Naam niet weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Joren vh

joren vh

17/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een klant login voor mijn website.
Het login formulier werkt uitstekend.
Na het inloggen wordt er een session gezet en word je doorgestuurd naar de beveiligde pagina. Werkt allemaal nog goed. Maar als je dan binnen die beveiligde pagina bent wil ik dit weergeven " dit is het beveiligde gedeelte 'klant001' "
( kalant001 staat voor de gebruikersnaam )
Dit eeft hij weer : dit is het beveiligde gedeelte.

Dit is mijn code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ");
        $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


Al vast bedankt,
Joren
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 06:40:20
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:56:00
Quote Anchor link
En waar controleer je of je query wel gelukt is en of hij wel resultaten opgelevert heeft? Dat ontbreekt nu, dus heb je geen idee of er wel degelijk een naam uit de database opgehaald is...
 

17/01/2008 22:56:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling!!!

Bij mysql_query() or trigger_error(mysql_error());
Zetten
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Klopt blanche. Ik heb regel 8 geupdate naar dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$gegegevensophalen
= mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") or die(mysql_error());
?>


Maar dit verandert niets.

Edit:

@gijs

Is or die (mysql_error()) ook goed ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Ja, en de controle of er wel resultaten opgehaald zijn? Met anderen woorden, ik mis de functie mysql_num_rows() nog?

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sQuery
= "
    SELECT kolom
    FROM tabel
    WHERE kolom = 'waarde'
"
;

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

elseif(mysql_num_rows($rResult) == 0)
{

    trigger_error('Geen records opgehaald met query: '.$sQuery);
}

else
{
    // Verder met je script
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:05:00
Quote Anchor link
Nog steeds geen verschil. Krijg nog steeds dit.
"dit is het beveiligde gedeelte"

De code is nu als volgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") or die(mysql_error());
        $controlegegevens = mysql_num_rows($gegevensophalen);
        $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


Joren

Edit:

Kan het niet volgens hoe ik het doe ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Dat kan wel. Ik geef alleen maar een opzetje hoe je je query op een nette manier kunt uitvoeren en het resultaat kunt controleren...

In het laatste else statement weet je nu zeker dat 1) je query gelukt is en 2) de query resultaten opgeleverd heeft. Nu kun je dus fijn gaan fetchen en weergeven. In jouw code heb je die twee zekerheden (nog) niet, aangezien je ze niet in een if/else constructie verwerkt.

Verder is een trigger_error() wat netter dan die(). Deze laatste helpt meteen je hele script om zeep en dat is vaak niet wat je wilt...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

17/01/2008 23:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
if(isset($_SESSION['login']))
{

    $controlegegevens = "SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."'";
    if(($gegevensophalen = mysql_query($controlegegevens)) !== false)
    {

       if(mysql_num_rows($gegevensophalen) >= 1)
       {

          $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
          echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
       }

       else {
          echo ' geen rechten tot deze pagina';
        }
    }
}

?>


Ben in een goeie bui, volgens mij klopt ie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Rijk
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:18:00
Quote Anchor link
Ik doe nu dit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") ;
            if(!$gegegevensophalen = mysql_query($gegegevensophalen)) {
                trigger_error(mysql_error(). '<br /> in query: '.$gegegevensophalen);
            }

            elseif(mysql_num_rows(gegegevensophalen) == 0) {
                trigger_error('geen records opgehaald met query: '.$gegegevensophalen);
            }

        else {
        $controlegegevens = mysql_num_rows($gegegevensophalen);
        $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
        }
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


En daar krijg ik deze foutmelding mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Resource id #4' at line 1
in query: in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 10


Dank,
joren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:20:00
Quote Anchor link
@Erik: ik zou er altijd voor kiezen om een foutmelding te genereren al de query mislukt. Er is niets zo frustrerend als iets niet werkt en je niet te zien krijgt waarom het niet werkt.

Kortom, nog even iets van een trigger_error() met de mysql foutmelding en de query erin.

ps. @Joren: kijk nog even goed naar je code. Die klopt niet. Je gaat een mysql_query() uitvoeren met iets dat al een resultaat van mysql_query(). Dat gaat niet werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 23:21:00
Quote Anchor link
$gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") ;
if(!$gegegevensophalen = mysql_query($gegegevensophalen)) {

Tja, de bekende problemen met logische namen... Het ene moment is $gegegevensophalen een resultset en het andere moment is $gegegevensophalen een query. Wat dacht je er van om bv. $result en $query te gaan gebruiken? Dan is direct duidelijk wat er nu in de variabele staat!

$gegegevensophalen zegt 10x niks, het is een soort van werkwoord, dus een actie en dus is het een naam voor een functie. Een functie doet iets, een variabele doet niets maar bevat data.

