image uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arco

Arco

06/06/2007 01:41:00
Quote Anchor link
hallo ik heb een vraag, ik ben bezig met een product pagina, wat je hier onder ziet zo moet het worden ik heb bijna alles werkend, maar de product foto/plaatje krijg ik niet uit de data base, ik ben nog maar een noob met php ik heb echt alles al geprobeerd om het werkend te krijgen dus de vraag aan jullie is hoe krijg ik de foto te zien op de pagina er moeten meerdere producten op de pagina komen dus dat moet ie uit de zefde database haalen alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<table width='536' height='207' border='0'>
  <tr>
    <td width='157' height='173'>

<img src='producten/".$profile['picture']."' alt='product img' width='200' height='200'></a>

    </td>
    <td width='369'>".$bericht."</td>
  </tr>
  <tr>
    <td height='25'><strong>prijs &euro; ".$news['prijs']."</strong></td>
    <td></td>
  </tr>
</table>


Mod edit:
Topictitel aangepast
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arco
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 03:33:45
 
- -

- -

06/06/2007 06:17:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je database eruit? Maak je in PHP al verbinding met de MyDQL server en database? Heb je al een query uitgevoerd?
 
Arco

Arco

06/06/2007 07:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<center>
<?php
            function smilie($tekst)
            {

                $smilie = array ("(drewl)", "(r)", "(rip)", "(l)", "(o)", "(love)", "(finger)", "\o/", "(checked)", "(check)", "(blush)", "})", ";)", ":o", ":)", "_O_", "(cool)", "(dork)", ":D", ":9", ":+", "O+", "(rock)", "(c)", "(huh)", "(q)", "(dead)", "(hehe)", ":(", "B-)", "(b)", "(censored)", ":?", "(K)", "(n)");
                $img = array ("<img src=\"images/smilies/1.gif\">", "<img src=\"images/smilies/2.gif\">", "<img src=\"images/smilies/3.gif\">", "<img src=\"images/smilies/4.gif\">", "<img src=\"images/smilies/5.gif\">", "<img src=\"images/smilies/6.gif\">", "<img src=\"images/smilies/7.gif\">", "<img src=\"images/smilies/8.gif\">", "<img src=\"images/smilies/9.gif\">", "<img src=\"images/smilies/10.gif\">", "<img src=\"images/smilies/11.gif\">", "<img src=\"images/smilies/12.gif\">", "<img src=\"images/smilies/13.gif\">", "<img src=\"images/smilies/14.gif\">", "<img src=\"images/smilies/15.gif\">", "<img src=\"images/smilies/16.gif\">", "<img src=\"images/smilies/17.gif\">", "<img src=\"images/smilies/18.gif\">", "<img src=\"images/smilies/19.gif\">", "<img src=\"images/smilies/20.gif\">", "<img src=\"images/smilies/21.gif\">", "<img src=\"images/smilies/22.gif\">", "<img src=\"images/smilies/23.gif\">", "<img src=\"images/smilies/24.gif\">", "<img src=\"images/smilies/25.gif\">", "<img src=\"images/smilies/26.gif\">", "<img src=\"images/smilies/27.gif\">", "<img src=\"images/smilies/28.gif\">", "<img src=\"images/smilies/29.gif\">", "<img src=\"images/smilies/30.gif\">", "<img src=\"images/smilies/31.gif\">", "<img src=\"images/smilies/32.gif\">", "<img src=\"images/smilies/33.gif\">", "<img src=\"images/smilies/34.gif\">", "<img src=\"images/smilies/36.gif\">");
                $aantal = count($smilie);
                for ($var = 0; $var < $aantal; $var++ )
                {

                    $tekst = str_replace($smilie[$var], $img[$var], $tekst );
                }

                return $tekst;
            }

            include('mysql.php');
            include('parse.php');
            $profilequery = mysql_query("SELECT * FROM `sitenews` WHERE `user` = '".$_GET['id']."'");
            $profile = mysql_fetch_assoc($profilequery);
            $newsquery = mysql_query("SELECT * FROM `sitenews` ORDER BY `datum` DESC");
            echo"<center>";
            while($news = mysql_fetch_assoc($newsquery))
            {

                $date = date('d-m-Y', $news['datum']);
                $bericht = $news['bericht'];
                $bericht = parse($bericht);
                $bericht = smilie($bericht);
                $bericht = nl2br($bericht);
                $bericht = str_replace('&apos;',"'",$bericht);
                $bericht = str_replace('&quote;','"',$bericht);
                echo"


<table width='536' height='207' border='0'>
  <tr>
    <td width='157' height='173'>

<a href='producten/"
.$profile['picture']."' alt='product img' rel='lightbox' title=''><img src='producten/".$profile['picture']."' alt='product img' alt='Westerhuis' width='200' height='200'></a>

    </td>
    <td width='369'>"
.$bericht."</td>
  </tr>
  <tr>
    <td height='25'><strong>prijs &euro; "
.$news['prijs']."</strong></td>
    <td></td>
  </tr>
</table>

