Margin aan top :S

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 18:45:00
Quote Anchor link
http://84.244.158.31/~rockstar/adverts/tjvb.html

Zie dat ook voor de code, maar in firefox komt er iig margin aan de bovenkant.

Iemand (jan zal wel met het antwoord komen) idee wat het is?

(hoi tjvb :P)

Edit:
In IE is hij dus wel goed, maar daar is de dropdown weer niet goed.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 10:13:48
 
J V

J V

17/12/2007 18:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
div.tjvb {
background-image:url(tjvb_banner.png);
background-repeat:no-repeat;
height:60px;
position:absolute;
width:468px;
}

Vervang je div.tjvb door mijn code, dan doet hij het.
Je moet position absolute gebruiken.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 19:15:00
Quote Anchor link
en dan body class weg?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

17/12/2007 19:17:00
Quote Anchor link
Voeg de volgende regel toe aan je css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
form { margin: 0;}


@Jordy ik zag dat hij van jou ook werkt.
Maar ik geef de voorkeur aan een andere oplossing. Je moet zo weinig mogelijk position: absolute; gaan gebruiken.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 19:41:00
Quote Anchor link
Het werkt met dat van jordy.

Maar in IE is die dropdown zo vern**kt.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

17/12/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Je invoerveld valt trouwens nauwelijks op. En de tekst linksonder is bijna niet leesbaar.
En ik zou toch de position: absolute; niet gebruiken.Behalve als er geen andere oplossing is. Maar het is jouw site. Wat werkt, werkt.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Het werkt nou!

Maar hoe kan ik zorgen dat de dropdown in IE ook netjes is als in FF?

En hoe kan ik een javascript link in een nieuw venster laten openen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Niek Weevers

Niek Weevers

17/12/2007 20:45:00
Quote Anchor link
Bij mij werkt de dropdownmenu in ie6 normaal.
En geef eens wat code van die link.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 20:56:00
Quote Anchor link
parent.location = 'http://tjvb.nl/';

dat werkte niet.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

17/12/2007 20:59:00
Quote Anchor link
Misschien

new_parent.location.href=http://tjvb.nl/;
 
J V

J V

17/12/2007 23:37:00
Quote Anchor link
Gek genoeg als je deze CSS gebruikt, doet hij het wel. Dit zonder position absolute. Wat Niek zegt klopt, je moet zo min mogelijk gebruik maken van position absolute, maar meer oplossingen kon ik niet vinden, tot dit dan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
        * {
        margin: 0px;
        padding: 0px;
        }

        #container {
        }

    div.tjvb {
        background-image: url(tjvb_banner.png);
        background-repeat: no-repeat;
        height: 60px;
        width: 468px;
                top: 0px;
                left: 0px;
    }
    
    div.tjvb_link1 {
        height: 60px;
        position: absolute;
        width: 200px;
        cursor: pointer;
    }
    
    div.tjvb_link2 {
        height: 27px;
        position: absolute;
        width: 268px;
        left: 200px;
        cursor: pointer;
    }
    
    div.tjvb_link3 {
        height: 27px;
        position: absolute;
        width: 268px;
        left: 200px;
        top: 33px;
        cursor: pointer;
    }
    
    .whois_name {
        position: absolute;
        left: 197px;
        top: 27px;
        border: 1px solid #569dc3;
        background-color: #398db9;
        width: 92px;
        height: 16px;
        color: #ffffff;
        font-size: 10px;
        font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    }
    
    .whois_tdl {
        position: absolute;
        left: 293px;
        top: 27px;
        border: 1px solid #569dc3;
        background-color: #398db9;
        width: 74px;
        height: 14px;
        color: #ffffff;
        font-size: 10px;
        font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
        padding-bottom: 2px;
    }
    
    .whois_search {
        position: absolute;
        left: 371px;
        top: 27px;
        width: 58px;
        height: 16px;
        opacity: 0;
        filter: alpha(opacity=0);
    }

Vervang je oude css door deze en hij zal werken.
Ik heb bij je div.tjvb, position absolute weggehaald en bovenin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
* {
     margin: 0px;
     padding: 0px;
}

toegevoegd, nu werkt hij goed.
Dit word je html code:

<div id="container">
  <div class="tjvb">
    <div onclick="parent.location = 'http://tjvb.nl/';" class="tjvb_link1"></div>
    <div onclick="parent.location = 'http://tjvb.nl/';" class="tjvb_link2"></div>
    <div onclick="parent.location = 'http://tjvb.nl/';" class="tjvb_link3"></div>
    <form action="#" method="get" name="tjvb_whois" target="_blank">
      <input name="name" size="20" class="whois_name" type="text">
      <select name="tdl" class="whois_tdl">
        <option>.nl</option>
      </select>
      <input name="submit" value="Search" class="whois_search" type="submit">
    </form>
  </div>
</div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Niek Weevers

Niek Weevers

18/12/2007 11:10:00
Quote Anchor link
Werkt ook. Je doet in principe hetzelfde, alleen nu stel je de margin: 0 voor álles in.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.