Linker div vast, rechter div horizontaal scrollbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »
G Jansma

G Jansma

05/04/2019 11:53:49
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het responsive maken van mijn website. Het enige waar ik tegen aanloop is hoe ik 'tabellen' het beste responsive kan maken. Ik wil graag dat het linkerdeel met het onderwerp vast blijft staan, en dat het rechterdeel (statistieken) horizontaal scrollbaar zijn. Op grote schermen is het de bedoeling dat alles wordt getoond indien mogelijk.

Toevallig kwam ik op Google exact tegen hoe ik het wil hebben. Als je daar op de mobiel zoekt op 'Stand Eredivisie' krijg je de stand, waarbij de clubs zichtbaar blijven, en het rechterdeel met doelpunten etc scrollbaar is. In landschapsmodus wordt op mijn mobiel alles weergegeven.

Via de developer functies in de browser kan ik alleen niet achterhalen hoe ze dat nou precies doen. Wil bij Google kennelijk niet. (Edit: Ik zie dat het in Chrome wel kan.) Ik heb zelf wat in elkaar geflanst, maar is dit zoals het zou moeten? Moet ik dus absolute waardes meegeven aan de row en cols om het scollbaar te krijgen? En dan voor elke schermbreedte opgeven? Of kan het ook met percentages?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<html>

<head>
</head>
<body>

    <style>
    
        .left {width: 50%; float: left; border: 1px solid #F00; box-sizing: border-box;}
        .right {width: 50%; overflow: auto; border: 1px solid #FF0; box-sizing: border-box;}
        .col {float: left; width: 33%; text-overflow: ellipsis; overflow: hidden; white-space: nowrap;}
        .col1 {float: left; width: 100px;}
        .row {width: 100%; overflow: auto;}
        .row1 {width: 900px; border: 1px solid #F93; overflow: auto;}
        
    </style>

    <div class='container'>
        <div class='left'>
            <div class='row'>
                <div class='col'>1</div>
                <div class='col'>Jan Janssen</div>
                <div class='col'>30</div>
            </div>
            <div class='row'>
                <div class='col'>2</div>
                <div class='col'>Henk Henken</div>
                <div class='col'>24</div>
            </div>
            <div class='row'>
                <div class='col'>3</div>
                <div class='col'>Piet Pietersen</div>
                <div class='col'>20</div>
            </div>
        </div>
        
        <div class='right'>
            <div class='row1'>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
            </div>
            <div class='row1'>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
            </div>            
            <div class='row1'>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
                <div class='col1'>10</div>
                <div class='col1'>12</div>
                <div class='col1'>18</div>
            </div>            
        </div>
    </div>
    
</body>
</html>
Gewijzigd op 05/04/2019 12:09:17 door G Jansma
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 17:37:32
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/04/2019 21:12:39
Quote Anchor link
Hmm, volgens mij was er een regel die zoiets ging als: indien je een gefloate div hebt in een container en daar een (niet gefloate) div langszet dan vult deze div beschikbare ruimte uit in de container.

Wat je natuurlijk ook kan doen is een container maken met een relatieve positionering, en vervolgens waar nodig de inhoud absoluut positioneren.

Het enige wat ik waarschijnlijk zou veranderen is de overflow. Ik zou daar misschien overflow-x: auto en overflow-y: hidden van maken. Maar als dit werkt, waarom niet? Ook kun je je misschien afvragen of die widths wel hout snijden (50% van wat?).
 
Christiaan Tossaint

Christiaan Tossaint

06/04/2019 12:56:06
Quote Anchor link
Mischien helpt het om van de % af te stappen en vw (viewport-wide) en vh (viewport-height) te gebruiken.
Hierdoor wordt er continue gekeken naar wat de breedte en hoogte is van je browser-viewport.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.