                    <br />
                "
;
            }

        ?>


</center>



er zitten heel veel troep in wat niet nodig is... klopt maar het is een oude nieuws systeem van me maar de overige troep haal ik er nog wel uit eerst maar kijken als hij het doet;)
 
JeffreyG

JeffreyG

06/06/2007 08:10:00
Quote Anchor link
volgens mij zit je fout hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
// jij hebt dit staan
$profile['picture'];

// dit moet volgens mij dit zijn
$profile[picture];

// geld ook voor je andere MySQL-arrays
?>
 
- wes  -

- wes -

06/06/2007 08:30:00
Quote Anchor link
onzin
 
Arco

Arco

06/06/2007 13:55:00
Quote Anchor link
kan iemand mij helpen wat ik fout doe alles mag dr uit zoals die parse en smilie's etc, het moet gewoon een tabel worden met links boven een foto/plaatje, daarnaast info van het "product" en onder de foto de prijs.

de prijs en de info dat is niet zo moeilijk maar die foto krijg ik niet voorelkaar. zou iemand kunnen zeggen wat ik moet doen om het wel voorelkaar te krijgen?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/06/2007 13:58:00
Quote Anchor link
JeffreyG schreef op 06.06.2007 08:10:
volgens mij zit je fout hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
// jij hebt dit staan
$profile['picture'];

// dit moet volgens mij dit zijn
$profile[picture];

// geld ook voor je andere MySQL-arrays
?>


Waar heb jij php geleerd (en op welk errorlvl)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

06/06/2007 14:01:00
Quote Anchor link
namen van kolommen moeten altijd tussen quotes tenzij ze in een variabel staan.
 
Edwin

Edwin

07/06/2007 00:28:00
Quote Anchor link
Lijkt erop dat je array profile leeg is...en als ik er naar kijk...waarom refereer je naar die array in een loop van de array news?
Als je $profile['picture'] vervangt door news['picture'] zou dat niet wat logischer zijn of is je plaatje overal gelijk?
 
Arco

Arco

07/06/2007 15:24:00
Quote Anchor link
mijn plaatje is overal gelijk, dat is het probleem dat moet verschilend zijn maar zal wel ff kijken dank je....
 
Arco

Arco

11/06/2007 11:50:00
Quote Anchor link
hmm ikprobeer ff duidelijker te zijn, de product pagina moeten "articelen" op staan, en de afbeelding die bij de artikel hoort staat op de server, maar de naam de afbeelding naam meot uit de database halen (makkelijker koppelen aan ID enzo) mwr mijn probleem is ik krijg die afbeelding maar niet uit de db ik krijg wel een afbeelding maar dan als ik een nieuwe product toevoeg staat daar hetzelfde plaatje terwijl in de DB een andere afbeelding naam staat script staat hierboven...
 
Arco

Arco

11/06/2007 12:18:00
Quote Anchor link
laat maar heb het al werkend,moet nu ff dat upload script maken;)
 
Frank -

Frank -

11/06/2007 12:23:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 06.06.2007 14:01:
namen van kolommen moeten altijd tussen quotes tenzij ze in een variabel staan.
Een string moet tussen quotes. En dat zou heel goed de naam van een kolom kunnen zijn, maar dat maakt hier niet meer uit. Je hebt niks meer te maken met de database, je bent nu bezig met een array en de keys in deze array.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

11/06/2007 12:28:00
Quote Anchor link
Wat voor datatype heeft je kolom? Afbeeldingen moeten volgens mij blob zijn oid. En wat krijg je als output in je broncode?
 
Nico V.

Nico V.

11/06/2007 12:33:00
Quote Anchor link
ja moet altijd tussen quotes. maar is het niet makkelijker eerst een variabele te maken voor links e.d werkt bij mij wel altijd

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$picture
= $profile['picture'];

print "<a href='producten/$picture' alt='product.img rel='lightbox' title=''>img src='$picture' alt='product.img' alt='Westerhuis' width='200' height='200'></a>";

?>


vind ik al weer een stukje overzichtelijker en werkt zoiezo, geen kans op missende comma's, punten e.d
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

11/06/2007 12:40:00
Quote Anchor link
Nico V. schreef op 11.06.2007 12:33:
ja moet altijd tussen quotes. maar is het niet makkelijker eerst een variabele te maken voor links e.d werkt bij mij wel altijd

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$picture
= $profile['picture'];

print "<a href='producten/$picture' alt='product.img rel='lightbox' title=''>img src='$picture' alt='product.img' alt='Westerhuis' width='200' height='200'></a>";

?>


vind ik al weer een stukje overzichtelijker en werkt zoiezo, geen kans op missende comma's, punten e.d


HTML parameters tussen dubbele quotes!

PHP variabelen buiten quotes!

Leer eens fatsoenlijk PHP'en want zo leer je het jezelf en mensen verkeerd aan.
 
Nico V.

Nico V.

11/06/2007 12:42:00
Quote Anchor link
zo gebruik ik het altijd en het werkt prima, maar het kan inderdaad ook andersom en die variabele kan buiten quotes (moet ook automatisch als je html dingen tussen dubbele quotes zet).

ik zal het eens proberen andersom, maar dit werkt wel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.