Kortom, ga logische namen verzinnen en toepassen in je systeem. Dan heb je nooit meer last van dit soort zelfgeschreven bugs.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
    //hier ff mysql_query weggehaald.. :) Anders voer je 2x mysql_query uit:)
        $sSql = " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ";
            if(!$rResult = mysql_query($sSql) {
                trigger_error(mysql_error(). '<br /> in query: '.$sSql);
            }

            elseif(mysql_num_rows($rResult) == 0) {
                trigger_error('geen records opgehaald met query: '.$sSql.'
<br/>'
.mysql_error());
            }

        else {
       if(mysql_num_rows($rResult) == 1){
            $aRow = mysql_fetch_array($rResult);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$aRow['naam'];
        }
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


En zo dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:24:00
Quote Anchor link
:o ik leg even in de knoop denk ik.

Wat moet ik nou gaan wijzigen aan de code die ik hier boven poste ?

Dank
joren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:28:00
Quote Anchor link
Kijk nog maar eens naar de laatste reacties van Frank en mij, dan zie je wat je moet wijzigen....

Tipje van de sluier: regel 8, in de code die je eerder postte.
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:28:00
Quote Anchor link
@ Robert. Thx. Nu geeft hij deze notice

Notice: geen records opgehaald met query: Resource id #4 in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 14


dank

Joren

Edit:


Ik probeer Robert zijn script uit maar krijg bovenstaande notice.

zie ik wat over het hoofd ?

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 23:30:00
Quote Anchor link
joren schreef op 17.01.2008 23:28:
@ Robert. Thx. Nu geeft hij deze notice

Notice: geen records opgehaald met query: Resource id #4 in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 14


dank

Joren

Edit:


Ik probeer Robert zijn script uit maar krijg bovenstaande notice.

zie ik wat over het hoofd ?



Probeer nu nog eens? Ik denk dat er nog e.e.a. niet klopte.. :)
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 23:31:00
Quote Anchor link
$gegegevenssql => $query of $sql en voortaan altijd deze namen voor een query/sql gebruiken.

$gegegevensophalen => $result, het betreft een resultset.

$controlegegevens => $iAantal, $iGevonden_records, iets in die geest, het getal (vandaar de i voor Integer) geeft het aantal gevonden records aan in de resultset.

Wanneer je een werkwoord in een naam opneemt, kan dat alleen maar voor een functie. Een functie doet iets, een constante of een variabele doet niets, een werkwoord is dan niet op zijn plaats. Beschrijf altijd het soort data dat in de variabele staat, dat maakt duidelijk wat er in staat. Duhh!

Met het voorvoegstel s, i, a en o kun je aangeven dat het om een string, integer, array of object gaat:
$sNaam, $iHuisnummer, $aMaanden, $oBestelling, etc. etc.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:35:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.01.2008 23:31:
Met het voorvoegstel s, i, a en o kun je aangeven dat het om een string, integer, array of object gaat:
$sNaam, $iHuisnummer, $aMaanden, $oBestelling, etc. etc.
En hier zou je de 'r' voor een resource/result nog aan toe kunnen voegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$rResult
= mysql_query($sQuery);
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 23:36:00
Quote Anchor link
@Frank

Zo heb ik het nu ook aangepast in die code. Ik gebruik ook vaak voorvoegsel r voor een Resultset. -> Ik noem ze niet altijd result, maar geef ze vaak namen voor hetgeen waarvoor die query gebruikt wordt. Dit houdt het vaak overzichtelijk en je ziet meteen dat het een resultset betreft :)
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 23:38:00
Quote Anchor link
@Blanche: Dat kan, maar ik moet de eerste query nog tegenkomen die geen string is, evenals de eerste resultset die geen resource/resultset is. Vandaar dat ik voor die inhoud simpelweg $query, $result en $row gebruik. Die zijn zó generiek, daar valt verder geen eer aan te behalen.
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $sSql = " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ";
            if(!$rResult = mysql_query($sSql)) {
                trigger_error(mysql_error(). '<br /> in query: '.$sSql);
            }

            elseif(mysql_num_rows($rResult) == 0) {
                trigger_error('geen records opgehaald met query: '.$sSql.'<br/>'.mysql_error());
            }

    else {
       if(mysql_num_rows($rResult) == 1){
            $aRow = mysql_fetch_array($rResult);
            echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$aRow['naam'];
       }

        else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
        }
    }

?>


Kreeg net nog wat error, deze heb ik even verholpen maar aan deze geraak ik niet uit.


Parse error: parse error, unexpected $end in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 24

Dank voor al jullie hulp ;-)

Joren

Edit:

Robert

je hebt op regel 10 nog een ) vergeten.

Verder moet volgens mij in het begin van het script de 2de if een elseif zijn kan dat ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.