrite achter seo_url=$1&%{QUERY_STRING}% mee te geven, of iets in die richting (weet niet meer exact hoe die variabele heette) want anders worden je URL-query parameters niet mee gestuurd bij het rewriten.
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:25:22
Quote Anchor link
Nou als ik deze URL in toets:

http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1


Dan is deze variabele leeg:
$smarty->display($rij_pagina['template'] . '.template');

Dat is logisch want ik gebruik deze query om de gegevens op te halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $query_pagina = sprintf("SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='%s' AND taal_id='%s'",
        mysql_real_escape_string($pagina_id),
        mysql_real_escape_string($taal_id)
    );    


Vandaar dat ik die pagina_id en taal_id via de $_GET ophaal

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$pagina_id = $_GET['pagina_id'];
$taal_id = $_GET['taal_id'];


Wat er nu gebeurd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='homepage-nl' AND taal_id='nl'normale page
Warning: Smarty error: unable to read resource: ".template" in /home/vhosts/simpelcms.com/subdomains/demo/httpdocs/includes/libs/Smarty.class.php on line 1093


Hij pakt als pagina_id homepage-nl, maar dat wil ik niet.
Ik wil in die query gewoon weer mn ID's hebben, maar als seo url wel:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Kan ik niet het volgende doen:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1&taal=nl&seo_url=homepage-nl

Dan moet de htaccess niks doen met:
index.php?taal_id=1&pagina_id=1&

maar wel met seo_url en taal

Toevoeging op 01/11/2011 18:10:04:

Hmm. Ik kom er niet uit zoals het nu is worden dus de /nl/homepage-nl meegestuurd in de query. Ik wil niet het woord maar de id's meesturen, iemand nog tips?
Gewijzigd op 01/11/2011 16:36:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 19:17:12
Quote Anchor link
Om het goed te testen zou ik sowieso eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_GET); ?>


Doen om te zien welke parameters wel werken.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:19:42
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost, ik weet wel welke variabelen beschikbaar heb, maar htaccess deed niet wat ik wilde. Query omgebouwd werkt nu wel.
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 13:43:34
Quote Anchor link
Kun je specifieker zijn in je oplossing? Wellicht help je er anderen ook mee.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:54:34
Quote Anchor link
Normaal gesproken check ik mijn query op pagina_id en taal_id en haal dan de juiste pagina op.

pagina_id en taal_id verkrijg ik via een GET. Aangezien ik mooie URL wils kon ik niet de pagina_id en taal_id mee sturen want dan snapte mn htaccess het niet

Als ik dan bijvoorbeeld te URL aanriep
Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?pagina_id=1&taal_id=1

Dan deed mn query het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=1 AND taal_id=1


Vervolgens kreeg ik de goede pagina terug


Mooie URL
http://demo.simpelcms.com/nl/home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=nl AND taal_id=home


Dit resulteerde in een foutmelding, want er bestaat geen pagina met nl als id en home als taal_id.

In plaats van een pagina op de halen via pagina_id in combinatie met taal_id haal ik een pagina op gebaseerd op seo_url.

Dan ziet het er zo uit:

Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?seo_url=home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=$_GET['seo_url']


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=home


Vervolgens heb ik een check ingebouwd dat bij het aanmaken van een pagina de seo url niet mag voorkomen in de database, omdat je anders de verkeerde pagina's ophaalt.

Misschien niet de beste oplossing, maar wel een werkbare

.htaccess
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on
RewriteRule ^([^/\.]+)/?$ index.php?seo_url=$1 [L]
Gewijzigd op 02/11/2011 13:55:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 14:00:09
Quote Anchor link
Oke duidelijk, goed dat het opgelost is. Maar taalsupport heb je dus achterwege gelaten? Via de URL dan tenminste?
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 14:24:48
Quote Anchor link
Ja voorlopig wel, je kan nu hier een demo zien:
http://demo.simpelcms.com/

Voorlopig even geen /nl/ of /en/ om taal aan te duiden. Kan ik ook wel inbouwen dan moet ik seo_url + taal_id combinatie checken, dat zou betekenen dat ik ook niet een unieke seo_url hoef te hebben aangezien de combinatie van seo_url en taal_id uniek moet zijn.
Gewijzigd op 02/11/2011 14:25:04 door Pong Zor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.