[oop] waar controleren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 16:44:06
Quote Anchor link
Ola,

Ik heb een vraag. Stel we hebben een user class. Een user vult op een formulier op de website zijn e-mailadres in. Nu wil ik het e-mailadres toevoegen aan het User object.

Waar ik benieuwd naar ben is op welk moment je gaat controleren of het e-mailadres geldig is. Doe je dat voordat je het e-mailadres toevoegt aan het User object? Dus zo:

// de code klopt niet helemaal en is niet volledig
// het gaat enkel even om de denkwijze

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$mail
= validate($_POST['mail']);
$user->setMail($mail);
?>

Of... laat je de setMail() method in de User class het e-mailadres controleren? Zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
public function setMail($mail) {
  $mail = validate($_POST['mail']);
  $this->mail = $mail;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 23:32:44
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/02/2014 17:19:39
Quote Anchor link
Je kunt de validatie beter aan de methode overlaten. In de class User kunnen andere of aanvullende regels gelden voor e-mailadressen dan in andere klassen.

Wel kun je de algemene validatie natuurlijk delegeren aan een aparte klasse voor een e-mailadres.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class User
{
    public function setMail($mail)
    {

        if (EmailAddress::isValid($mail)) {
            $this->mail = $mail;
        }
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 17:37:22
Quote Anchor link
Thanks Ward. Dat was ook mijn 1e gedachte.

Ik vroeg me alleen het volgende af. Je controleert het mailadres in de class zelf (evenals naam, geboortedatum e.d.). Vervolgens sla je de user op. De volgende keer haal je de (al gecontroleerde) gegevens uit de database. Je gebruikt weer de setters, en dan wordt alles weer opnieuw gecontroleerd. Dat is dus dubbelop. Hoe kun je dat voorkomen?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

26/02/2014 17:50:31
Quote Anchor link
Ik doe het zelf buiten de User class.
Hier haal ik mijn hele post door de FormValidator class. Is alles correct dan gooi ik hem pas in het User object.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

if ($form -> isMethod('post')) {

    $fields = $form -> getFields(array('user', 'pass', 'email', 'role', 'fullname'));

    $validator = new FormValidator($fields);

    $validator -> rule('required', array('user', 'pass', 'email', 'fullname'));
    $validator -> rule('email', 'email');
    $validator -> rule('in', 'role', array(1, 2));

    if ($validator -> validate()) {

        $user -> setUsername($fields['user']);
        $user -> setPassword($fields['pass']);
        $user -> setEmail($fields['email']);
        $user -> setRole($fields['role']);
        $user -> setFullname($fields['fullname']);

        $user -> create();
        //....
        
    } else {
        print_r($validator -> errors());
    }
}

?>
Gewijzigd op 26/02/2014 17:52:47 door Jordi Kroon
 
- Raoul -

- Raoul -

26/02/2014 18:51:18
Quote Anchor link
Ik sluit me aan bij Jordi. Een user classe mag geen validatie doen!!! Dat behoort namelijk niet tot z'n verantwoordelijkheden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 19:53:19
Quote Anchor link
Dankjulliewel heren!

@Jordi:

Ik zit even jouw code te bekijken en heb een paar vraagjes.
- Waar maak jij je user object aan?
- Ik zie dat je de fullname niet controleert op bijv. het aantal tekens en of er geen cijders in staan?
- Zet je altijd spaties rondom -> ? Dus $foo -> foo(); (viel me ineens op)
- Wat doet de create method?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

26/02/2014 22:08:55
Quote Anchor link
De create method maakt een nieuwe gebruiker aan. Verder check ik nog in de method of de user niet al bestaat etc, maar dat is in dit voorbeeld niet relevant. Ik check altijd alles eerst voordat ik alles in het user object gooi. Het user object maak ik in het begin al aan, maar het is beter om dit te doen na de validate.

Ik gebruik altijd spaties rondom " -> ". Dit doet mijn IDE (Aptana) automatisch bij re-indenting. Inmiddels ben ik er aan gewend en merk ik dat je code uiteindelijk overzichtelijker wordt als je er spaties omheen zet.

Verder controleer ik hier niet op het aantal chars en of het cijfers bevat of niet aangezien het code is uit mijn backend systeem (persoonlijk gebruik) :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 23:29:59
Quote Anchor link
>> De create method maakt een nieuwe gebruiker aan.

Hoe bedoel je dit? Je hebt toch al een user object?

>> Ik gebruik altijd spaties rondom " -> ".

Ah oké. Ga je je code dan ook op die manier uitlijnen? Dus dat je de pijlen gelijkzet? Bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$validator
-> rule('in', 'role', array(1, 2));
$user      -> setName('Piet');
?>
 
- Raoul -

- Raoul -

27/02/2014 22:00:27
Quote Anchor link
over die save() method: Hij bedoelt waarschijnlijk dat hij dan insert in de database. Wat overigens ook geen verantwoordelijkheid van de user classe mag zijn; daar heb je mappers voor.
Gewijzigd op 27/02/2014 22:00:37 door - Raoul -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2014 22:05:59
Quote Anchor link
Oké, thanks Raoul!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.